Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Ismert természetfelettiek

Go down

Ismert természetfelettiek

Témanyitás by Hét Hold on Kedd Aug. 26, 2014 1:07 pm

Ha nem közöttük élsz, hírük utol érhet és bekebelezheti megacélozott szívedet. Ha ott élsz túl az emberi vágyak határain, talán csak jobb, ha tudod kivel hozhat össze a végzetet is rejtegető sors. Misztikus lények, de te vagy ő lesz az erősebb? Vagy csak egy új pajtás lesz?

(Az NJK-khoz esetenként képeket is mellékelünk. Nem minden esetben ragaszkodunk hozzá, ha valakinek teszik, akkor elviheti, csak szóljon, hogy kereshessünk ide egy másikat. )

Természetlelkek/szellemek:

Elselfe, a Szirén Úrnő (vízlélek)
Mizuchii, a Forrásszellem (vízlélek)

Démonok:


A hozzászólást Fea összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 28, 2014 12:00 pm-kor.


avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ismert természetfelettiek

Témanyitás by Hét Hold on Csüt. Aug. 28, 2014 11:55 am

… Víz Lélek…
Született: Elselfe.
egyéb megszólítás: Els; Úrnőm!.
Jelleg: női
nem: semleges
Születési hely: Szirénzátony.
Életkor: 4000 éves.
Vérvonal: az első szirén, a Víz leánya.
család: szirén.
Klán/Rend: Tenger Leányai.
poszt: Tengerek Asszonya.
Kaszt: uralkodó.

Kapcsolatok:
Zuhatag város őrzői, Alcarisi Kardok néhány tagja.
Felrana - tűzsárkány és a szeretője.
...Ez vagyok én...
tovább:
Belső: egy magabiztos és céltudatos nő. Sosem tervez túlságosan előre, de a közeljövő eseményeit szereti a lehető legnagyobb mértékben a kezében tartani. Megköveteli a kijáró tiszteletet, de leányaival szemben sosem uralkodó, ugyan szigorral szereti őket. Érdekeit egyenrangúként kezeli a többiek érdekével. Sosem szegi meg a szabályaikat, ezért sosem mutatott még kegyelmet egyetlen szabályszegő felé sem és ebben az egyben nem ismer könyörületet. A szárazföldiekre egyértelműen lehetőségként tekint, eszközök a fajuk fenntartásához. A velük való romantikus kapcsolatot csak akkor fogadja el, ha abból leánygyermek születik és ezzel gyarapszik létszámuk.
mindig: a tenger éneke; a viharos tenger; ahogy egy büszke árbocos a mélybe süllyed .
soha: tikkasztó melegben a szárazföldön ragadni; fiúgyermek; szerelem egy szárazföldivel.
titok: mélyebb érzelmek fűzik egy sárkányhoz, egy tűzsárkányhoz pontosabban.
félelem: hogy a Leviatán által felvázolt jövő elérkezik, az emberek tejhatalmat kapnak és a többi természetfeletti néppel együtt, az övére is állatként fognak vadászni és végül eltűnnek a föld színéről.

Külső: szó nincs arra, amivel esetleg csak meg lehetne próbálni leírni a szépségét. Ha csak áll a parton, egyszerű mozdulatlansága is igéző. A testének minden vonala egyszerűen tökéletes és arra késztet mindenkit, aki meglátja, hogy megérintsék. Szemeinek égő narancs színe nem hogy riasztja a vágyat, inkább csak jobban feltüzeli, főként, ha megrebbenti sűrű fekete pilláit. Ajkai dúsak, kívánatosak, nincs lényének egyetlen hibás része sem. S ha a vízbe merül éterivé válik látványa, ahogy vége nincs barna tincsei fátyolként ölelik körbe kecses testét. Halfarkának pikkelyei szivárványosak, uszonyai fodros áttetsző „anyagúak”. Az egész lénye a természet alkotásának tökélye és harmóniája.
ismertető jegy: leírhatatlan tökéletes szépsége, a céltudatos narancsszínű szemek.
viselet: természetes környezetében nem visel egyebet, mint a tenger adta ékszereket, gyöngyök és kagylók adta füzéreket. A szárazon, áttetsző lenge kelmébe bújtatja kívánatos testét, de egyebet nem ölt magára, mert a partnál beljebb sosem megy.
...Természetfeletti...
Vele született: víz és hang.
befolyásolás: bír mindazzal, amivel minden szirén, pusztán számára megadatott az idő, hogy tökéletesen elsajátítsa minden fortéját ennek a létnek. A víz meghajlik akaratának, magába fogadja a szirén testét, kivételesen hosszú időre. Hangja kivételes erőt képes adni a viharoknak, de ha úgy tartja kedve, akkor hihetetlenül rövid idő alatt képes elcsitítani a haragvó fellegeket. Énekei különlegesek és akad nem egy olyan, aminek még egy démon sem képes csak úgy ellenállni, számára egy hajó teljes legénységével sem kihívás, függetlenül attól férfiak, vagy nők alkotják.
érzék: 12.

...Tudás...
Alapismeret:
- írás (4)
- olvasás (4)
- nyelv(ek):  ( 5)
- műveltség: irodalom, politika, építészet, művészet stb. (4)
Mágia: nem
- véna: -.
- manna: -.
Tájékozódás:
- helyismeret (9 – a tenger); (2 - szárazföld)
- tájékozódás (9)
Harc:
- pusztakezes (4)
- reflex (9)
- fegyverforgatás: szigony (6)
Egyéb:
- ékszerkészítés (7).
...Életút...
Hosszú élete során rengeteg dolgot megtapasztalt, de benne sosem éget úgy a kalandvágy, mint másokban, mintha arra született volna, hogy vezetője és védelmezője legyen népének. Egyetlen egyszer járt a szárazföld belsejében, akkor lelt rá arra az érzésre először, amit szerelemnek hívnak és azóta is tart ettől az érzéstől.
Természetesen rengeteg leánya született és időről időre ki is emel közülük, hogy egyszer, ha az ő léte véget érne, akkor legyen alkalmas személy a helyére. A Tenger Hercegnőit maga okítja és készíti fel, súlyos felelősséget rakva leányai vállára, de mérhetetlen kegyekben is részesíti őket. Ő maga nem óhajt a száraz földiekkel közösködni, de mivel fajuk fennmaradásához elengedhetetlenek a földi férfiak, azt akarja, hogy lányai tapasztaltak legyenek, még a szárazföldön is.
Egy erős úrnő, aki megfontolt. Mit gondolsz, lenne merszed vele irányítani a tenger legveszedelmesebb szegletét?


… Víz Lélek…
Született: Mizuchii.
egyéb megszólítás: -.
Jelleg: női.
nem: semleges.
Születési hely: Írisz-sziget.
Életkor: 1000 éves.
Vérvonal: a Szürke-folyó forrása.
család: forrásszellem.
Klán/Rend: -.
poszt: -.
Kaszt: gyógyító.

Kapcsolatok:
Maluqa - barát vagy ellenség, még maga sem tudja.
Elselfe - régi ismerősök, a szirén szemszögéből semmiképpen sem barátok, szükséghelyzet volt.

...Ez vagyok én...
tovább:
Belső: egy szeretetteljes kislány benyomását kelti. Érdekes jelenséget mutat hihetetlen kíváncsiságával és közvetlenségével, amit az éltes korúak mély tisztelettel teli modorában ad elő. Nem kíván bölcsnek látszani, egyszerűen ilyen. Szereti az erdő növényeit és állatait, a várost kevésbé, de az embereket mindig is érdeklődéssel figyelte. Szeret barátkozni, ami érthető, hiszen mindentől távol, csak saját népének társaságában híján van az újdonságoknak.
mindig: napfény; a Hold tükörképe; madárdal; új idegen barátok.
soha: barát halála; váratlan dolgok; vér.
titok: amikor eléggé erősnek érzi magát, előszeretettel kóborol el a forrásától távolabb eső tájakra.
félelem: nem félős, de a démonfarkasok vonyításától kirázza a hideg és nem si igen kedveli őket ( erről Maluqa tehet, bár nem szándékosan tette).

Külső: csepp leány, aki ha éppen csak, de azért magán viseli a nőiség jegyeit. Ezüstös színű, hosszú-hosszú haja a Szürkebarát-folyó vízének színét idézi. Hatalmas kék szemei okosan, érdeklődve szemlélik a világot és egyszerűen édessé teszik tündérien aranyos arcát. Keze kicsi, ujjai vékonyak és hidegek, ahogy a folyót megtöltő víztömegé is. Aki rápillant érezheti a késztetést, hogy magához ölelje és megvédje mindentől. Annyira apró, annyira törékeny és amikor rád emeli szemeit, varázslat és minden bűbáj nélkül elragadja a szíved.
Igazi formája kevésbé kelt meghitt érzéseket, egy nagyobb és kilenc kisebb kéklő, üveggolyóra emlékeztető gömb alkotja testét. Nem lehetetlen észrevenni, mivel míg társai elbújnak, ha érzékelik valaki jöttét, ő továbbra is ott lebeg a makulátlan, tiszta víztükör felett.
ismertető jegy: feltűnően nagy csak a kék árnyalatában pompázó szemei. Amúgy egy kietlen helyen mit keresne egy ilyen ennivaló kislány? Mh?
viselet: csak emberi alakjában hord ruhát, ami igazából párából és vízből készít. Mivel azonban imádja a virágokat, szívesen –jól figyelj- ületet a hajába kizárólag vízkedvelő növényeket. (Bizony, a virágok élnek, egyet sem szívesen tép le azért, hogy díszként használja).
...Természetfeletti...
Vele született: víz és léleklátás.
befolyásolás: egy hamisítatlan vízlélek. A viez inkább csak terelgeti, ahogy az fajára jellemző meg sem fordul a fejében, hogy esetleg támadni is lehetne vele. Pont ezért, bőven volt alkalma kitanulni a védekezés minden fortéját és el is boldogul vele. Aminek azonban a mesterévé vált, az a gyógyítás. Rengetek állatnak és növénynek óvta már meg az életét és akadt jó pár ember és természetfeletti is. Az átoktörés is a specialitásai közé tartozik, de ezt nem nagyon fitogtatja, főként mert egy démonfarkas csúnyán rámutatott a kedvességében rejlő veszélyre.
Úgy tartja, hogy átoktörő hatalmának nagyságát annak köszönheti, hogy képes látni és megérinteni, egyben meg is érteni a lelkeket. Nem kedveli ezt a képességét, mert látott már olyat is, amit inkább elkerült volna.
érzék: 10.

...Tudás...
Alapismeret:
- írás (10)
- olvasás (10)
- nyelv(ek): a beszélt nyelvek és azok tudásszintje ( 10)
- műveltség: irodalom, művészet. (10)
Mágia: nem
- véna: -.
- manna: -.
Tájékozódás:
- helyismeret (5)
- tájékozódás (10)
Harc:
- pusztakezes (0)
- reflex (10)
- fegyverforgatás: (0)
Egyéb:
- növénygondozás (7)
- gyógyítás (10)
...Életút...
Írisz-sziget keletkezése után született, pontosan akkor, amikor a Szürkebarát-folyó végre képes volt áttörni a sziklákat, akkor még éppen csak csörgedezett és messze volt egy igazi folyó nagyságától. De Mizuchii igazán buzgó volt és a kíváncsiságának köszönhetően megdöbbentően rövid idő alatt hatalmas víztömeget teremtett.
Míg nem léptek a szigetre emberek szinte nem múlt el olyan hét, hogy úszott volna le a tengerig. Miután azonban megjelentek az emberek, jobban mondva a mágusok engedve a társai félelmének már nem ment közel hozzájuk, illetve úgy, hogy testvére tudomást szereztek volna róla. A halandók sokasodásával azonban nem merte megkockáztatni azt, hogy esetleg rájuk találnak és ezért visszavonult a forrás területére.
Nem régen találkozott Maluqaval a démonfarkassal, akit elsőre a barátjának tekintett, de második találkozásuk alkalmával a farkas megmutatta neki, hogy mennyire sebezhető az ismeretlen szándékokkal szemben. A démon képes volt őt becsapni annak ellenére, hogy belelátott a lelkébe.
Mizuchiinak alkalom adtán fontos szerepet is szánunk, ha esetleg úgy érzed képes vagy csak szeretettel gondolni mindenkire és mások jóléte a legfontosabb a számodra, akkor ne haboz. Kérd el őt és lássuk a jóság kifizetődő e!


avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.