Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

:: emberek és mágusok

Go down

:: emberek és mágusok

Témanyitás by Mythos on Hétf. Júl. 30, 2012 5:50 pm


Emberek
Az istenek akaratából születtek, hogy belső értékeikkel mozdítsák előrébb a világot. Hogy így történik vagy sem, csak az istenek tudhatják. Az Élet bölcsőjében fogant létezésük, gyorsan értek és a többi fajhoz mérten gondolatnyi életük során nagy tetteket vittek véghez. Háromszor vonták fejükre az istenek haragját. Mikor kiűzettek az Élet bölcsőjéből és megfosztattak világi bölcsességüktől. Mikor otthonaikat elnyelte a víz, noha ezzel visszatérhettek Kerios’Honra, ősi földjükre és végül mikor őshazájukat is elveszítették.Itt kezdődik az emberi faj igazi színesedése.

Az új kontinenseken, ahol nem fenyegette őket a természetfeletti hatalom egyik képviselője sem, virágzásnak indult koruk. Ezért nagyon eltérőek alkatilag, hiszen alkalmazkodtak az életterük környezetéhez. Bőrszínük a világostól a feketéig terjedhet. A tudomány mai állása kisebb és nagyobb külső változtatást lehetővé tesz, mint a lila, zöld és egyéb színű haj, érdekes szemszínek. Egyben azonban mind nagyon hasonlóak, általában nem élnek meg száz évnél magasabb kort. Szervezetük sérülékeny a környezeti hatásokkal és mérgekkel szemben, de pont ezért kiküszöbölendően másban sokat fejlődtek. Orvoslás, kovácsmesterség, alkímia, mind emberi „találmány”.
Feljegyzések Kantarin Freyd kalandortól:
"Sírvet’Amirun a mi igazi hazánk, a régi legendákból talán egy szelete hatalmas őshazánkból. Kaleriant erős nők és férfiak lakják, akaratuk és testük is szilaj, már csak a gőgtől és félelmeiktől kell megszabadulniuk. Az északi vad hegyekben élő nomád nép gyermekeinél, a tuaroknál kevesebb szilajabb emberrel találkoztam. Szép szálfa, cserzett bőrű, de szőke legények és asszonykák cseperednek közöttük, békések, de jaj neked, ha bajt hozol rájuk vagy nem tartod meg szavad. Délen kösd fel a gatyád, a Keras fejedelemség vörös ördögei egy fogpiszkálóval is könnyedén kibeleznek, pedig lehet nem is állt rosszul a szemed. Mulatozást kedvelő, de nyakatekerten fegyelmezett népség az és a serük bitang erős. Az amirunok rézbőrű törzsei, mint a szilaj kőszikla, ami kiállja az idő minden átkát. Sosem éreztem magamat még magam úgy, ahogy közöttük. Mintha teljes összhangban értenék a világot, csak annyit vesznek el, amennyire szükségük van, de minden őket ért sérelmet kegyetlenül megtorolnak. Azt hiszen, értik az igazság lényegét."

Az emberi faj elvesztette azt a kegyet, hogy élhessen a természetfeletti hatalmakkal és nem csak használni nem tudják, de érzékelni sem. Képtelenek megállapítani valakiről, hogy démon, természetlélek vagy sem, nem ritkán az is előfordul, hogy ezeket a lényeket eredeti alakjukban nem is képesek még látni sem.
Megbűvölt tárgyak, mágusok varázslata nyomán ugyan rövid időre megkaphatják a varázslás képességét, de testük képtelen hosszú ideig elviselni az idegen megterhelést. Számukra sokkal kimerítőbb e hatalom használata.

Mágusok
Elfeledetté vált a nép (istárok), akik sajátjaik ellen fordultak és később új néven tűntek fel. A mágusok hajdanán maguk is emberek voltak, azonban megtagadták a vérontást és természetfelettiek oldalára állva felvették testvéreikkel a harcot. Az ősi sárkányok megóvták őket az istenek haragjától és kikérték a Hetek kegyelmét. De a vér nem válik vízzé és még egy mágus emlékezete is megfakulhat.
A Gyalázat napja (felbérelt mágusok mágus családokat irtottak ki) óta a mágusok nem igazán bíznak meg saját fajtájukban, ugyan Kalerianban, Hamser városában még áll egy tornyuk (iskola), ahol a kowen (mágustanács, a legidősebb mágusok vezetésével) még összeül, de városokat már nem alapítanak. A családok megalapításával kívánják elejét venni egy újabb áruláshullámnak, bár, jelenleg többségük kalerianban a király hű bérence.
Bűbájosok
Ahogy felhígult a mágusok vére úgy apadt a képességük is. Mágus csak két mágiahasználó nászából születhet, erre majdhogynem későn jöttek rá, ahogy a tényre is, hogy a mágia uralásának képessége a hetedig generációig maradhat fent, ha mágiátlan ember kerül a vérvonalba.
A bűbájosok már nem ismerik úgy a világ alkotóelemeit, mint hajdanán az őseik. Ők a szavak hatalmával élnek, azok erejével hajtják igába a valóságot, megbűvölik azt, így számukra ez elengedhetetlenek a varázsigék. Gyakran saját gyengécske erejük megtámogatására szükségszerűen használnak valamiféle közvetítő eszközt. Ez lehet egy mágusbot, pálca, vagy éppen talizmán.
Bűvölő hatalmuk nagy tudást igényel, ezért míg a mágus el nem kezdi a hatalma megtanulását varázslatai gyengék és általában spontán sikerülnek. Egy bűbájost általában tíz esztendős korában kezdik el megtanítani az alapokra, mivel ekkorra már van olyan kondíciója, hogy a varázslás nem meríti ki. Nagyjából harminc és negyven éves korukra sajátítják el a mindennapokban űzött varázslatok mindegyikét és birtokukban van már néhány ritkább ige is. A bűbájosok tudását maguk határozzák meg, azáltal, hogy tanulnak vagy sem.
Egy fontos dologról azonban még meg kell emlékezni és ezt úgy nevezték el, hogy manna. Ez az erő, amivel a varázsló bír és ez határozza meg, hogy varázslatai milyen minőségűek lesznek. Ez egyénenként nagyon is eltérhet, illetve a nagyobb mannaszint olykor sokkal inkább igénybe veszi a mágus testét. Nagyjából száz éves korukra alakul ki az a szint, amit halálukig már nem képesek növelni.
Elementalisták
Az ősi mágusok sarjai ők. Hatalmuk, amivel képesek egy adott elemet irányítani, szinte töretlenül megmaradt. Veszélyesek és gyönyörűség nézni, amikor gondolatokkal és testükkel, mozdulataik által irányítják varázslataikat. Egy szinttel magasabb helyet foglalnak el azon a ranglétrán, amit a tudósok állítottak fel a mágusok hasznosságát mérve.
Az elemi mágusok születésüktől fogva érzik azt az elemet, ami feletti uralommal rendelkeznek, a kivétel igen ritka, de megesik. Elméjük kitárulkozásával együtt fejlődik mágikus készségük is, elsőként az adott elemmel szembeni ellenálló képességük jelenik meg és növekszik. Mint, egyre hosszabb időt bír légvétel nélkül egy vízmágus. Később, olyan kilenc-tizenöt évesen kezdik késég szinten használni az elemüket, majd a húszas éveikre sajátítják el az adott természeti elem teremtését, hatalmas távolságokból való hívását.
Számukra is fontos a fizikai edzettség, mert az erő az ő szervezetüket is próbára teszi, de már varázshasználatukból adódóan is szükségük van rá. Azonban azon mágusok, akik nem kívánják pusztán saját hatalmukat használni, azok, ha megtanulják, ugyan úgy képesek bűbájos varázslatokat is használni. Természetesen az adott elemhez közeli varázslatok erősebbek, mint az elemhez nem passzoló gyengébbek. Mint, egy vízmágus nehezebben gyújt lángot.
Az évek során öt főág alakult ki és ehhez számos mellékág tartozik a mai napig is. Az elementál mágusok szigorú szabályok szerint klánokba rendeződtek, hogy megvédjék magukat másoktól. A klánok az árulókat, függetlenül árulásának kiváltó okától, halállal büntetik.
Tűz Klán

 • Tűzlobbantók ( a tűz elem teljes uralása)
 • Fényhozók (a tűz elem kismértékű uralása, a fény teljes uralása, gyógyítás)
 • Lávakeltők (általában a tűz és földmágusok gyermekei képesek a lávát teljes értékűen uralni)

Víz Klán

 • Vízmágusok (a víz elem teljes uralása)
 • Jégmágusok (a víz fagyott formájának elsődleges használata jellemzi őket)

Föld Klán

 • Földmágusok (a föld feletti teljes uralom)
 • Ércmágusok (fémek és drága kövek fölötti uralom)
 • Növénybűvölők (növények feletti uralom, kis mértékben a föld feletti uralom)
 • Állatidomárok (állatok feletti uralom, kis mértékben a föld feletti uralom)

Levegő Klán

 •  Szélmágusok (a levegő feletti teljes hatalom)
 • Viharhozók (a szél támadó jellegű használata, kis mértékű időjárás manipuláció)
 • Hangmágusok (hangok manipulálása, bizonyos mértékig ezzel befolyásuk van az elme felett is)

Energia Klán

 • Villámmágusok (a villámok pusztító erejét uralják, esetenként fény és kismértékű tűz és föld elemet is irányíthatnak)
 • Lélekmágusok (az élet és a halál energiáit képesek uralni, meglátni a lelkek valódi formáját, megérezni belőlük valamennyit és kis mértékben manipulálni, igen ritka adottság)
 • Tér és Idő mágusok (rettentően ritkák, általában saját hatalmuk beszippantja őket, így halálukig a dimenziók között vagy két idősík között beragadva élik le életüket, az egyetlen olyan mágia, amit kérdéses, hogy lehetséges valaha is tudatosan használni.)

Idézőmágusok
Létezésük a természet rendje ellen való. Sokan elfeledték már, hogy egész fajuk fennmaradása és egyben utálata is az erejükben csörgedező démonvérnek köszönhető. Félreértés ne essék, az idézők nem démonok és még csak nem is félvérek, csupán a valóságot uraló erejük maradt meg. Testük és szervezetük a többi mágushoz képest sokkal strapabíróbb, ellenállóbb, mind e mellet jellemző rájuk a démonok higgadt, logikus gondolkodásmódja is. Azonban erejük olyan dolgokat alkot meg, amit sokuk nem bír elviselni ép ésszel, nem ritka, hogy egyszerűen beleőrülnek létezésükbe.
Az idézők sosem örvendtek tiszteletnek és a Gyalázat napján szinte maradéktalanul elpusztították őket, félve kivételes erejüket. Nem több talán öt-hat család élte túl a mészárlást (lásd a Klánok és Rendek fórum, a Mágusdinasztiák témájában). Mivel ők állnak legközelebb az ősi mágusokhoz, mások megtévesztése érdekében kitanulják a bűbájos mágiát, de az elemetál mágia sem áll tőlük távol. Hiszen ők nem egy-egy elem forrásából táplálják hatalmukat, hanem mindből képesek meríteni. Saját hatalmukat már egészen kicsi három-négy éves koruktól már elkezdik használni, az idézők ezért gyakran nem engedik gyermekeiket egyszerű emberek közé. Veszélyes, mindkét személyre nézve.

A mágusoknak kivételesen hosszú élet adatott meg, kereken háromszáz esztendőt élhetnek. Betöltve ez a legendás életévet, egyszerűen porrá válnak, sokan azt állítják, hogy ez azért eshet meg, mert testük hosszú-hosszú ideig szívós és fiatalos marad, csak az utolsó ötven-hetven évben kezdenek el öregedni. Ritkán megesik, hogy egy a teret és az időt uraló mágus belekerül egy hurokba és bár folyton ugyan azt kell átélnie, sosem hal meg. Az idézők között viszont már nem egyszer fordult elő, hogy sötét szövetségekkel, mások feláldozott élete árán tartotta magát életben.
Hosszú életük mellett van egy testi jegyük is, ami árulkodhat kilétükről és ez nem más, mint a szemük színe. Az ugyan is világos színű, kék vagy zöld, a más szemszínű mágusok igen ritkák és jellemzően minél sötétebb a szemének a színe annál inkább alul múlja tehetségben társait.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.