Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Amikkel érdemes tisztában lenni

Go down

Amikkel érdemes tisztában lenni

Témanyitás by Mythos on Csüt. Júl. 05, 2012 9:04 am

Bevezető
Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy fantáziánkból merítkezve - amit rengeteg közismert dolog táplál és befolyásol a mai napig-, a szabadidőnk szórakozásra szánt idejének valamennyi részét a hobbink űzésére használhassunk ki. Ennek lehetőségét pedig nagy örömmel osztjuk meg másokkal.

A mai világban viszont sokan úgy vannak vele, hogy szellemi termékükért ellenértéket várnak, remélnek. Ez az oldal ingyenes! És ingyenes is marad. A jövőre nézve, mivel véges, de azért elég szép mennyiségű szabad hellyel rendelkezünk, ha valamikor elérnénk ennek a határát, akkor sem fogunk tárhelyet vásárolni. Mivel kalandozásról szól e világ, hát az oldal is fogja a batyujának bizonyos részét és tovább áll.
Támogatásokat –jöjjenek bármilyen jó szándékkal-, ezért most és a jövőben sem fogunk elfogadni!
Tartalmát tekintve az oldal szerkesztői és játékosai által születhetnek olyan leírások, amik hasonlítanak, ne talán megegyeznek egyes könyvek, filmek, vagy PC és asztali játékok karaktereivel. Ebből az oldal készítői nem részesülnek anyagi juttatásban.

Visszatérve a szellemi termékre. Az oldalon található írásos anyagok a megalkotók tulajdonát képezik, ha szeretnéd elkérni, részben vagy egészben felhasználni saját munkásságodhoz, akkor előtte érdeklődj, hogy megteheted e. Az oldalak többsége nem a véletlen miatt zárkóztak be, elérhetetlenné téve a pusztán olvasni kívánok számára leírásaikat. Biztosítunk csatornákat, amin keresztül elérhetsz minket. Használd!
Az oldal a szebb megjelenés, a szemléletesség végett képeket is használ. Az esetek túlnyomó többségében ezek olyan alkotások, amikhez az interneten szabad módon hozzá lehet férni. Egy képet azonban nem nagy munka „ellopni”, ha valaki rátalál saját munkájára, amelynek használatához az eredeti közzé tett oldalon nem járult hozzá. Jelzése nyomán haladéktalanul eltávolítjuk. Ha a z alkotó ismert, feltüntetjük.

Felelősség vállalás. Az oldal szerkesztői saját írásaikért és az általuk elhelyezett egyéb tartalmakért felelnek. A regisztrációval a tagok elismerik, hogy elolvasták a szabályzatot és megértették, továbbá ezzel azt el is fogadják, illetve saját alkotásaikért vállalják a felelősséget is.
Az oldal tartalmát tekintve kiskorúakra nézve rejthet veszélyeket (erotikus hozzászólások, véresebb jelenetek),ezért elsősorban érettebb felfogású fiataloknak ajánljuk.
Általános szabályok
Mindannyian netezők vagyunk, így nem kéne újat jelentenie annak, hogy elvárjuk a Netiket szabályainak a betartását. Ha esetleg ezzel még sem lennél tisztában, vagy csak régen találkoztál már ezekkel az írott és „íratlan” szabályokkal, akkor annyit mondhatok, hogy Google a barátod. Keres rá és számtalan helyet fogsz találni, ahol a legfontosabbak mindig szerepelnek.

Reklámok elhelyezése az erre létrehozott fórumban lehetséges. Milyen reklámokat látunk szívesen: hasonló, azaz FRPG-s oldalaakat; utána pedig elsősorban írással, írásokkal foglalkozókat, közzétevő oldalakat. A könnyű szórakozást elősegítőket sem töröljük, ahogy azt sem, ha esetleg valaki rajzos alkotásait mutatná meg. Egyet szeretnénk kérni, ha nálunk valaki elhelyez egy reklámot, akkor az tegye meg, hogy a reklámozott oldalon rólunk is kitesz valamit. Képet, szöveget igény szerint biztosítunk.
Térjünk rá, milyen reklámokat nem tűrünk meg. Az olyanokat, amik valamilyen terméket promótálnak, ezek azonnali törlésre kerülnek, ugyan így járunk el a pornográf és egyéb ízléstelen oldalakra vezető reklámokat. Amennyiben ezeket egy beregisztrált tag helyezné el, a azonnali törlést von maga után!

Chat, az oldalsó sávon elhelyezettet bárki használhatja. Fő célja a gyors kommunikáció, az üzenethagyás, érdeklődés és ha minden kötél szakad reklámozás. A tagoktól azt szeretnénk kérni, hogy beszélgetésre a csevegőt, vagy az általuk használható belső chatet (bejelentkezés után használható, az oldal legalján található) használják.
Csevegő, arra szolgál, hogy a játékkal kapcsolatos, vagy attól teljesen független, illetve egyenesen eltérő dolgokról beszélgethessetek. Bármilyen eszmecsere megengedett. De, ha lehetséges ne nyitogassatok fölösleges témákat.
Regisztráció és Felhasználói fiók
Első és legfontosabb, csak akkor regisztráljatok, ha úgy érzitek játszani is fogtok. Ezzel egyrészről nem kreáltok számunkra plusz munkát, még ha csúnyán is hangzik, illetve magatokat is megkímélitek esetleges kéretlen levelektől.
A regisztrációval elfogadod az ott és az itt leírtakat is, egyben jelzed, hogy tudomásul vetted és megértetted. Ezért most jön a kedvenc részem. A regisztrációkor megadott név (azonosító) minden esetben ehhez a világhoz illő név legyen, lehetőleg a karaktered neve. A névre később még visszatérek. Akik esetleg olyan névvel regisztrálnának mint pl.: mutyürke16, vagy halalosokol, azok ne lepődjenek meg, hogy törölve lesznek, szó nélkül.
Jelszavak. Az adatbázis korlátozottsága miatt nem tudunk hozzáférni, de a fórum rendszere felkínálja az emlékeztetőt, illetve automatikusan generál újat, ha kéred. Az új jelszó készítését kérésre mi is megtesszük, a mit később a profilodban tudsz módosítani.

A regisztrációt követően a felhasználói fiókod, profilod aktívvá válik, de ezzel még nem vagy jogosult a fórum egészének a használatára. Csoportba nem osztott tagként a kezdéshez szükséges fórumokat és témákat tudod megnézni, illetve tudsz kommunikálni a többi játékossal.
Kettő, azaz 2 hét áll rendelkezésre, hogy elkészítsd a karaktered karakterlapját. Amikor ez az idő letelt és nem jelezted felénk, hogy nem tudod időre beadni a karakterlapot, akkor töröljük a profilodat. A két hetet mindig a regisztrációtól számítjuk.

A profilodat bejelentkezés után tudod szerkeszteni. Az ott megadott adatok ne rólad szóljanak, hanem a karakteredről, kivéve persze, ami arról szól, hogy magadról írj. Tehát az User Infó az a hely, ahol bemutatkozhatsz, üzenetet hagyhatsz. Ezt mindenki látni fogja.
Elkerülendő a pánikrohamokat, hogy beregisztráltam, de még sem azt a nevet akarom a karakteremnek címszóval. Szerkesztői engedély nélkül bármikor megváltoztathatod, természetesen a névre érvényes kritériumokkal. Amire jó ha figyelsz: a régi név begépelésével már nem fogsz tudni belépni, csak az újjal.
Profilképek tekintetében is csak annyit kérünk, hogy valamilyen módon idomuljon az oldalhoz. Lehet egy színész, énekes fényképe, rajzolt kép is. Mérete 160x240px legyen. Nem kérés, mert máskülönben kilóg a keretből és ezt könnyű észrevenni és még könnyebb törölni. Ha nem vagy járatos a képszerkesztésben, (egyenlőre) Fea szívesen átméretezi és színezi, vagy éppen kiegészíti számotokra.

Aláírásként bármit elhelyezhetsz, idézetet és képet is egyaránt, míg az nem obszcén (linkeket). Kép esetén szintén lenne egy kérésünk, a magassága ne legyen nagyobb 150px-nél és a hosszúsága ne haladja meg a szövegmező hosszúságát, mert széthúzza az oldalt. Ha nagyobb képed van és nem tudod, vagy akarod méretre vágni, vannak formázási lehetőségek. Ellenben ha túl nagy képbe botlunk, akkor kivesszük a helyéről.
Jó tanács: a mozgó képen nagyon jól mutatnak és legalább olyan hatékony lelassítják az oldal betöltődését, pont ugyan ez a helyzet a túlságosan nagy képekkel is. Méretezzenek, használjatok linkeket, csatolásokat stb.
Multi
Nem a sarki Tescoról van szó, hanem ugyan annak a felhasználó személynek az első karaktere mellett, második (és többi) regisztrációja. Megengedett, először is. Az a kérésünk lenne, hogy ha lehet, akkor kettő-három multi karakterben maximáljátok ezek számát, mert ezekkel még úgy ahogy, de el lehet boldogulni. Továbbá, ha valaki megunta az egyik karakterét, akkor azt ne hagyja elkallódni, nézzen szét, hogy milyen lehetőségei vannak, mert a fajok átjárhatóak. Előfordulhat, hogy nincs kedvező alternatíva, de akkor valamilyen módon zárja le.
Aki több karaktert vállal az lehetőleg mindegyiket, természetesen a lehetőségeihez mértem, de mozgassa!
Játéktérhasználat
Úgy döntöttünk a kezdet kezdetén, hogy senkit nem szorítunk előre megírt témába. Ezért csak a megfelelő szeparáltságot biztosítottuk, a fórumok képében, amiket elláttunk olvasmányokkal, hogy valamiféle képet kapjatok arról, hogy milyen az helyszín. Mit lehet ott találni, mit lehet kihasználni és így tovább.
A témák szabadon indíthatóak, azonban nagyon szépen megkérünk mindenkit, hogy teljes érthető címet adjon neki. Van lehetőség egy rövid leírást is csatolni hozzá és persze az első hozzászólásban is lehet taglalni, hogy miként funkciónál az a téma pl.: egy fogadó esetén, annak a belseje és külseje.
Egy fórumon belül mindig érdemes megnézni milyen témák vannak, mert ha találsz megfelelőt és ha játszanak is ott, de ti játékotok nem zavarja őket, akkor felesleges egy újat nyitni. Azaz, ne halmozzatok egyforma témákat, ha nem muszáj.

Ideiglenes szabály!

Játékunk állása véget a világ egyik része láthatatlan, ez Alcaris, ahol a démonok, természetlelkek, sárkányok és bestiák élnek, élhetnek, ezt nevezik a Fátylon túli világnak. A nagyobb kiterjedésű rész az emberek, elfek uralta világ, ahol nagyobb számban mágusok, bestiák és félszerzetek is feltűnnek, ez az emberek birodalma. A két rész között nincs indokolatlan átjárkálás! Alcaris területén érthető ok nélkül a következő fajok képviselői nem tartózkodhatnak: ember, elf, félszerzet és félvéreik (kivéve, ha több, mint 1200 éve ott születtek).
Játékszabályzat
Nos. különösebben nem hoztunk a megszokottaktól eltérő szabályokat, itt nem is taglalnánk, mert az első pontban már megtanultunk, hogy Google a barátunk. Elsősorban még is a frpg.hu-t ajánljuk, sok érdekes olvasmányt találhattok náluk. Játékszabályok, játéktechnikák és más frpg-s oldalak. De azért lenne néhány figyelemfelhívó apróság.
1, Sose feledkezz meg arról, hogy ez csak egy játék! A karakterek közötti konfliktusokat ne vigyétek át a való életbe és fordítva is legyen ez igaz, ha valakivel nem jöttök ki, akkor el kell kerülni nagy ívben. Legjobb azonban mindent nyíltan tisztázni!
2, Ne irányítsd más karakterét, ha NJK-ról (nem játékos karakter) van szó, akkor is beszéljétek meg azok irányítását.
3, A játék meglepő módon írásban folyik. Ezt megteheted a mesélő szemszögéből E/3 személyben írva és írhatsz a karaktered szemszögéből E/1 személyben, de ügyeljetek, hogy a kettő csak szemléltetés céljából keveredjen. Egyéb formát nem határozunk meg. Arra ügyeljetek, hogy érthetően legyen elkülönítve az, amit a karakteretek mond és tesz, esetleg a gondolatokra is szánhattok külön jelzést, csak érthető legyen.
4, Felnőtt tartalom és trágárság. Kényes téma, ha nem muszáj, akkor az utóbbival csak szükség esetén éljetek, elképesztő módokon lehet úgy káromkodni, hogy egyetlen „olyan” szót sem használunk.
A felnőtt tartalom, ahogy a való világnak a része, úgy ennek a kitaláltnak is. A karakterek között szövődhetnek gyengéd szálak, vagy kerülhet olyan helyzetbe, hogy a testéből kell élnie, vagy kínlódnia. Engedélyezve van, de minden esetben jelölni kell! Egy elcsattanó csók nem a világ vége, de egy szaftos aktus még virágnyelven írva sem biztos, hogy mindenkit érdekel.
Kínzás, brutalitás is előfordulhat a játékok során, de erre sem mindenki vevő. Jelölni ezt is kell!
Egyelőre ennyi lenne, de a változtatás jogát fenntartjuk!
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.