Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Roncspart - Olvasmány

Go down

Roncspart - Olvasmány

Témanyitás by Hét Hold on Csüt. Aug. 14, 2014 11:48 am

Roncspart, minden Irisz-szigetén született tisztában van a létezésével, lassacskán az idegenek tudatába is befészkeli magát. A legtöbbeknek fejtörést okoz, kinek bosszúság, kinek kíváncsiság, kinek pedig a félelem az, ami megmozdítja a fantáziáját.

Ez a hely Samirtól alig fél órányi járóföldre van, de míg megpillantja az oda igyekvő a jellegzetes sziklát, amin ez a városka áll, talán kettő, de nem lenne hihetetlen, ha harmadik órája róná a tenger partját.
Samir nyomornegyedéből vezet egy út, amiről szinte mindenki tud, aki legalább egy órácskát eltöltött valamelyik sertől' aromás fogadóban. de, az senkit nem lep meg, hogy a vigalmi negyedből nem is egy út vezet a tiltott város felé. Ám legyen bármelyik út, az éppen ugyan azon a kegyetlen tájon viszi át az utazót. A tenger homokos partja csak álca, bár tény itt a homok rettentően süppedős, vendégmarasztaló, nem is véletlen, hogy a kiszáradt csontok eleinte több sérülést okozhatnak, mint a kagylók. Aztán a part minden átmenet nélkül elsziklásodik, szédületes mélységek peremén kell, éppen csak kitaposott ösvényen haladni. Egy hosszú szakaszon a tenger hullámai csapnak fel könyörtelenül és aki nem kapaszkodik, na azt viszi magával, hogy a hullámok alatt megbúvó tövisekre feltűzze. Ritka alkalmakkor néhány régi és jó pár új áldozatát is látni a habos hullámokon át. Itt a kő is nyálkás és csúszós is. A víz után pedig fordul az ösvény és a sókristályoktól tűhegyessé vált úton kell tovább haladni, ahol nincs talpalatnyi árnyék sem. Csak eztán mutatkozik meg egy meredek szirtfalú, homokos meder. Bölcsen kell megválasztani az átkelés idejét, mert a tenger színültig feltölti, örvényeket, a homokban megbújó víznyelőket fakasztva újra. De utána, már ott lesz a Banya ujja!
A városban száműzöttek, szökött rabok, kitaszítottak és minden kétes alak fajtája megtalálható. Viszont itt az a szabály, hogy nincs szabály! Mindegy, hogy melyik fajba tartozol, még az is melyik nem tagja vagy, ha élni akarsz, akkor tudnod kell gondoskodni magadról! Vannak, akik összefognak és vannak, akik magányos farkasok. A lopás, kizsákmányolás mindennapos, a gyengék nem sokáig bírják ezt a közeget.

Roncspart lakói ismerik a Banya ujjáról szóló legendát a legpontosabban, ami miatt még a kaleriániak is félnek ide ellátogatni. De vajon igaz vagy sem a monda?

Legenda:Hamarosan!


avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.