Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

:: sárkányok

Go down

:: sárkányok

Témanyitás by Mythos on Szer. Aug. 08, 2012 9:20 am

Sárkányok
Amikor megnyíltak az Istenek csatornái és kisarjad a Világ Lelkéből az Élet és a Halál fája minden megállt. Azt tartják a sárkányok, hogy ezt követően hét teljes napig ragyogott a Nap, majd hét teljes napig teljes sötétség uralkodott és mikor felkelt újra a Nap Mythos világa életre kelt. Az Ősi Istenek a világból és önmagukból is adva megteremtették az Ősi sárkányokat, hetet a fény és haladás szolgálatára kötelezve és hetet az elmúlást és részvét szolgálatára szólítva. Ők a természet megébredő lelkeivel és démonokkal együtt élték életüket egy egyre erősödő kívánsággal a szívükben, mellyel magányukat kívánták eloszlatni.

Az Élet Bölcsőjében megszülettek hát az új idők sárkányai, mint az Élet Fájának leggyönyörűbb teremtményei, amelyek nem csak erőből és a természet elemeiből álltak. Húsuk és vérük igazi volt, ösztöneik lüktetőek voltak, mind bármely vadé, elméjük azonban nyílt volt és szomjas a tudásra. Ez mind a mai napig igen keveset változott, csupán a megszerezhető tudás vált többé a temérdek megszerezz tapasztalat révén. Életük hosszú, a leghosszabb a halandó lények között, közel kilencezer évet is élhetnek, amihez mérten szinte csekély azon évek száma, míg sebezhető fiókából bestiává növik ki magukat. Általában születésüktől függően változik az évek száma, azok, akik tojásból bújnak elő, három-öt éve alatt elérik végleges méretük felét. Akik azonban nem tojásból kelnek ki, tizenöt-húsz év alatt érik el ugyan azt a méretet. Életük ezen korai szakaszában a legsebezhetőbbek, pikkelyeik nem elég erősek és a repülést sem művelik még tökéletesen, a veleszületett képességüket pedig majd csak ezek után kezdik el igazán kiismerni. A fiatal sárkányokat egészen ezer esztendős korukig fiókának tekintik és még utána is hajlamosak az idősebbek kölyökként kezelni őket, azonban mire elérik ezt a kort, tudásuk már kevés területen hiányos és teljesen uralják testüket és erejüket is.

Arról azonban nem lehet megfeledkezni, hogy az ég gyönyörű ragadozói több törzsből állnak és így eltérnek egymástól.
Vörös - Tűzsárkányok
Kifejezetten nagy termetű, ha nem a legnagyobbaknak számítanak. Kivétel nélkül pikkelyes, bőrhártyás szárnyű egyedek találhatóak közöttük és bár elnevezésükből bárki azt hihetné, hogy csak vörös színben felelhetőek, az tévedne. Pikkelyeik a feketébe hajló vöröstől az arany árnyalatú pirosig terjedhet, azonban a mintázat leginkább a félvéreiken jelenik meg. Jellemzőjük, hogy testük hőmérséklete sokkal magasabb (észrevehetően) még humán alakjukban is, mint másoknak. A mérgek szinte hatástalanok velük szemben, az idegen anyagokat ugyan is képesek kiégetni a szervezetükből. Borús és hideg időben fáradékonyabbak, ösztönösen meleg helyet keresnek maguknak.
Kifejezetten lobbanékony népség, de nem ostoba egyik sem. A düh és a harag azonban nagyon gyorsan képes lerontani az racionalitásuk mértékét, amivel megalapozták a retteget hírüket: Egy vörös sárkány nem felejt, a bosszúját sem. Főleg azt nem! Ezek mellett azonban gondoskodóak, őrzik a tűz melegségét szívükben, de azt nagyon megválogatják, hogy ebből kire áldoznak.
A tűz és annak hőjében olvadó (föld, fémek) anyagok olvadt formája felett van hatalmuk, ahogy természetes módon képesek a hőmérsékletet is változtatni. Egy vörös sárkánynak mi sem természetesebb, mint tüzet okádni, tehát a tűz teremtése sem akadály a számára és eszköz sem szükséges hozzá. Pikkelyeik a kivételesen nagy hőmérsékletet is kibírják, de például egy főnix keltette tűzben bizony már megéghet, ha nem elég óvatos. Azonban az emberek közönséges fegyverei kicsorbulnak, a mágikus fegyverek képesek csak sebet ütni rajta.
Többségük magányosan, vagy szűk családi körben él, nagyon kevesen vannak, akik egy nagyobb, akár vegyes sárkányközösséghez csatlakoznak. Tojásrakó a költési idő három és négy hónap között van.

Zöld – Földsárkányok
A zöld nem teljesen pontos jelző a számukra, de tudósok egykoron így vonultatták be őket a történelembe. Méretben és alakban igazán változatosak, ahogy a színűk is. A zöld és épp úgy a barna minden árnyalatában megtalálhatóak, sőt igen erős pikkelypáncéljuk gyakran mintázott, de az illesztéseknél igen sérülékeny még az egyszerű fegyverekkel szemben is. Erdőben és sziklás helyeken ezért is borzasztóan nehéz észrevenni őket, a rejtőzködés nagymesterei és mivel előszeretettel használják az eszüket igen nagy tudással rendelkeznek és az újító gondolatok többsége is tőlük származik.
Nyugodt és megfontolt népség, bár nem túlzottan rajonganak a tömegért, semmi újtól nem zárkóznak el. Higgadtságuk sokszor óvja meg az életüket és másokét, a régi korokban nem egy halandó nép tisztelte őket védelmezőként. Mára már nagyon ritkán adják ki tudásukat utódaikon kívül másnak.
A föld elemének habitusait tudják magukénak, amiben nem csak a föld és az ásványi anyagok irányítása és formálása tartozik, hanem a növényeké és kis mértékben az állatoké is. Megfigyelhető, hogy a zöldesebb árnyalatú sárkányok inkább a növényidomításban, míg a barnás árnyalatú sárkányok a föld irányításában erősebbek. Földrengések, gyilkos erdők életre keltői ők, de egy nimfának, vagy egy kő gólemnek nem képesek parancsolni. Érdekességük, hogy sok közöttük a röpképtelen sárkány, illetve még az, hogy egyedülállóan képesek savat köpni, amivel szemben saját pikkelyeik ellenállóak (azaz saját magában nem, de egy másik zöldsárkányban már lehet, kárt tud tenni). Azonban jeget nem, tüzet pedig egyedül a bronz színű sárkányok képesek okádni, akiknek egyediségük, hogy a fémek és a mágnesesség felett van hatalmuk. Cserébe viszont a természet adott nekik még méregfogakat, nem minden sárkányra jellemző, de nem is ritka tulajdonságuk. Mérgük halálos a fizikai testtel rendelkezőkre, szövet és idegroncsoló hatása miatt.
A családok szinte mindig egymás közelében maradnak éljenek a sziklák között vagy az erdőkben, de szívesen csatlakoznak más sárkányközösségekhez gyarapítva ezzel a tudásukat. Tojásrakók, a költési idő nagyjából hat hónap.

Kék – Vízsárkányok
Méretesek, bár meg sem közelítik a vörös sárkányokat. Élőhelyüktől függően testüket bőrszerű páncél (tengeri), vagy pikkelyek (folyami és tavi) fedik, amik a roppant nyomásnak rendkívüli módon ellenállnak, azonban a hővel szemben igen sérülékenyek. Az egyszerűnek tűnő pikkelyek azonban több védelmet adnak, ugyan is élesebbek, mint egy frissel élezett penge, a közönséges fegyverek nem is igen tudnak kárt tenni benne, míg a bőrszerűt (fiatal sárkányok esetében inkább) a szigonyok bizony képesek felkarcolni. Színe a szürkés, feketébe hajló kéktől az egészen világos, már majdnem fehér kékig terjed és gyakran felelhető rajta ugyan az a szivárványos felszín rajtuk, mint a halak pikkelyein.
Hűvös és megfontolt szinte minden egyed közöttük, sokszor hozzák összefüggésbe őket az elfekkel és a jéghegyekkel. Egy kék sárkány bizalmatlanabb, mint egy vörös, de van annyira kegyetlen. Tehetségük kirívó a logikai dolgokban, így amit meg akarnak védeni, azt meg is fogják védeni és ha valamit el akarnak pusztítani, az pusztulni is fog. Jellemzően kölyök korukban érdeklődőek és kíváncsiak, felnőttként viszont, ha nem muszáj, akkor nem kérnek az idegenekből.
A víz és annak minden halmazállapota felett van hatalmuk, a köztudattal ellentétben, azonban nem képesek vizet teremteni, de saját testük nedveit, ha szükséges képesek felhasználni, ahogy másokét, lényegében mindenét, amiben van víz. Ez azonban fegyelmet és eltökéltséget, meg nem csekély gyakorlati tudást igényel. Ritkán feltűnő adottság körükben a gyógyítás képessége, amit vízzel visznek végbe.
A kéksárkányok kevés kivétellel maradnak családként együtt, jellemzőbb, hogy a fiatal sárkányok egy számukra megfelelő idősebb sárkánnyal maradnak, aki kitanítja őket, aztán ez a lánc folytatódik. Azonban a nem régiben különvált jeget idomító sárkányok, a jégsárkányok, egy nagy családként egységet alkotva élnek együtt nevelik fiókáikat és óvják egymást a messzi fagy lepte vidékeken. Elevenszülők, a várandósság tíz-tizenegy hónap.

Fehér - Szélsárkányok
A sárkányok között talán a legkisebbek, ám kétség kívül a leggyorsabbak. Nagyon kevés kivétellel mindegyikük szárnyát tollak borítják, pikkelyeik inkább díszítő jellegűek, ahogy szőrszerű tollak is, a bőrük azonban kemény, egyszerű kardal ugyan fel lehet hasítani, de nagy erő kell hozzá. Színük egyszerű és makulátlan fehér, bár nagyon ritkán tollaikon ezüstös, kék, vagy szürke árnyalatú minták előfordulhatnak.
Megfoghatatlanok, igazi szabad lelkek, akiket fogságba ejtve hajlamosak megvadulni és saját épségüket is figyelmen kívül hagyva menekülni. Ez él róluk a köztudatban, igaz is, de nem mind ilyenek. Sokat látnak és hallanak, tudásukat azonban elfedik és saját gondolataikat igyekeznek követni, ezért is tűnhetnek hangulat sárkánynak, szeleburdinak, meggondolatlannak.
A levegőt irányítják, minden „ízében” használva. Nem tudják, de érzik melyek azok az alkotórészei amivel árthatnak és melyik az, amivel segíthetnek. Képesek elnyomni a jelenlétét, maguk is szélszerűvé válva bejutni olyan helyekre, ahová a szél is eljut. Előttük nincsenek titkok, azonban ők remek őrzői a titkoknak. Elméjük talán a démonokénál is erősebb, ellenáll a kutászoknak és ritkán ugyan, de akad közöttük olyan, aki bele lát mások gondolatába és olykor a szívébe is. Általánosságban képesek jeget és tüzet fújni, de a tüzük nagyon ritkán meleg, inkább hideg és fagyaszt.
A hegyekben és a szilfekkel közösen létrehozott lebegő szigeteken élnek kis családokban, közösségekben. Egyedüli jellemzőjük, hogy párt egy életre választanak és ha elveszítik párjukat gyakran az életben maradt, hamar követi a túlvilágra. Elevenszülők, a várandósság tizennégy hónap.
Legendák szerint, ha egy szélsárkány egy vihar öl meg, akkor az újjászületik, mint viharsárkány és elégtételként a haláláért nem kell kötődnie semmihez és senkihez és még a vihar, pusztító erejéből is részesül. Ezek a sárkányok léteznek, születésük pillanatában borzasztó vihar tör ki. A sárkány a víz és a szél keltette erőt uralja, valamint a villámokat. Testét kristálypikkelyek fedik, amik az ametiszt színében pompáznak.

Hajdanán csak félvérek voltak sokak állítása szerint, ami biztos, mára már ők is külön sárkánytörzsé nőtték ki magukat, azonban különlegességüket megtartották. E három sárkánynép hosszabb élettel büszkélkedhet, mint a többi, azonban ezért azzal fizettek, hogy fiókáik sokkal lassabban cseperednek.
Arany – Napsárkányok
A tűzsárkányok tagjaként született meg az első, oly erényekkel, amik idegenek voltak a tűz őrzőinek. Oltalmazott és okított, olyan dolgokat értett meg, amelyeket az Ősi sárkányok eltűnése óta senki sem. Az aranysárkányok, ha csak egy kicsivel, de nagyobb termetűek, mint a tűzsárkányok, és ahogy elnevezésük mutatja, arany színűek, mindig, akkor is, ha világosabb árnyalatú ez a szín, de akkor is arany.
A napsárkányok jellemben alig különböznek a tűzsárkányoktól, csak bennük meg van a képesség a teljes önfegyelem fenntartásához. Megfontoltnak, mi több előrelátónak tűnhetnek, olyannak, aki azt az utat keresi, ami mindenkinek jó, a javát szolgálja. De, még esetükben sem mindig igaz ez. Tény, hogy bölcsességük egyedülálló és tudásuk nem másoktól, hanem önmagukból ered, ám, hogy ezzel miként élnek, csak rajtuk áll.
A tűz és a fény erejével rendelkeznek, aminek köszönhetően kevés természetes ellenfelük van. Különlegességük, hogy képesek gyógyítani és nem csak gyógyítani, de egy holtat (maximum 1-2 órája halottat) is visszahozhatnak az életbe, ezt az áldást minden bizonnyal abból nyerték, hogy saját létezésük fenntartásához elegendő számukra a napfény. Sokan ezért örök életűnek hiszik őket.
Az aranysárkányokat szoros kötelék fogja össze, vigyáznak egymásra és családjuk is, mivel napsárkány nem csak két napsárkány gyermekeként születhet, hanem úgy ahogy az első, tűzsárkány fiókájaként is. Gyermekeik húsz-harminc év alatt érik el ugyan azt a méretet, mint tűzsárkány társaik. Elevenszülők, a várandósság ideje húsz hónap.

Fekete – Káoszsárkányok
Se nem nagyok, se nem kicsik, viszont gigászi méreteket is elérhetnek, ha akarnak, hiszen ők a lehetetlen, a diszharmónia megtestesítői. A sárkányokra leselkedő átok túlélői ők, azaz, kivétel nélkül két össze nem illő sárkány (mint pl.: tűz és víz) gyermekei. Mikor előbújnak, lehet tudni, hogy egy veszélyes fenevad született, szülei tartozzanak bármely sárkánytörzsbe is. Pikkelyeik hollófeketék és még a tiszta fény sem képes megcsillanni rajtuk, nem utolsó sorban kiskorától kezdve kemény, mint a gyémánt és felnőtt korára már csak az igazán komoly mágikus fegyverek képesek megsebezni.
Neveltetésük nyomhat a latba, azonban valamin semmi sem változtathat, ez pedig a könnyelműség. Hamar ráéreznek a bármit megtehetek érzésre, aminek bűvköréből csak idővel tudnak kitörni, ez alatt az idő alatt viszont rengeteg rossz tulajdonságot felvehetnek. Kekeckedőek és mindent viccnek tekintő lényeknek tűnhetnek, akiket viszont jobb nem megharagítani, mert az egy életre szól.
Uralmuk van a valós dolgok felett. Eleinte erejük illúziókban merülnek ki, amik kötődnek szüleik képességéhez, de később átlépik a korlátaikat. Ahogy fejlődnek egyre inkább képesek a valóságot kedvükre átalakítani, részben, vagy egészen. A változtatásaik azonban kis számban maradnak véglegesek, a világ rendje ugyan is törekszik a rendre és helyreáll. A lehetőségek azonban megszámlálhatatlanok, igazán talán csak a képzeletük szab valós korlátokat számukra. Igen, még a halált is képesek elódázni. Képesek jeget és tüzet is fújni, de nem biztos, hogy a jég lesz a hideg és a tűz a forró, e mellet a tüzüknek könnyen felismerhető lila, bordó, vagy egyenesen fekete színe van, mindig. Mindezek mellett, a káoszsárkányok is rendelkeznek méregfogakkal, mérgük erősebb, mint a zöldsárkányoké. Nagyjából három nap lázban töltött kín után érkezik a megváltó halál.
A fekete sárkányok igazán egy közösségben sem érzik jól magukat, egymás közt viszont ez halmozottan igaz, de a magány sem megfelelő a számukra. Ideig-óráig maradnak egy helyen, sosem állapodnak meg. Eleven szülők, a várandósság ideje viszont kiszámíthatatlan és nagyon ritkán marad életben a fióka, függetlenül attól, hogy az anya, vagy az apa volt a fekete sárkány. Az utód azonban sosem lesz káoszsárkány.

Ezüst - Csillagsárkányok
Talán a leg különccebb sárkányfaj az összes közül, bármely sárkányfaj tagjaként megszülethet, de káoszsárkány is válhat csillagsárkánnyá, ha rátalál a lelki békélyére. Az avatatlan szem könnyedén összekeverheti a szélsárkányokkal őket, termetre, alakra inkább rájuk hasonlítanak, azt leszámítva, hogy piszkosfehérnek, vagy egyenesen fémszínűek, legalább is nappal, mert, ahogy megjelennek az első csillagok, színük kitisztul, kristályos fehérré válik. Azonban ez a páncél valóban csak szép, kevés védelmet nyújt a viselőjének, főként nappal, az éj leple alatt erősebb, de nem állja sokáig a csapásokat.
Aki valaha is úgy érezte, hogy egy szélsárkánnyal olykor nehéz szót érteni, akkor még nem találkozott egy csillagsárkánnyal sem. Álmodozónak tűnek, gyakorta réved el tekintetük és riadnak fel ráeszmélve a jelenre. Kihívás számukra a valóság talaján megmaradni, sokáig egy dologra összpontosítani, de idővel, kiismerve képességeiket már könnyebben koncentrálnak. Lelkükben odaadóak, ők nem csak keresik a megoldást, tesznek is azért, hogy mindenkinek jobb legyen.
Uralmuk nem egy elem felett van, hanem mind felett, azonban külön-külön egyiket sem képesek használni, az összegzett erővel azonban túl sokat látnak és túl sokat értenek meg. Egy csillagsárkány mindent hall és lát, amit a csillagok és megél mindent, amihez a szél, a víz, a tűz és a föld körülölel. A legerősebb akadályokat ők képesek létrehozni, illetve egyedüli módon képesek a térben és az időben utazni, amit olykor csak lélekben és nem testben tesznek meg. Illetve ritka képességként feltűnik közöttük a lélekolvasás képessége, aminek köszönhetően képesek megtisztítani egy kísértetet, úgy, hogy az nem pusztul el.
Az ezüst sárkányokat általában óvatosan, de még is szeretettel fogadják. Rettentően kevesen vannak, ami köszönhető annak, hogy sokukat ér halálos baleset és sokukat saját hatalmuk pusztít el. Nem képesek utódot nemzeni, sem pedig kihordani.

A sárkányok és a humán alak. Sok-sok évezred telt el úgy, hogy a sárkányoknak nem volt fontos, hogy hatalmas testüket elrejtsék. Az után, hogy az emberek szívében megébredt a félelem, inkább feladták eredeti valójuk és barátságosabb alakot alkottak maguknak. Kezdetben bonyolult varázskörökkel érték el a kívánt hatást, aztán a praktikusabb megbűvölt ékszerekkel, végül a tökélyre fejlesztett mágiájuknak köszönhetően megtanulták átformálni alakjukat.
Érdekes, hogy ez az utóbbi varázslat nem tökéletes. A szarvaikat képtelenek elrejteni, illetve bőrükön kisebb-nagyobb foltokban vékony, védelmet nem igazán nyújtó pikkelyek is felelhetőek, ez független attól, hogy emberi, vagy elf alakra törekednek. Természetesen, ezeket a kisebb küllemi hibákat más varázslatokkal lehet orvosolni. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy ez az alak nem tartható fent korlátlan ideig és ha sárkány elveszti az eszméletét a varázslat szép lassan feloldódik, amit szintén a régi módszerek egyikével ki lehet küszöbölni.

A sárkányok átka. Nem kellett sok idő számukra, hogy feltűnjön, hogy az olyan sárkányok utódai, akik egymás ellentétét képezik, nem vagy nagyon gyengécske és rövid életű utód a születik. Így, ha nagy is a szerelem a sárkányok már sokkal elővigyázatosabbak, talán ez ösztönösen beléjük ivódott, hiszen ezek előtt kaptak ízelítőt abból mivé fajulhatnak a vágyaik. Ma már egyetlen sárkány sem őrzi emlékezetében egykoron született félvéreik tragédiáját, elfeledték és ezzel megtagadták a vérrokonságot a bestiák sokat sanyargatott népével.

Pikkelypáncél és sárkánykarom. Ahogy a sárkányok pikkelyei, úgy fogaik, tüskéik és karmaik is különlegesek, ezért nem minden esetben nyújtanak védelmet a pikkelyek egy másik sárkánnyal szemben, vagy éppen egy démonnal szemben.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.