Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

:: félszerzetek

Go down

:: félszerzetek

Témanyitás by Mythos on Hétf. Júl. 30, 2012 6:58 pm

  Törpök
  Először is, jobb ha nem érdekel a származásuk. Te jársz jobban. Hogy miért? ... Mert róluk sosem szól a fáma és ez a mai napig is böki az oldalukat és ha egyszer nekiállnak e miatt zsörtölődni, nincs az a jófajta dohány, sem kupa ser, ami elvonná figyelmüket.
  Az elfek természetszerető népével érkeztek, egy koron egy volt otthonuk és az ott maradottaknak, ma is az. Kovácsokként, ácsokként tették hasznossá magukat a karcsú hajókon, amik gondoskodásuknak hála épségben elhozta ide utasait. De a törpök mások, mint a tündék. Ők jobban szeretik a kövek közelségét, a sötét zegzugos helyeket, ahol kincseket ont a föld, csak meg kell persze lelni. Nem is csoda, hogy alig ismerik őket más népek, csak azt tudják, hogyha minőségi munkát szeretnének, fegyver vagy vért terén, azt érdemes törpnél elkészíttetni.

  Átlagosan jellemző mogorvaságuk azokat a kamaszokat idézi, akiknek semmi sem jó és ezt nem átallják hangoztatni. Az igazság viszont az, hogy oly sokban nem különböznek az emberektől, talán nem annyira kapzsiak, viszont jóval alacsonyabbak és igen fiatalon is már jóval idősebbnek néznek ki. Alacsony termetük, köpcös alkatuk és dús szakálluk rögtön egyértelművé teszi kilétüket.

  A máihoz vajmi keveset konyítanak, de az munkájukhoz éppen elég. Különös kapcsolatban vannak az ércekkel, valami földöntúli hangként értelmezik, ami megsúgja nekik, hogy az adott vasegyvelegből milyen forma kívánkozik.
  Sötétben, de főleg a föld alatt kiváló az irányérzékük, ahogy az ösztöneik is, hogy merre kutassanak a természet kincsei után.

  Említésre szorul még a koruk, ami úgy három, három és fél ezer év környékén mondható átlagosnak. A húszas éveikig ugyan úgy fejlődnek, nőnek akárcsak egy ember, aztán ez a folyamat egészen lelassul, az utolsó fél ezer évükben öregszenek meg nagyon, ami leginkább teljesen őszbeforduló, egyre ritkuló szakállukon és így láthatóvá váló, ráncoktól terhes arcukon látszik meg.

  Hobbitok vagy más néven Gyaplábúak
  Gyakori viccek szülője, hogy ők bizony a kisemberek leszármazottai. Nem tudni ki volt az első balga, aki ezt állította, de nagy bakot lőtt.
  Senki nem nézné ki ezekből a dolgos, kicsit bohókás lényekből, hogy hajdanán elfek voltak. (állakat ideje helyrerakni) Még a ősi nemzet szétválása előtt bukkantak fel, de csak a mai Kerios'Hon meződombjain. Kisebbek voltak és kevésbé hallották meg az erdő igazi hangját, de találtak másban boldogságot, méghozzá a földek művelésében és a háznál hasznos állatok tenyésztésében.

  Ma is éppen ilyen dolgos nép, bár jóval szeleburdibb és hogy hajdanán a tündék közé tartoztak csak hegyes fülük és erős fizikumuk, na nem feltétlen testi erő, de egy nátha, de még egy influenza sem biztos, hogy levesz a lábáról egy hobbitot.

  Viszont, mintha testükkel együtt az élettartamuk is rövidebb lett, a legidősebb gyaplábú hatszáz évesen szenderedett nyugodalomra. Ennyit élhetnek hát meg, azonban míg eddig a korig eljutnak fel is kell nőniük. Úgy hét esztendős korukig cseperednek úgy, mint egy ember gyermek, aztán ez a folyamat szépen lelassul, nagyjából egy ötven éves hobbit mondható a felnőtt kor küszöbén állónak.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.