Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Doremar, a Matuzsálem Fióka, avagy Orte Ramas, a Bárdok Istene

Go down

Doremar, a Matuzsálem Fióka, avagy Orte Ramas, a Bárdok Istene

Témanyitás by Doremar on Csüt. Júl. 31, 2014 9:14 pm

Félvér: Hanglelkű + Démon
Született: Doremar
egyéb megszólítás: Az emberek Orte Ramasként ismerik. Ráaggattak egy titulust, miszerint ő a Bárdok Istene.
Jelleg: férfi
nem: semleges
Születési hely: Thalas
Életkor: Hiába akarnád, nem tudnál visszaszámolni odáig.
Vérvonal: Apja egy démon, nem ismerte, nem is akarja, anyja Raliana volt, már nem él, testvére nincs
család: Alakváltó démon
Klán/Rend: -
poszt: -
Kaszt: Bárd
...Ez vagyok én...
Belső: A hölgyek többsége rajong érte, és ezen hatalmát nem rest használni. Vágyik az információra, nem veti meg a lábát egy helyen, inkább vándorol, hogy minél több dolgot tudjon meg. Az a típus, aki senkinek sem áll az oldalán, és mindig mindenhol ismer valakit. Szeret mulatni, és hiába látod, vidám, és éppen tán italok mámorában fürödve teszi amit tesz, ha megpróbálsz neki ártani, örömmel áll bosszút rajtad. Mélyen, a szíve valamely elfeledett, poros csücskében azonban még lappang valamennyi jóság, ami kitörni vágyik, és ha tudod, hogy hogy hívd azt életre, nyert ügyed van. Ha lenne elég ereje, véget is vetne a rabszolgaságnak, csupán tart a háborútól. Szemernyit sem látszik, hogy mégis milyen vénségesen vén ő, hisz nem tudott felnőni korához. Legalábbis mindig ezt kívánja.
mindig: zene, információ, átmulatott éjszakák
soha: parancs, üres erszény, vetélytársak
titok: A szíve mélyén ott lappang a jóság, és a nagy korának bölcsessége, ami kitörni vágyik. Nem olyan gonosz mint ahogy azt néha mutatja. Nem emberi létét erősen titkolja.
félelem: Tart a háborútól, és attól, hogy természetfeletti mivolta miatt az emberek balgaságán nem élősködhet.

Külső: Volt ő már sok alakban, csak ha játszik, akkor használja azt a bizonyos formáját, melyet Orte Ramasként ismer a nagyvilág. Haja ilyenkor hosszúnak mondható, fekete s fehér is, szeme megbabonáz, alkata vékony, ujjai hosszúak, alkata igazi művész, mely szép és drága ruhákban jár. Ami eredetileg használt emberi alakját alakját illeti... Egy fiatal srác, fekete hajjal, sötét szemekkel. Szintén sovány alkat, szeméből a kora visszacsillan. Kicsit alacsonyabb bárdformájánál, és csuklyás, hosszú, sötét színú palástot hord, melyet egy nála jópár centivel magasabb is minden probléma nélkül felvehetne. Azonban az alak, amiben született, teljesen más. Lélekcsíráján kívül még sok más alakja van, természetfelettiként azonban amit előszeretettel felvesz, elég egyedi. Mágikus energiából álló testét páncél díszíti, az energia színe kék. Ilyenkor a legerősebb, hisz ez az alak az egyik legtermészetesebb számára.
ismertető jegy: Varázslatosan szóló ezüsthárfája. Nem halandó készítette, és minden bizonnyal elpusztítani sem fogja egy sem közülük. Az ezüst alatt mélyen természetfelettiek csonjtai lapulnak, a húrok sem tisztán ezüstösek, szirénhajat láthatsz bennük, ha elég jó a szemed. Semmi sem lopott, mindent nagy árral szerzett belé s jobban félti önnön lelkénél ezt a hangszert. Neve is van ennek az eszköznek, és lelke is. Zengőnek hivatja magát, a hangját a dalokban meghallhatod.
viselet: Hárfája, ruhái, néhány tartalék öltözet, erszénye, ajándékok,
...Természetfeletti és Mágia...
Véna: Képes a zenéjével megbolygatni bármit. Ennek nagyon sok hatása lehet, kicsit hasonlít a fekete sárkányok rendbontó képességére is, valamint a bűbájosok-idézők hatalmára is, de mégsem az. Elég egyedi képesség ez, amely a szívek olvasztásától, keményítésétől, lángra gyújtásától egészen a valóság szövetének formálásáig bármit tehet. Persze amit teremt, az nem mindig örök, eszének hála azonban, ezt is kihasználja.
érzék: 5
Démonmágia:
Tehetség: Egy könnyfakasztó melódia, és egy lángra lobbantó induló közt keresd meg, mégis mily hatalma van neki.
varázslatok: - Dalával megbolygatja az emberek szívét, rajongani kezdenek érte, s ha eleget hallgatják zenéjét, képes akár irányítani is őket. Az érzés, amit az áldozatban okoz a dal, mámorító, s ha sokszor használja rajta ezt az erőt, kívánja, kapjon még, s követi. Gazdája lesz ő ezeknek. Ritkán használja.
- Egy pendülés a húron, és ereje kirobban az áldozat felé, akár egy erős ököl, vagy elszánt penge. S neked csak egy kardod van, inkább menekülj
- Egy szép dal ez, mi más, de életet ad sok kis lénynek, aprók, mint egy könnycsepp, világítanak bármely színekben, ám ha három egymásra lel, annak vagy élet, vagy halál a vége. Kis darabkái ezek ősi varázsnak, melyeket irányít csöppnyi akarat, ha egyszerre sok terem, mulandók, minél kevesebb, minél több energiát és munkát tölt egy megformálásával a dalban, annál több erő szorul egybe s így indulnak meg egy pillanatra, vagy akár egy életre, de függenek teremtőjüktől.
- Ül a fogadóban, vagy a téren, játszik, mint bárki más, ám az ő éneke, pengetése több s jobb, mint a többinek. Apró mágia ez, hogy több legyen a dal, mint egy puszta dal.
manna: 5

...Tudás...
Alapismeret:
- írás (5)
- olvasás (5)
- nyelv(ek): a beszélt nyelvek és azok tudásszintje (5)
- műveltség: irodalom, politika, építészet, művészet stb. (5)
Mágia: igen
- véna: bűbájos: Csupán arra használja eme tudást, hogy hárfáját kedve szerint eltűntesse-megidézze. Nem akarja, hogy baja essék, vagy elvesszen, ezért használja ezt a hatalmat
- manna: 1
Tájékozódás:
- helyismeret (4)
- tájékozódás (5)
Harc:
- pusztakezes (2)
- reflex (5)
- fegyverforgatás: hárfa (5)
Egyéb: Zene, ének (5)
...Életút...
Előtörténet: teljesen szabadon megfogalmazható és NEM kötelező eleme az elfogadásnak. Minimum 300-400 szavas legyen, amennyiben írsz.
avatar
Doremar
Hanglelkű-Démon

Mottó : Amit egy teli erszény nem old meg, azt egy húr pendülése fogja.

Ismertető jegy : Ezüst hárfája, Zengő
Kaszt : Bárd / Matuzsálem

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.