Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Titkos Bíbor Hollók

Go down

Titkos Bíbor Hollók

Témanyitás by Hét Hold on Szer. Dec. 04, 2013 12:06 pm

Titkos Bíbor Hollók
Klán ház: D’Morte kúria kazamatái.
Fő retekhely: Vörös Kakas fogadó pincéje alatti titkos terem.
Egyéb helyek:
Alba Javítóműhelye (A tulajdonos hölgy/úr tudta nélkül használják a műhelyt üzenetek átadására, illetve ténylegesen rendelnek újító szemléletű eszközöket a tagok számára.)
Tűzrőlpattant Szekerce (Ligetváros legrégebbi kovácsműhelye, maga a kovács és mindkét fia a klán tagjai közé tartoznak. Természetesen erejükkel és ősi szaktudásukkal járulnak hozzá a sikerekhez.)
Windany Lao szabászata (A jó minőségű, igényesen elkészített ruha egy életveszélyes helyzetben életmentő lehet. Az éltes korú mágus hölgy természetesen elkötelezett tagja a klánnak.)
Fehér Lótusz (Alváros egyik közepes minőségű szolgáltatást nyújtó vigalmi háza, ahol könnyű elrejteni a védelemre szoruló tagokat. Eldugott kis helyen van és oda inkább inni járnak, mint szeretkezni. )

Vezető: Idősebb Tengelbard D’Morte, a Titkos. A királyi kegyvesztése miatt, kénytelen volt a város vezetésétől visszavonulni, de így minden energiáját arra fordíthatja, hogy a alvó szervezetet újra élővé és veszélyessé tegye, mármint a királyság számára veszélyessé.
Alvezérek:
Ifjabb Tengelbard D’Morte, a Pecsétőr. Az tisztsége megóvni a tagokat és azok családját, illetve ő az, aki nagyapjával közösen elhelyezi a tagok mágikus tetoválását, továbbá megóvja azokat a helyeket és személyeket, akik támogatják őket.
Selena D’Morte, a Holtvezér. Az ő felelősége nem csak az anyagi támogatások kezelésében merül ki, hanem elsődlegesen ő állítja össze a rajtaütések terveit, amiben kivált kép segítségére van stratégiai érzéke.

Kevés olyan klán van, amelynek a puszta létezése és első történelmi említése egyidős lenne az első írott hagyatékokkal. Léte erősen kapcsolódik a D’Morte családhoz, ezért a történelem során, rengetegszer tűnt el és éledt újjá. A klán egy a mágusok körében igen híres személyhez fűződik, az első idéző mágushoz, aki roppant erővel és tehetséggel volt megáldva –a kutatások szerint- és nem kevés akaraterővel. Elfen Morsis, avagy a Bíbor Holló néven híressé vált mágusvolt az, aki összefogta az idéző mágusokat, kiemelve őket a többi mágus megvető elnyomása alól.
Idővel követőit a köznyelv Bíbor Hollóként kezdték emlegetni és végül ezen a néven rögződtek is, így a kivételes vezéralak halála után nem csak utódai örökölték a nevet és a tisztségeket, hanem a követői is.
Az utolsó halandó és természetfeletti között dúló háború után a D’Morték súlyos vereségeket szenvedtek, családi átkuk mindennél nagyobb erővel sújtott le rájuk és nem csak a klán, de szinte egész családjuk eltűnt a köztudatból. Később, a család még mágiával rendelkező ágából származó kalandor élesztette újjá a klánt, ami az idővel szükségességét vesztve ismét elszunnyadt.
Napjainkban a köztudat számára egyebet nem jelent a Bíbor Holló, mint a D’Morték címerét, a klánnak ugyan is nyomát sem lehet fellelni. Ha valaki kutatná, hamar zsákutcákba ütközne. Sosem létezett, összeköthetetlen az Írisz-szigetén megtelepedő D’Morte családdal, hiszen ők a mágiát elvesztő ágból származnak. A valóság viszont az, hogy a klán egyre aktívabb és ők keresik meg azokat, akiket érdemesnek vélnek arra, hogy tagjaik közt a szigetért küzdjenek, akár az életük árán is.

Tagjaik között szinte minden nép képviseltette magát a hosszú fennállásuk ideje alatt. A jelenlegi viszonyokat és ősi konfliktusokat szemmel tartva, még ma is akadnak természetfelettiek a soraikban, sőt bestiákat is szívesen fogadna maguk közé.

Elsődlegesen mind arra esküdnek fel, hogy a szigetet és a rajta élő összes lelket megoltalmazzák. Noha, jelen állás szerint nem képesek teljességgel eleget tenni esküjüknek, de minden alkalmat kihasználnak, hogy jobbá tegyék a szigeten élők életét. Lassan, de haladnak ama cél felé, hogy a sziget újra független legyen és a rajta élők szabadok legyenek. Azonban nem csak ennyiben merül ki tevékenységük. Sokuk mondákat, legendás kincseket keres, hogy a szigetet oly erővel vértezhessék fel, hogy a királyság, vagy más akár természetfeletti hatalom se tehessen benne kárt. Kisebb és nagyobb sikereket is elértek már, de még nem elegendő terveikhez.

Titkosan működő és erre kínosan ügyelő szervezetként, nem engedhetik meg maguknak, hogy a tagok ne ismerjék fel egymást és azt, hogy mások rájöjjenek kilétükre. Jelképük megegyezik a D’Morte család jelképével, a Bíbor Hollóval, azonban a titkosság jegyében ezt nem mutogathatják, főleg, mert a család és a klán még véletlenül sem utalhat egymásra.
Ezért ezt a jelet mágikus tintával, természetesen tetoválás formájában helyezik el a tagokon. Mindig ugyanarra a helyre kerül a tetoválás, ám ez alapból nem látszik, csak a tagok tudják ezáltal hol és milyen módon lelhetik meg a jelet. Ezzel szert tettek még egy hatékony tulajdonságra, a jel az egyben az eskü letételét is jelenti, így, aki bármilyen módon elárulja a klánt, annak a jele egyszerűen eltűnik. Árulók így nem maradhatnak közöttük és ha bármi megtudott volna valamit, nem jut hozzá a titkos jelhez sem.

Tisztségek és Csapatmunka
Vezetők: Titkos, Pecsétőr, Holtvezér.
Tagok:
Hollók, azok akik Írisz szigetén ténykednek, nagy részük harcosokból és kémekből áll. Gyakori feladatuk a kétes elemek felkutatása, információszerzés és nem ritkán a kényelmetlenné vált alakok likvidálása. Tökéletes kémek és még tökéletesebb gyilkosok.
Kopók, kevesen vannak, az ő specialitásuk a keresés, értenek a harc formáihoz, de nem lételemük a gyilkolás. Ritkán vallanak kudarcot. Előttük nyitva áll a világ.
Kalmárok, nem anyagi fedezetet szolgáltatnak, hanem információkat. Lehet, hogy gyengének tűnek és egy párharcban elvéreznének, de a fülük mindig nyitva és az elméjük akár egy szivacs gyűjti össze a lényeges szóbeszédeket.
Teknősök, ez nem egy igazi poszt, az új tagokat illetik ezzel a megnevezéssel, mert még nem lehet tudni róluk, hogy miben jók igazán és gyakran lassúak azokhoz képest, akik már évek óta szolgálják a Titkost.
Egyedül veszélyes, sokan együtt pedig feltűnő. Általában a Hollókra és a Kopókra nagyban jellemző, hogy egyedül dolgoznak. Őket gyakran nevezik Magányos Farkasnak. De sokan felismerték, hogy kis csapatokban közlekedve sokkal hatásosabbak és nagyobb rá az esély, hogy sértetlenül megússzák a küldetésüket.
Nem ritka, hogy kettő vagy három fős, igen vegyes csapatokban mozgolódnak. Fontos megemlíteni, hogy öt főnél sosem indulnak el és előfordul, hogy ha két csapat összefut csak végső esetben segítik ki egymást.

Id. Tengelbard D'Morte, a Titkos.
- Jobb keze: Darfus, Holló, a D'Morte család egyik rabszolgája, mivel bikabestia. Roppant ereje mellet kifinomult taktikai képességét is kamatoztatja, közben alázatosan megbújik a szolga szerepében.
- Bal keze: Feldrieane, Kopó, erdei elf lévén szabadabban mozog és tudásszomjának köszönhetően, a legeredményesebb mondavadász.
If. Tengelbard D'Morte, Holló, bár nagyapja előszeretettel hívja még mindig Teknősnek. Egyszerre informátor és végrehajtó. Városkapitányként könnyebben léphet fel és mindig, mindenről a lehető leghamarabb értesül.
Serval, Kopó, alakváltó bestia (bölény, karvaly, muréna) és nincs nála elszántabb nyomkövető, egyik alakja sem feltételezné képességeinek tökélyét. Eddig mindenkit megtalált, akit kellett. Nem ostoba alak, de leginkább egy bivaly jellemzőivel bír és nem csak szellemileg, testileg is.
- Thuron, Holló, ember, méghozzá igen nagy szoknyavadász és legfőképpen ezért mindent tud, ami a Vörös lámpás negyedben elhangzik. Kiváló besurranó tolvaj és bárkit képes asztal alá inni. Bevallása szerint, ereiben rum és bor, na meg jófajta pálinka kering.
- Irén Vessel, Holló. Csinos nőszemély, de vigyázni kell vele, mert ha valami fonalféleség a kezébe akad, ott könnyen megfulladhat bárki. Pedig csak egy egyszerű ember.
E három jómadár többnyire együtt jár.

avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.