Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Érdekességek

Go down

Érdekességek

Témanyitás by Mythos on Hétf. Dec. 02, 2013 12:32 pm


  Felötlött bennünk azaz apróság, hogy mi és lehet, hogy ti is, egy fantázia világban szívesen gyártotok saját szavakat, kifejezéseket és hasonlókat. Ez pazar dolog! De van egy hátulütője. Te és persze az általunk kitaláltaknál mi, pontosan tudjuk, hogy a kitalált "dolog" mit is takar és ezt valahol ki is fejtjük. Más viszont nem biztos, hogy elolvassa azt a hozzászólást, főként ha már mi sem tudjuk megmondani, hogy hol is írtunk róla. Akkor még ott van az is, hogy idővel mi is elfeledkezünk a szóról például és másként emlékszünk vissza rá.

  Így, érdemesnek tartjuk a dolgot arra, hogy itt ezeket összegyűjtsük, szép sorjában őket.
  Tehát ha van ilyened, akkor dobd be egy kis leírással és bekerül a helyére. Egy kis hozzáfűznivalóm (Mythos) azért lenne, rengeteg fajunk van és azok rengeteg nyelvet használnak, ezért nem kell aggódni, ha van már olyan, amit ti egy másik kifejezéshez kötnétek. De a leírások mérvadók lehetnek, ezt is mérlegeljétek. Minél pontosabb, annál ismertebb lehet a köznyelvben.

  Lista

  A
  Alcaris ( alkarisz ) - Thalas szigetén használt közös nyelven íródik. Jelentése: gyémánt; törhetetlen ékkő. Régen csupán egy terület, most egy egész sziget viseli neveként, ami így egy utalás is. Ez a hely sokak számára vágyott, de el nem érhető, a rajta élők nem pusztíthatóak el.

  C
  Carpe Noctem ( karpe noktem ) - latin szóegyüttes, itt Mythoson, a sárkányok szókészletéhez tartozik. Jelentése: Élj az éjszakának(ban)!. A világunkon működő legelső rend neve, ami a mai napig létezik. Sok természetfeletti ismeri hallomásból a nevet és kevés halandó emlékezik a rejtélyes, harcos krónikásokra.

  F
  Fea - az ősi közös nyelven íródott és ezért minden nép nyelvezetében előfordul. E szónak, azaz névnek kiejtésétől függően változik a jelentése. Jelentése: ( Fea ), közös nyelven: Hold; ( Feáh ) a halandók által használt legtöbb nyelvben: a Háború Istene. ( Féa ) a természetfelettiek által használt nyelvekben: a kezdet vége; Holtak ura. Ezek talán a leggyakoribb előfordulásai, de van néhány változata.

  H
  Hen ( henn ) - az Alcarison használt nyelv eleme lett, eredetét tekintve démoni. Jelentése: démonok királya. Az első Démonkirály megválasztása után kezdtek, leginkább a démonok, ezen a néven utalni a kiválasztottra. Hamar megragadt a köztudatban és mások is szívesen használták, így vált azonossá a posztot betöltő személlyel..

  O
  Ou ( ó[u] ) - sárkányok által használt szó, de a köznyelvben is megragadt, ám két külön jelentést hordoz. Jelentése: bölcs; sárkányok királya*. A legtöbb bölcs sárkányt tisztelik meg ezzel a megszólítással, ám, az első Sárkánykirály  is kiérdemelte ezt a megszólítást.
  *A Zuhatagvárosban élő sárkányoknak köszönhetően sokan társították hozzá a Sárkánykirály személyét és ezért lett a köznyelvben azonos vele ez a szó.

  S
  Saihi ( száhi ) - az ősi sárkány nyelv egyik szava. Jelentése: teremtő; gondoskodó kéz; ő, aki megóv. Régen, a sárkányok köreiben azokat nevezték így, akik cselekedeteikkel kiérdemelték azt.  Nagy felelősség volt ezt a címet birtokolni. Tisztelet és bizalom övezte őket. Manapság a sárkányok nagyon ritkán osztják ki ezt a címet, leginkább a Sötétség és Fény sárkányaira való utalásként használják. Ez egy olyan szó, amit más népek nem használnak, természetlelkek, démonok és mágusok ismerhetik jelentését.

  Sahan ( szháhn ) - a démonok legkorábban használt nyelvének egyik legfontosabb szava. Jelentése: felettem álló hatalom; démonúr (ez a jelentése terjedt el leginkább a köznyelvben és még ma is így nevezik a két legidősebb démont, Daimét és Yäfelt). A démonok többsége az istenekre is ezen a néven hivatkozik, más fajok viszont kizárólag a két Démonurat értik a megnevezés alatt.


Szavak, csodálatos szavak, Békítenek, lázítanak.
Eldöntenek egy életet. Följárnak, mint a kísértetek.
Szárnyalnak, mint a gondolat. Görnyedve hordnak gondokat.
Világokat jelentenek.
Meghaltál, ha már nincsenek.
Dalolnak és dadognak ők. Gügyögnek, mint a szeretők.
Ölnek és feltámasztanak. Szavak, csodálatos szavak.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.