Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Erdei ösvény

Go down

Erdei ösvény

Témanyitás by Karel on Szer. Dec. 04, 2013 3:59 pmNéma csend uralta a tájat. Semmi rezzenés, semmi madár dallam. Mintha minden egy adott pillanatban merevedett volna meg. Sosem látott területre csalt orrom. Idegen illatokat kutattam, kerestem azt, amit nem ismertem. Megtaláltam azt, amiért magam mögött hagytam minden ismert követ, erdőt és járt ösvényeket. Talán bolondság, de megtettem. megtettem, mert buddogot bennem a vágy, hogy ismételten felfedezéseket tehessek, hogy kiterjesszem ismereteimet. Nem árt új lehetőségek után kutatni. Még tél végleges megtelepedése előtt szándékomban áll vissza érni kiindulási helyemre, vagyis föld alatti vackomhoz.
De ez a táj gyönyörű volt a maga meredtségében és csendességében. Hideg szellő simította meg a lassan színt váltó hiányos lombozat szintjét.
Újabb lépéssel merészkedtem bentebb. Testhőmet vastag fehér bundám védte, ami ha száraz, tökéletesen szigetel. Nem is kell nekem vastag gúnya, sapka vagy bélelt csizma... megszoktam mancsaimmal a hideg talajt.
~Ez hova vezethet?~ orromat földközelébe eresztve szimatoltam eléggé intenzíven.  Ezt még sosem éreztem. Nem emberi.. lehet, hogy egy nem ismert vad hagyta maga után...
Füleimet hegyezve indultam előre. Nem a már kitaposott ösvényen, hanem mellette, borok takarásában. Nehéz rejtőzni, hiszen fehér vagyok.
~Legközelebb behempergek valami saras pocsolyába s akkor barna leszek és el tudok bújni ténylegesen. Na de, ha leesik a hó, előnyben vagyok! Minden évben hosszú telek vannak és akkor nem kell aggodalmaskodnom.. csak rügyfakadástól a nyirkos ősz végéig van probléma.~ gondoltam. Megtorpantam. Ág reccsent, így felemeltem fejemet. Szimatolva igyekeztem valami illat anyagot elcsípni. Nem jártam sok sikerrel. Vaskos fa mögé simultan néztem kőrbe. Semmi.. pedig ösztönöm jelez, riadóztat. Látásom úgy tűnik csalóka.
~Remélem nem üldözési mániám van. kellemetlen lenne.~ minden lépés nehezemre esett. Úgy éreztem figyelnek s ez eléggé felborzolta kedélyemet. Mellettem kacskaringozó ,ritkás füvű út állati nyomokat rejtett,de azok is több órásak voltak.
~Hova vezetsz te út?~ kérdeztem magamban. Választ nem kaptam. Váratlan egy öreg fa alatt bánatos, fájdalmas ropogást hallottam. Isten tudja mióta tartja magát eme lomhullató. Ha tudna mesélni, tátott szájjal figyelhetném. Nem vagyok nimfa, így egy szavát sem értem panaszának.
Tudom,éveim száma véges, és sok hozzám hasonlót fog még túlélni az erdő... na persze ha csak az ember nem vágja ki őket. Szomorúd, de ahogy ezek a perc élettel megáldott kétlábúak terjeszkednek, erdő pusztul, patak szennyeződik. Nem okolom őket, mert nekik is kell lakniuk valahol és kell élet tér..de ne pusztítsák el nagyobb mértékben az időt állóbb tájat, mint amennyire szükséges lenne.
avatar
Karel
Alakváltó - Ősbestia

Mottó : Egy dió minden felett!
Ha a falánkság fájna, én üvöltve fetrengenék.
Dióból sosem elég, mert a dió finom, a dió egészséges, a dió megnyugtat ...

Hol? : Erdők, városok...bárhol.

Ismertető jegy : Szemei.
Kaszt : Vándor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei ösvény

Témanyitás by Maluqa on Pént. Dec. 06, 2013 10:44 am

Ősz vége és tél eleje. A megtermett farkas az ég felé néz, a lassan vándorló felhők útját figyeli szemével, orra már mást kutat, illatokat és aromákat gyűjt és a gazda már tudja, ki jár közelében. Fülei alig rezdülnek, ahogy mancsok neszező zaját fedezik fel, lépésről lépésre közeledik az idegen, a hívatlan vendég. Lehajol és iszik, szemét egy pillanatra sem hunyja le, bár a másik farkas még messze van. A víz jeges és mindennél üdítőbb, de ízében érezni a fémek súlyát, elfintorodik és az utolsó kortyokat prüszkölve, köhögve adja ki magából. Neki nincs mitől tartania, de az erdő és az állatok? Szomjazzák mind azt, amit a víz kimos a kövekből, de ez már sok és más, méreg minden élőnek.
Ellép az ér mellől, a sárban hagyott nyoma feltelik vízzel, majd eltűnik. A köd idegenül hat a békés tájban, a hajnali párafelhőket már rég eloszlatta a Nap felkelő sugaraival, most még is ott kúszik a fák között, megül a vastagodó avar felett. Semmi kedve sem állathoz, sem pedig valakihez, aki állatbőrbe bújt. Iszkolna, rohanna dolgára. Egy bányát már lerombolt, egy újabb meg sem fog kottyanni, csak ez nem menne más, fontosabb teendői rovására. Egy rezgő, ős hang éri utol. Ismeri. Nem először vág át a keskeny kis ősvény nyújtotta úton, ami talán túlságosan is szűk számára, de egyetlen szálat sem veszített el bundájából, pedig a bokrok és mélyre lehajló ágak nagyon buzgók voltak.
Megáll. Meg kellet állnia. A fa öreg lelke magához hívja, magányos, a körötte növő fák mind alszanak, a bennük rejlő nimfák már több ezer éve szunnyadhatnak és nincs démon, aki felkelthetné őket, még saját testvérük hangja sem éri el őket. Összeáll a sűrű köd, fellegeiből pedig fenséges alakja szakad el, megrázza magát, hogy a maradék foszlányok is lehulljanak bundájára. Egészen sötét, kormos szürke. Az öreg elé lép, mélyen lehajtva fejét, ha mást nem is tisztel, egy ilyen vénséggel szemben, hát a kornak meghajtja fejét. Hallgat, hosszan és értelmesen. Háborúk, csaták, boldogságok és tragédiák szövik körbe meseszerű szavaival Maluqa elméjét, de nem ragadják ki a valóságból. Nem feledte el a közelben ólálkodót, akinek megadatott az idő, hogy utolérje, mert beérte. A fa áll kettejük között, ő bújtatja pillantásuk elől a másikat. De a vén nimfa hangja elnehezül és elcsendesedik, hogy halott e? Maluqa nem tudja biztosra megmondani, de a szú ette, rothadó törzs nem sok jóval kecsegtet, ez a vénséges szépség halálán van és ez eszébe juttat egy másik haldoklót is.
Odébb szökken, egy hussanás az egész. A száraz levelek összezörrennek, de csak hébe-hóba mutatják meg a szürke árny útját. Körbe-körbe, Karel körül lassan minden mozog és zörög, de nincs egy biztos pont, ahol láthatatlan ellenfelét sejthetné. Ezer és egy millió szem szegeződik rá és mikor figyelme egy irányba fordul, akkor éri a támadás. Nyirkos, sűrű szürke felleg fonja körül nyakát, amik egy pillanat múlva egy farkas pofájává válnak, ha Karel nem mozdul el időben, a hatalmas agyarak satuba fogják, de nem roppantja össze nyakát. Éppen csak megsebzi. Maluqa szándéka között az ölés nem szerepel. Ismeri a fehér farkas szagát és nevét is tudja, de a név és alak mögött rejtőző csak egy kérdőjel
- Szemtől szemben! – Szólal meg, tartása támadó, de az érdektelenség jobban uralja vonásait. – Végre …
avatar
Maluqa
Anyagi - Faunadémon

Mottó : köd előttem, köd utánam

Hol? : világszerte

Kaszt : minek olyan
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei ösvény

Témanyitás by Karel on Hétf. Dec. 09, 2013 1:33 pm

Hallgatottak a fák, eltusolva bánatuk okát. Hallgatva hajlongott fűtenger körülöttem, és némán engedelmeskedtek az el vágtató szélrohamoknak. Érdekes volt.. mintha a táj élő lényként viselkedne, mely nem szándékozik ismerkedni semmivel és senkivel. Idegen voltam idegen földön az igaz, de ha jobban belegondolok megérthető az elzárkózott viselkedés. Jómagam se lennék másabb egy hirtelen fel bukkanó vándorral szemben, aki az én vackomban szeretne meghálni estére.
Kocogva követtem orromat.Finom szaglásom erőteljesebb szagot fogott , amit érdemesnek véltem követni. Kíváncsi voltam mi okozza. Mancsaim leheletnyit süppedtek a képlékeny talajba, nyom ösvényt hagyva magam után.
Utam egy vénséges, lassan korhadó fához vezet. Távolról látni vélem vaskos sziluettjét. Mikor kicsi voltam, láttam ehhez fogható matuzsálemeket növényben ás fajtából egyaránt. Habár emlékképein eléggé maszatosan, hiányosan derengenek előttem, vissza szűrődnek akkori érzéseim. Lecsüggedt kedvem, hiszen nem azért jöttem ,hogy csodáját lássam a halál megtestesülésének. Igen.. megtestesülés... jó pár jel mutatta, hogy a növény lassan teljesen át adja magát az enyészetnek. Nem vagyok természethez közeli lény.. nem értek annak hangjait. De valami mást igencsak érzek. Érzékeimre aligha támaszkodhatok.. mert szem pillantás alatt szegeződött felém tucatnyi szempár, és füleimet állandó neszezés tompította el. Váratlan félelem nyilat belém, de kizárva aggodalmaimat megérzésemre hagyatkoztam, ami
párszor hasznomra vált. Éreztem, hogy valami körülöttem kering. Biztosra vettem, hogy felmér, és a legmegfelelőbb időt keresi arra, hogy lecsaphasson. Azt merném gondolni hátból, vagy valamely oldalból támadna.. füleimet hiába hegyezem, nem sokat segítenek. Résen kellett lennem. Meglelni egy jelet, ami talán segítségemre lesz elkerülni valamit, ami nemsokkal később támadt rám. Szürkeség derengett fel, s agyamban kattant valami felismerés. Lehető leggyorsabban mozdultam. Elkerülve az éles fogakat s azok okozta fájdalmas, de nem halálos sebet. Hátra hőköltem. Előttem titokzatos támadóm farkas alakja sejlett fel, s minden részletessége tökéletesen megnyilvánult. Gyors volt.. piszok gyors.
Ha most ember lennék, gondterhelten ráncolnám homlokomat, hiszen ellenfelem nem spontán állat0.. hangja van, és szólt felém.
Ismer engem, tudj a nevemet. Ez már meglepő, de nem szabad , hogy ez foglalkoztasson. Támadni készül. Ez mindent elárul felőle, s esetleges szándékai felől. De nekem nem ezen kell csámcsognom, miérteket keresnem.
Legfontosabb, hogy megússzam a vele történő találkozást. Elsőre fel kell mérnem mit tud, s van-e gyenge pontja, és ha van, akkor micsoda. Alakja erőtől duzzadt, érezni lehetett felőle a magabiztosságot. Támadnom kell, de csak óvatosan.
- Ki vagy te?- kérdeztem torzult hangon.
avatar
Karel
Alakváltó - Ősbestia

Mottó : Egy dió minden felett!
Ha a falánkság fájna, én üvöltve fetrengenék.
Dióból sosem elég, mert a dió finom, a dió egészséges, a dió megnyugtat ...

Hol? : Erdők, városok...bárhol.

Ismertető jegy : Szemei.
Kaszt : Vándor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei ösvény

Témanyitás by Maluqa on Vas. Dec. 15, 2013 12:11 pm

Az ösztönök csodásak és Maluqa őszinte elismeréssel veszi a fehér farkas visszafogott hárítását. Meglehet, hihetetlennek tűnik, hogy a egy démon képes valami előtt tisztelettel adózni és lám, korábban a hihetetlenül sok megélt idő és most egy hozzá hasonló, de még is nagyon különböző lényben munkálkodó ösztön előtt hajtja meg a fejét. Ám, ezt most nem fejezi kis tényleges mozdulat. Saját füstös szemeit a előtte álló arany tekintetébe fúrja, nem részesült a gondolatok feletti uralom hatalmában, de amit nem adott meg neki e módon a természet, azt megadta más formában. Csak sejtheti merre fordulnak a bestia gondolatai, valahol örül ellenfele természetének, de vajon az ész, vagy a korábban felmagasztalt ösztön nyer?
- Oó! – Ínye mögül elővillantak egészséges, fehér agyarai, de morgás nem hördült hangszálain. – Micsoda bámulatra méltó képesség, sok bestiát ismertem, akik évtizedek múltán sem tudtak emberi szót kipréselni a torkukon. – A tartózkodó hangról nehezen lehet eldönteni pontosan, hogy gúnynak vagy valóban elismerésnek szánta. Pillantása nem vándorolt sem jobbra, sem pedig balra, alig mozdult el Karel lélektükreiről, de apránként még is pontosan felmérte magának a farkast és szándékaiban megerősödött, nyújtani fog valamit ennek a bestiának, hogy tovább puhatolózhasson. Úgy látszik, mindkettőjük szándéka ugyan az, megismerni a másikat. Maluqa lassan tesz egy lépést bal irányba, feje és vele tekintete még egy ideig nem követi teste mozdulatát, mintha a fehér farkas látványa megbabonázta volna, de nem enged fenyegető tartásából. Még egy kicsit sakkban akarja tartani a másik érzékeit, hogy ugrásra kész legyen, hogy talán merjen olyat meglépni, ami ellen a józan esze sikítva tiltakozik.
- Nos, kedves bestia, … Karel, előnyben vagyok és kötelezettség sem késztet a válaszadásra, de ... – Fél lépés és aztán egy újabb lépés viszi bal irányba, ostoba hiba, ahogy felkínálja védtelenül hagyott oldalát a másik farkasnak. Könyöke lazán meghajlik, feje valamivel lejjebb ereszkedik, fülei egészen lesimulnak és pofájában helyet foglaló pengeéles fogak maradéktalanul elővillannak. Jellegzetes a démonok között, Maluqa fogsora, hiszen két pár agyar feszül egymás mellett és ezt csak most mutatja meg igazán. – ...lássuk mekkora a kíváncsiságod! – Úgy szólnak szavai, mintha utánuk rögvest támadásba lendülne, ennek ellenére felszegi fejét és fülét hegyezve el is fordítja. Az utolsó csepp, ebben a pillanatban kiszolgáltatottá válik Karelnek, aki eldöntheti támad, vagy megfutamodik, ám bármelyiket is választja, ettől a szürke farkastól bizony nem szabadul meg majd egykönnyen. Az viszont, hogy hosszú üldözés, vagy agyarak csattanásától hangos viadal lesz valóban csak rajta múlik.
avatar
Maluqa
Anyagi - Faunadémon

Mottó : köd előttem, köd utánam

Hol? : világszerte

Kaszt : minek olyan
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei ösvény

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.