Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Samir: Alváros - Olvasmány

Go down

Samir: Alváros - Olvasmány

Témanyitás by Mythos on Vas. Okt. 06, 2013 2:57 pm

Samir legrégebbi része. Ami egyes részein még magán őrzi a jellegzetes kupolás épületek méltóságát. Ám szinte csak a kikötő környékén lelhető fel ez az egyszerű elegancia és egyben e házak adják a városrész határát is.
Vékony, nem túl magas falat emeltek, eltüntetve néhány sikátort, de megszilárdítva az omladékos falat. Több meredek, kanyargós lépcső vezet felfelé a hegyoldalba vájva. Ezek közül kevés az, amelyiket biztonságosan lehet használni, tolvajok és szökésben lévők kockáztatják meg az ezeken való közlekedést. A két felfelé vezető nagy út is itt kezdődik, jobban mondva a kikötő, mindig éberen őrzött kapujában.

A kikötő foglalja az Alvárosban a legnagyobb helyet, mivel két részre oszlik, a nyílt részét bármely érkező hajó elfoglalhatja és általában mindig horgonyozik is ott egy-két kereskedőhajó, de szinte mindig lehet látni kisebb halászhajókat is. Egy kisebb piacteret is létrehoztak, ahol nem csak csecsebecsék, de frissen fogott tengeri "áruk" is gazdát cserélhetnek csengő érmékért.
A másik része zártabb és egyben védettebb is. Itt Samir hadihajói bújnak meg a kíváncsi tekintetek elől. errefelé jobb, ha óvatos az ember a Hét-Árbócosok nem ismerik a tréfát.

Valahol, a város alatt eredő édesvizű forrás néhány méteres zúgóval bukkan fel a hegyoldalban és néhány méter széles, nem is olyan sekély folyócskává válva ömlik a kikötőt elkerülve, a tengerbe. A Szalag választja el e városrész színes foltja, a Vörös Lámpás negyedet.
Több gazdagon díszített híd biztosítja az átkelést az élvezetek földjére, aki azonban itt él, hamar megismeri azokat a titkos lépcsőket, ahol a tisztes vendégek titokban érkezhetnek és azokat is, amiket e világ saját védelmére tart fent.
Itt nem csak a hölgyek és férfiak kínálta örömök várnak a betévedőre. A szerencséjét is próbára teheti kártyában, de fogadhat kakasok győzelmére is, vagy birkózókéra, de ha a kedve úgy hozza egy rabszolga életére is megteheti a tétjeit.
Ennek a helynek saját farkas törvényei vannak, leginkább a pénz és a presztízs mozgatja. Ajánlott vigyázni, sok kétes elem bújik meg a vörös lámpák hívogató fénye mögött!

Van egy kevésbé mutogatni való része is ennek a helynek, és ez a Nyomornegyed. Szürke kis porfészek, az utak legtöbbjének kövezetét már elnyelet a sár és az útra folyó emberek és állatok piszka. A bűzt sokak szerencséjére a szél magával sodorja, még is megmarad itt egy jellegzetes poshad és dohos szag.
Nem tesz jót az egészségnek a hosszas tartózkodás! Nem, csak a penész eszi be magát a tüdőbe, hanem a penge is gyorsan átszalad az ember gégéjén, ha csak egy gombot is, de lehet tőle zsákmányolni. Az itt élők, vagy kiszolgálnak másokat, vagy gyilkosok, esetleg betegek, akiktől így próbáltak megszabadulni.
E részt magas fallal zárták el a kikötőtől és ha lehet még magasabbal a vigalmi negyedtől, de számtalan út, sok őrizetlen vezet át innen a másik kettőbe, sőt a városon kívül elterülő zord föveny felé is.
Roncspartra innen vezet az egyetlen járható út.

Meg kell még említenünk a Piacot, ez a piac különbözik a legtöbbtől. Itt ugyan is bestiákat, vagy más fajba tartozókat lehet venni és eladni. Ez a piac a kikötő és a nyomornegyed határán található. Érdemes kísérettel érkezni, mert nem egyszer fordult elő, hogy valaki eleget fizetett azért, hogy a kíváncsiskodók közül egy-egy megkívánt alakot kiemeljenek.
Itt az ár a legnagyobb mozgató, minél többet ígér s persze ad, mert itt adósságot nem ajánlatos termelni, azé a kiszemelt "portéka".

Ezzel a kis szösszenettel, amit mindjárt olvashatsz, a legtöbb olvasmánynál találkozni fogsz.
Tehát! A legtöbb helyen nem fogsz előre megírt helyszíneket, úgy gondoltuk felesleges, döntsd el te az adott tájon hol jársz. De, azaz egy kérésünk lenne, hogy olyan címet adjatok a témának, hogy azt későbbiekben mások, ha alkalmasnak látják, használhassák. Nem magán játékokat szeretnénk szorgalmazni, de szeretnénk, ha mindenki kényelmesen érezné magát, nem kell keresnie a hozzászólást, ami neki szól és stb.
Amikor megnyitjátok az új témát, kedvetek szerint írhattok hozzá kis ismertetőt, de akár egy képet is belinkelhettek, hogy nagyjából legyen valamilyen kép, még is milyen tájegységre, utcára, boltra gondoltatok.
Szeretném jelezni, hogy idővel minden játékot átnézünk és a témákat is megnézzük!


Szavak, csodálatos szavak, Békítenek, lázítanak.
Eldöntenek egy életet. Följárnak, mint a kísértetek.
Szárnyalnak, mint a gondolat. Görnyedve hordnak gondokat.
Világokat jelentenek.
Meghaltál, ha már nincsenek.
Dalolnak és dadognak ők. Gügyögnek, mint a szeretők.
Ölnek és feltámasztanak. Szavak, csodálatos szavak.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.