Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

NJK-k téma használata

Go down

NJK-k téma használata

Témanyitás by Hét Hold on Kedd Aug. 26, 2014 9:24 am

NJK, azaz nem játékos karakter, ami annyit tesz, hogy nincs mögötte egy meghatározott irányító. Természetesen a kitalálójának vannak előjogai, de minden játékos használhatja.
Ilyen karakterek leggyakrabban például egy piac árusai és vásárlói, a fogadóban a felszolgálók, de természetesen lehet egy barát, ismerős, vagy egy családtagja is a karakternek, de egy ellenség is jól jöhet néha.

Akkor érdemes leírást készíteni róla, ha az adott NJK gyakran tartózkodik a karaktered közelében, vagy van valami sorsfordító szerepe az életében. De ha csupán szeretnéd írásba foglalni a "létezését", az sem baj.
Egyre szeretnék mindenkit megkérni: ne külön névvel nyisson új és új témát az NJK-inak, hanem egy témába, akár külön, akár egy hozzászólásban gyűjtse össze őket és tartsa karban. Értem ez alatt, ha történt valami változás, esetleg meghalt stb.

Az NJK leírása. Lehetőleg a karakterlapok sablonjai alapján készüljenek. Nem szükséges teljességgel kitölteni és a megadott szószám limit sem érvényes esetükben. Annyit írsz róla, amennyit szeretnél. A fajok leírását azonban itt is vedd figyelembe, ha bármiben bizonytalan vagy fordulj bizalommal a szerkesztőkhöz.
Tipp: Az előtörténetrészhez egy rövid összefoglalás jól jöhet, főleg, ha jelzed milyen kapcsolata van a karaktereddel. Ezzel segíthetsz másoknak is.

NJK-k erőssége. Pontozhatsz, de ezeket ellenőrizni fogjuk. Lehetnek erős NJK-k, de azért tenni is kell! Azaz a leírásának tükröznie kell, hogy hogyan lett ennyire erős. Ha ez nem sikerül, akkor visszaveszünk a hatalmából!

NJK elérhetősége. Ez egy lehetőség, amivel te mint kitalálója jelezheted a többieknek, hogy szeretnéd egymagad irányítani az NJK-t, illetve, hogy mennyire adod át másoknak az irányítását.
Az itt leírtakat kéretik tiszteletben tartani! Ha még is szeretnél tetteket belefűzni, vagy szavakat az NJK szájába adni, akkor kérdezd meg, hogy lehet e róla szó. Sosem lehet tudni!

JK Vs NJK. Természetes dolog, hogy a játékosok időről időre összetűzésbe keverednek nem játékos karakterekkel. Ugyan azok a szabályok érvényesek egy ilyen küzdelemben, mint a játékosok között. NJK-t viszont lehet ölni. De, ha leírással rendelkezőről van szó és nem töltelék NJK, akkor illik megkérdezni a kitalálójától, hogy végezhet vele, vagy sem.
Illetve, igyekezzetek megmaradni a realitás talaján. Nem szükségszerű, hogy az ellenedet alakító NJK ostoba, ügyetlen és még tapasztalatlan is. Nem kell minden NJK-t egyetlen vágással kivégezni. Légy praktikus és dobd fel a küzdelmet, meglátod te is jobban szórakozol, ha kihívás elé állítod magad.
Tipp: ha gyorsan akarsz túl lenni a dolgon, akkor a kevés ellenfél néha több.

Egyenlőre ennyi lenne!


avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.