Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Rabszolgapiac

Go down

Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 2:44 pm

Írisz szigetén járunk, Samír városában. Zug-Alsóváros, a hely ami a legközelebb terül el a Kikötőhöz, és a nyüzsgő élethez, de ennek a helynek van egy kevésbé mutogatni való része is, és ez a nyomornegyed, meg a rabszolgapiac. Közel, szinte karnyújtásnyira vannak egymástól, mind a kettő sötét és kegyetlen hely. Légy óvatos, ha betérsz.
Ide rabszolga-kereskedők járnak, hozzák portékáikat azoknak a gazdag embereknek, akik egy jó vétel reményében jöttek be erre a veszélyes helyre.


// Úgy tudom, hogy nyithatunk topciot, próbáltam rendeltetés szerűen mindent, de tessék belejavítani nyugodtan; ^^ kibővíteni vagy átírni esetleg valamit, vagy a képet lecserélni @.@ //
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 3:13 pm

Rabszolgapiac. A hely ahol mindig sok ember nyüzsög, de nem azért, mert annyian vásárolnának a különleges árukból, hanem mert itt annyi a városőr, és a bámészkodó, hogy szinte mozdulni is alig lehet. A közeli nyomornegyedből ide jönnek a helyiek nézelődni, "kikapcsolódni". A tudat, hogy nem ők állnak kint a széles porondon, vagy zsúfolódtak be egy keskeny ketrecbe felvillanyozza őket. Van amelyikük elég bátor még arra is, hogy a rabokat gúnyolja, s talán még egy-egy romlott zöldség is előkerül. Persze ezeket a "rendbontókat" gyorsan eltakarítják és egy ideig színüket se látni, vagy... soha.
Ugyan vélekednek így a nyomornegyed emberei, hiszen a sok adósság talán még rabszolga sorba is taszíthatja némelyiküket, mégis a bestiák népe az amelyik kiadja a rabszolgák eme színes palettáját.
Ide jutottam én is.
Bent a sötét cellában ülve egyetlen hang volt a patkányok neszezésén kívül, ami néha betöltötte a vízhangos helyet. Mégpedig a korgó gyomromé. Nem tudtam, de egy idő után már nem is nagyon akartam elhallgattatni. Most nincsenek parfümmel terhes illatú dámák körülöttem, hogy vigyázzak a viselkedésemre. Szabadon koroghatott tehát a gyomrom.
A piacon se volt másképp. Kaptunk ugyan, én meg még másik három börtön társam egy-egy vekni kenyeret, de az nem sokat segített. Persze rám szóltak, hogy ha kivisznek "embereljem meg magam". Én meg bólintottam. Nem akartam verést.
Aztán egy hátsó paraván szerűség mögött le is mosdattak, hogy tisztán kerüljek a nagy közönség elé. Ezt se bántam, tulajdonképp jól esett a hideg víz. Még ha a cellámban is hideg víz hullott alá akkor is, mert ez tiszta volt. Más érzés.
Majd betuszkoltak minket négyőnket egy olyan cellába ahol megparancsolta nekünk egy robusztus férfi, hogy álljunk. " Aki le mer ülni azt megkorbácsolom".
Szóval álltunk. Majd megjelent a gazdám. Rám villantotta a fogait, de azt hiszem haragszik. Előttem egy medúza szerű nőt adtak el valami vándor cirkuszosnak, s utána következtem én. Ekkor a gazdám megfogott, de olyan szorosan, hogy felnyögtem. Félrehúzott és nagyon halkan, sziszegve beszélt hozzám.
- Ez itt a rabszolgapiac. Örülsz? Nem adlak bányamunkára, egy fityinget sem érnél ott, és habár nagy mulatság, a máglyahalálod se hozna nekem semmit.
Eladlak, valaki más kap meg, és ajánlom, hogy jól viselkedj különben megemlegeted!
Megrázott én meg alig láttam tőle, de bólintanom kellett.
Aztán felvittek egy magaslatra. Egy magas, feketébe öltözött férfi mellé vezetett a "korbácsolós" ember, majd amaz felemelte a karom.
- Nézzék!
Nem volt rajtam semmi látnivaló. Egy rövid, nagyon rövid szürke nadrágot kaptam, meg egy ugyanolyan szürke ujjatlan felsőt. A nyakamba meg egy nyakörvet tettek, amire lánc volt erősítve, az meg valahova a földbe. Nem futnék amúgy se, de biztonságosabbnak vélték ha kiláncolnak. Nekem mindegy. A nyakamat csak kicsit súrolja a lánc, és elég hosszú is ahhoz, hogy menni tudjak. A közönségre néztem én is, ahogy ők is rám.
- Kicsinek és vékonykának mondanák igaz?
Pedig az előző gazdája szinte mindenben a hasznát tudta venni!
Nagy a teherbíró képessége, és nagyon is szelíd is, és okos teremtés. Tanítható, de nem kérdez, így akárminek be lehet idomítani. Nah meg - ekkor körbe forgatott maga mellett. Talán azért, hogy mindenki jól láthasson. Még a macska farkamat is. - Elég dekoratív cicus, nem de?
És nevettek.
Nem vagyok cica...
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Ryen on Hétf. Okt. 28, 2013 4:09 pm

Hogy utálom ezt! Ahogy kimentem a Vöröslámpás negyedből, egyből érezhetővé válik a halszag, s már most hallom az ostoba sokaság szenvedéseit. Nem véletlen húzom be a függönyöket a hintómon. Ki akarná látni a nyomorgó söpredéket, s a még náluk is idegesítőbb fajankó matrózokat? Persze ők is csak átlagosak, de nem is próbálkoznak feltörni, pont ez zavar bennünk. Ezzel szemben a rabszolgák teljesen mások. Olyanok, mint ez a vacak köves út. Némelyik kisebb kő, észre sem vehető, másik nagy sziklaként rázza össze a rajta áthaladókat. Engem természetesen az utóbbi érdekel. Meglátjuk ma látok-e olyat, ami érdekes lehet számomra. A tegnapi csoport szánalmas volt, annál rosszabb csak nem lehet…
Na megállt a hintó, ezek szerint odaértünk a piachoz. Á igen, már hallom a korbács csattogás hangját, s a sok még a rabszolgáknál is szánalmasabb nyálcsorgató csürhének a nevetését. Ideje szemügyre venni az új árut…


- Kicsinek és vékonykának mondanák igaz? – ordítja kérdezve a korbácsos árverő - Pedig az előző gazdája szinte mindenben a hasznát tudta venni! (Természetesen, pont ez látszik rajta…)
Nagy a teherbíró képessége… (Vajon egy széket fel tudd egyáltalán emelni?)... és nagyon is szelíd is, és okos teremtés. Tanítható, de nem kérdez, így akárminek be lehet idomítani.  (Persze, mert lehet agya sincs…) Nah meg -  Körbe forgatja maga mellett a szerencsétlen szürkeruhás kölyköt, s hirtelen feltűnik az eddig háta mögött rejtőző macskafarka is. - Elég dekoratív cicus, nem de? (Egy bestia? Félig állati formában maradva? Érdekes, lehet mégsem lesz sikertelen a mai nap…)

Ezen megint nevetett egy sort a csürhe, miközben elkezdték többen is fontolóra venni a dolgot. Hát jó, kezdjük a mai licitet egy kicsit viccesen:
- 10 Ezüst sarlót fizetek az ember-macskáért! – Kiáltom hangosan, s emelem fel jobb kézzel a jelzőtáblát. (Most fog jönni az ösztönös rálicitálás…)
- Én 20-at is adok érte! – kiáltja egy már közepes évein túljárt nemesasszony
- Akkor már legyen 40! – strófázza fel az árat egy erre a célra felbérelt személy. Látszik rajta, hiszen eddig szorongatta a 40-es tábláját az időpontra várva…
- Jól hallották hölgyeim és uraim a macskafiú már 50 Ezüst Sarlóért el kellhet, biztos ennyiben hagyják?! Már egy másik nemesúrnál is csodálatos szolgálatot teljesített, amíg az meg nem unta, így alapvető idomításra sem kell pazarolni az időt! – dobta be a horgot a korbácsos férfi, s érezni lehet, hogy valószínűleg az utolsó licitösszeg maradt hátra azon múlik kié lesz. (Eljött a cselekvés ideje)
- 1 arany pengőt és 50 ezüst sarlót fizetek azonnali megvásárlásáért! - kiáltom hangosan, szinte diadalittasan. (Vajon megéri egyáltalán? Legrosszabb esetben a fogadó konyhájában ellesz ő is…)
- Ez igen, egy igazi műértőre akadtuk! A cica elkelt az úr javára, a pénzügyet elintézni jobbra a pultnál kell – fejezi be szokásosan licitet a korbácsos, s miközben elvezetik a furcsa bestiát, már látszik, hogy hoznak fel egy újabb szerencsétlent. (Az nem tűnik érdekesnek…)

Most, hogy elintéztem az anyagiakat nézzük mi az, amire elköltöttem ennyit. Most fogják ide a hintóm elé vezetni. Ahogy láttam vörös szemei és macskafülei is voltak. Nem tűnt idősebbnek egy kamaszkölyöknél. Azaz még könnyen idomítható, ha valóban megfelelő környezetből hozták. Ahogy már a közelembe értek nyakörvének láncát a kezembe adták, s további jó utat kívánva visszafordultak a rabszolgatartók mocskos ügyintézői. Arcukon a pénzből eliható alkoholok hatása ütközött ki, már most…
- Na mond csak te macska, beszélni azt tudsz-e egyáltalán? – Kérdezem nyájasan, kedveskedő hangomat elővéve…


Azt hiszed, hogy te irányítasz? Ó ugyan, csupán haladsz a pénz sodrásával. Viszont az a pénz az én kezembe folyik.

Drága egyszerű teremtmény, mégis miből gondolod, hogy tényleg velem beszélsz, amikor látod, hogy mozog a szám és hang jön ki belőle? Sőt, miből veszed, hogy egyáltalán még a valóságot látod, s nem csupán egy álmot?
avatar
Ryen
Idézőmágus

Mottó : „Jobb holnap két erszény arany a kezemben, mint ha csak ma kapnék egyet…”

Hol? : Írisz sziget; Samír; Fellegváros

Ismertető jegy : Arany ékszerei, drága ruházata; jobb kezének gyűrűsujján nemesi pecsétgyűrű; bal lábfejétől combig felfutó tetoválás (~nonfiguratív~)
Kaszt : Nemes/Kereskedő/Mágus; Igéző
: Kincskeresők Szövetsége


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 4:52 pm

Csak pislogtam fogva tartóm kezei közt, de nem értettem a kialakult helyzetet. Ennek a kis beszédnek a hatására egyre többen gyűltek a porond köré, ahol álltunk és licitálni kezdtek rám. Még sosem láttam ilyet, nem hogy rólam legyen szó. Nem tudtam, hogy ennek most örüljek e vagy sem. Azt hiszem az lett, amit a gazdám kívánt, úgy hogy nem kell "megemlegetnem". Ez jó.
Új gazdát választanak nekem az emberek. Csak figyeltem. Vajon ki lesz az, akihez végül kerülni fogok? Az a szép ruhában álló nő, aki 20 sarlót kínált értem, elég barátságosnak látszott. Talán nála nem vernének annyit. Azonban mire azon kaphattam volna magam, hogy az asszonysághoz akarjak menni, már megvett valaki más. Oda vittem a tekintetem, de csalódnom kellett. Az volt az a férfi, aki elkezdte a licitálást egy hintóból ülve. Azt mondta rám, hogy "ember-macska".
De én nem vagyok macska. Azok közönséges állatok és anya sem volt az. Ő egy bestia volt. Nagy és erős, még ha nem is használta az erejét miattam. Én is bestia vagyok. Mint anyám. Csak apa ember volt, mágus. Mivel anyu ezt mondta róla. Ezért nézek ki így.
Nem vagyok macska.
Belebámultam a férfi zöld szemeibe. Lehet, hogy tiszteletlen tett volt, de most nem zavart. Egy kérdést intézett hozzám, én meg nem tudtam mit felelni hirtelen.
Nem mondhatom azt, amit a régi gazdám vert a fejembe, hogy "hajolj meg és mond; Üdvözletem."
vagy "Érezze jól magát, uram, úrnőm."
Ehh, de akkor mégis mit mondjak. Mondanom kellett valamit, és eleget is tettem ennek a követelménynek, még ha kicsit késve is.
- Igen.
Bukott ki belőlem a tömör szó határozottan, majd eszembe jutott, hogy elfelejtetem valamit.
- ... gazdám.
Lesütöttem a szemem. Nem tudom miért, de szégyelltem magam emellett az ember mellett. Rongyos vagyok és hozzá másmilyen mint ő. Ő gazdag, mindent megtehet, ezért is tartja ő a kezében rabláncomat, és vele együtt az életemet. Talán ennek az embernek köszönhetem, hogy nem vittek máglyára, vagy meghalni egy bányában. De talán valami még rosszabb fogja kezdetét venni.
Félni kezdtem tőle. Magasan volt és én biztos voltam benne, hogy magasabb is mint én. A több napnyi éhezés és a hideg legyengített, én meg reszketni kezdtem a láncaimmal együtt.
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Ryen on Hétf. Okt. 28, 2013 5:14 pm

Ott állt előttem és csak nézett rám kerek szemeivel. Valóban vörösek. Akár a vér, ijesztő lehetne, ha nem eme félénk arcon látnám. Hátul lekonyuló farka egyértelműen valódi és hűen tükrözi hangulatát. Ezek szerint valami furcsa bestiaféle lehet. Kíváncsi lennék, hogy képese átváltozni, vagy természetes hiba miatt lett ilyen az alakja. Viszont, hogy beszélni nem tud az gond. Mikor már kezdtem lemondani róla, hogy még a kérdést sem érti, nagy nehezen csak kinyögött hirtelen valamit.

„Igen…” – mondta szemembe nézve, majd mikor már mondtam volna, hogy ezt miként kell helyesen, hozzátette, hogy „…gazdám”, s nyomban lesütötte a szemét. Ezek szerint mégiscsak van remény a számára. Lehet még végig kéne, néznem hátha a mai nap tényleg jobbak vannak kint. Közben kezemben érzem, hogy megmozdul a lánc.
- Most hogy jobban megnézem, nem festesz valami jól. Bizonyára spóroltak az élelmezéseddel. Sebaj, az pótolható. Szállj be a hintóba, s maradj nyugton – intek neki a jármű felé, majd odafordulok a kocsishoz: - Vigyen minket egy közeli NORMÁLIS étkezdébe. Értve? – azzal válaszra sem várva fordulok, hogy beszálljak a kocsiba.


Azt hiszed, hogy te irányítasz? Ó ugyan, csupán haladsz a pénz sodrásával. Viszont az a pénz az én kezembe folyik.

Drága egyszerű teremtmény, mégis miből gondolod, hogy tényleg velem beszélsz, amikor látod, hogy mozog a szám és hang jön ki belőle? Sőt, miből veszed, hogy egyáltalán még a valóságot látod, s nem csupán egy álmot?
avatar
Ryen
Idézőmágus

Mottó : „Jobb holnap két erszény arany a kezemben, mint ha csak ma kapnék egyet…”

Hol? : Írisz sziget; Samír; Fellegváros

Ismertető jegy : Arany ékszerei, drága ruházata; jobb kezének gyűrűsujján nemesi pecsétgyűrű; bal lábfejétől combig felfutó tetoválás (~nonfiguratív~)
Kaszt : Nemes/Kereskedő/Mágus; Igéző
: Kincskeresők Szövetsége


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 5:37 pm

Valóban félelmetesnek gondoltam. Erőt sugárzó. Picinek éreztem mellette magamat és ez nagyon feszélyezett. Majdnem elfelejtettem válaszolni is a kérdésére, ami pedig nem lett volna jó. Tapasztalatból tudom, hogy az engedetlen rabszolgát megbüntetik. Nem akartam verést. Így történt, hogy a nagy "kapkodásban" kifelejtettem a megszólítást, de gyorsan hozzá tettem. Remélem nem haragszik meg nagyon. Annyira nem tudtam mi tévő legyek. Mihez kezdjek most magammal. Nem éreztem túl erősnek magam, éhes voltam és fáztam is. Fel voltam készülve rá, hogy a hintó után kelljen futnom. Magamban csak azért fohászkodtam (valakihez, akárkihez aki meghallgat), hogy nem menjenek túl gyorsan, ha a láncot nem vehetik le.
De nem így történt.
Régi gazdámnál elképzelhetetlen lett volna, hogy egy bestia ~szerű~ lény beülhessen a hintójába. De ő másmilyen is volt. Nagy darab, testes ember, húsos ujjakkal és nehézkes járással. Meg mindent elborító pézsma illattal. Azt hiszem parfümöt használt.
Az új gazdám nem ilyen volt. Mintha csak az ellentéte lenne én meg hirtelen eltátottam a számat. Bemenni a hintóba?
- O-oda?...
Fordultam a jármű felé. Valóban beszállhatok? És igen. Borzongva másztam hát be, s a látvány új tereket nyitott meg számomra. Szóval ilyen egy hintó belülről. Kívül is szép, de belül még szebb. Puha ülés, és ablakok. Mint egy kényelmes odú. Azonban nem volt elég hely arra, hogy állva maradjak, s ha a földre ültem volna le, akkor meg gazdám nem tudott volna bemenni, így hát arra a következtetésre jutottam, hogy az egyik oldal szélére ülök le. Minél kisebbre húzva össze magamat, hogy ne nagyon zavarjam őt, ha beszáll. A menetnek háttal ültem, mivel a régi gazdám mindig arról panaszkodott, ha egy bálról jött vissza, hogy a "lányoknak" kellett adnia a jó kis helyét, menetiránnyal megegyező irányban. Bár nem tudom, hogy mostani gazdám örül e a döntésemnek, de előre küldött, így talán nem lesz mérges ha tévesztettem.
Talán mégis jó helyre kerülök. Azt hiszem örültem a változásnak, s önkénytelenül is táncot járt a macska farkam. Néha az ülőalkalmatosságnak ütődve, de rendületlenül járva tovább. Nem ezzel foglalkoztam, a hintó belsejét figyeltem. Minden kis szegletét magamba akartam szívni, hogy emlékezhessek rá.
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Ryen on Hétf. Okt. 28, 2013 6:07 pm

Fordulok, s beszállok a hintóba. Bérhintó volt, olyan, mint a többi, előkelő, de mégis viszonylag olcsón megfizethető. Pont arra jó, hogy nemesnek látszódjon az is, aki igazából nem az.
Ajtót utánam becsukja a kocsis és felkészíti a lovakat az indulásra. Ahogy balra fele fordulok látom, hogy az új jövevény sikeresen elhelyezkedett a széken, igaz úgy mintha még másik húsznak szorítaná a helyet. Kényelmesen helyet foglalok, s a véletlenül előrevetődött hajtincseimet hátrasimítom. Eddig egész szépen helytállt.


Elindult a kocsi, látszik a teremtményen, hogy ez az első alkalma, hogy ilyenben utazik, így könnyed mosollyal az arcomon nézek kifele a függönyök közül egy kis ideig, miközben titkon az ő reakciót fürkészem. Majd felé fordulva egyetlen kérdést teszek fel neki. Azt, ami a legtöbbet elárul eddigi életéről:
- Ki vagy te? – kérdezem szokásos mosolygós hangulattal, s közben irányítom vissza a  - néha macskafarkára eltévedő -  tekintetemet az arcára.


Azt hiszed, hogy te irányítasz? Ó ugyan, csupán haladsz a pénz sodrásával. Viszont az a pénz az én kezembe folyik.

Drága egyszerű teremtmény, mégis miből gondolod, hogy tényleg velem beszélsz, amikor látod, hogy mozog a szám és hang jön ki belőle? Sőt, miből veszed, hogy egyáltalán még a valóságot látod, s nem csupán egy álmot?
avatar
Ryen
Idézőmágus

Mottó : „Jobb holnap két erszény arany a kezemben, mint ha csak ma kapnék egyet…”

Hol? : Írisz sziget; Samír; Fellegváros

Ismertető jegy : Arany ékszerei, drága ruházata; jobb kezének gyűrűsujján nemesi pecsétgyűrű; bal lábfejétől combig felfutó tetoválás (~nonfiguratív~)
Kaszt : Nemes/Kereskedő/Mágus; Igéző
: Kincskeresők Szövetsége


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 6:41 pm

Az ablakon kifelé bambulok épp, mikor megszólít. A hintó díszes domborműveibe voltam belehabarodva. Meg akartam fogni őket. Érezni az ujjaim közt, megismerni a tapintásukat, azonban vissza fogott az "illem". Régi gazdám fontosnak találta, hogy mindent tudjak az etikettről, erkölcsről, az emberekkel való viszonyokról. Egymáshoz, és hozzánk is. Rabszolgákhoz. Az illem mondhatni nem maradt el, s tudván, hogy ha megszegném, valószínűleg új gazdám se venné jó néven, tartottam is magam hozzá. Nem lenne jó rögtön azzal indítani, hogy nem tudok viselkedni. Eltörne egy szép ábránd, amit még nem is mertem megálmodni igazán. A hangja rázott vissza ebből a kellemes merengésből a valóságba. Őhozzá.
- Én?... - Mutattam közben az orrom felé, jelezvén, hogy valóban "rám" gondolok és gondol e ő is. De hát ki lehet más, akitől ezt kérdezhette volna. A választ viszont nem ismertem. Ki lehetek én? Elgondolkoztatott, és ez azt hiszem meglátszott kívülről is. Nem az arcomon. Vörös íriszeim előre néztek és a férfi mellett lévő vörös párnában merültek el. Az arcom pedig a szokásos árnyalatok mellett talán egy kis tanácstalanság is helyt kapott. Cica füleim viszont két felé álltak, míg törtem a kobakom képletesen közben. A jobb jobbra meredezett, a bal meg enyhén felfelé.
Ki is vagyok én? Anyám sok mindent mondott rólam, de nem hiszem, hogy ezek a válaszok érdekelnék új gazdámat. A régi gazdámon azt tapasztaltam, hogy mindig ki kellett találnom, hogy ő mit akar, és ha sikerült, akkor boldog volt. Nem igazán arra volt kíváncsi, hogy én mit gondolok, hanem a saját gondolatára akart tőlem megerősítést. Talán itt is ez a helyzet.
- Gazdám rabszolgája? -
Adtam ki a leghelyesebbnek vélt választ, kérdésbe burkolva, s közben élénk figyelemben részesítettem. Ha nem tetszik neki, valószínű, hogy vagy megmondja, vagy újabb kérdést tesz fel és akkor tudnom kell a helyes választ.
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Ryen on Hétf. Okt. 28, 2013 7:09 pm

Valóban olyan egy kicsit, mint egy macska. Szívesen foglalkozna a körülötte lévő dolgokkal, de nem mer. Remélhetőleg a jólneveltsége az oka, nem holmi ösztönös félelem. Gondolataiban bizonyára vagy elmenekül a valóság elől, vagy a lehetőségeit veszi éppen figyelembe. Tényleg olyan, mint egy intelligens háziállat, vagy mint egy kisgyerek. A reakciója mindenesetre elég lassú egyelőre, talán később javul. Majd egy percen keresztül gondolkozott annyin, hogy „én?” majd teljesen tanácstalanul nézett el mellettem, mintha a hintó fala választ adna. Igazán érdekes, a fülei is reagálnak az érzelmi állapotára. Ez hasznos lehet még… Aztán nagy nehezen kinyögi szinte kérdésként feleli, hogy „Gazdám rabszolgája?” Szinte csillogó szemmel néz rám, s reménykedik benne, hogy helyesen válaszolt. Sajnálatos eredmény, de talán még javítható.

- Igazából helytálló a válaszod, de ez kevés. – felelem mosolyogva, de egy csöppnyi csalódottsággal a hangomban. Lehet mégsem lesz olyan érdekes, mint gondoltam. Érzem, a kocsi lassít, közeledünk a helyszínhez, kicsit kihajolok az ablakon, hogy a kocsis hallja a kiáltásom: - Meggondoltam magam. Menjünk inkább egyből haza. Magda főztje sokkal jobb, mint itt bármi, akkor minek rontsam el a gyomromat? – teszem fel költői kérdésemet, majd visszafordulok az állatkához: - Estig gondold át a választ. Addig is egy egyszerűbb kérdés: mi a neved, melyet születésedkor kaptál?

Még nem jött rá, hogy nem szobadísznek vettem, ami csak áll és mosolyog. Viszont szükségem lesz egy köpenyre is, hogy ne keltsen feltűnést...

Eközben a hintó megfordul és elindul egy felfele vezető úton egyenest Fellegváros felé...


Azt hiszed, hogy te irányítasz? Ó ugyan, csupán haladsz a pénz sodrásával. Viszont az a pénz az én kezembe folyik.

Drága egyszerű teremtmény, mégis miből gondolod, hogy tényleg velem beszélsz, amikor látod, hogy mozog a szám és hang jön ki belőle? Sőt, miből veszed, hogy egyáltalán még a valóságot látod, s nem csupán egy álmot?
avatar
Ryen
Idézőmágus

Mottó : „Jobb holnap két erszény arany a kezemben, mint ha csak ma kapnék egyet…”

Hol? : Írisz sziget; Samír; Fellegváros

Ismertető jegy : Arany ékszerei, drága ruházata; jobb kezének gyűrűsujján nemesi pecsétgyűrű; bal lábfejétől combig felfutó tetoválás (~nonfiguratív~)
Kaszt : Nemes/Kereskedő/Mágus; Igéző
: Kincskeresők Szövetsége


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Shagu on Hétf. Okt. 28, 2013 7:40 pm

Minden rezdülését figyelem, s talán önkénytelenül is követem a saját helyemen a mozdulatot, amivel felém fordul. A válasz egy se nem nem, se nem igen. Ilyen választ még nem kaptam. Nem haragszik érte, és ő maga is azt mondja, hogy jó, de nem elég. Mondjak valami mást is. Hmmm, közben a hintó megáll, ami eltereli a figyelmem a kérdésről. Kilesek az ablakon, habár kihajolni, hogy látszódjak, azért nem merek. A városban vagyunk és egy nagy ház előtt állt meg a hintó, aminek nagy ajtaja van. Sokan mennek be, és jönnek is ki onnan. Nem olyan előkelő dámák meg férfiak, mint amilyeneket a régi gazdám szokott meghívni magához, hanem mások. Azt hiszem szegényesebb öltözékűek, talán ők lehetnek azok akiket "polgároknak" hívnak. De nem száll ki új gazdám, hanem előre szól a kocsisnak, hogy meggondolta magát. Régi gazdám is élt ennek a jelenségnek a jogával. Szóval ez valami olyasmi lehet, ami a gazdagok kiváltsága.
Vissza fordulva megint csak felém fordul és kérdez. A kérdés viszont újfent meghökkent. Régi gazdám nem kérdezte a nevemet, kitalált helyette egy újat, amit nem is használt. Leginkább "Hé te!", vagy "Szolga" voltam, de nem is bántam. Az a másik név nem illet hozzám.
Rámeredtem kissé a férfira. A füleim is, mindkettő lelapult oldalra. Gondolkoznom kellett a válaszon, hiszen nem használtam azt a nevet már évek óta.
De örültem is, neki elmondhatom a nevemet.
- Shagu. -
Örültem, és nézve gazdámat, azt hiszem ez meg is látszott rajtam. Talán mosolyogtam.
Közben elindultunk.
avatar
Shagu
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : "Ha nem tudsz dönteni, ne tedd"

Hol? : Samíri; Alsó város

Ismertető jegy : Piros szem, macskafül-farok, hegyes szemfogak, félszegség, 165 cm., három korbácsütés nyoma a hát jobb felén. Egy-egy vörös folt hátul, jobb deréktájt, és elöl bal oldalt a vesénél. Egy-egy vágás a csuklóján keresztbe
Kaszt : Energia elemtál használó bestia (Villámcsászár); ember félvér

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Rabszolgapiac

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.