Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

:: démonok

Go down

:: démonok

Témanyitás by Mythos on Szer. Aug. 08, 2012 5:13 pm

Démonok
A faj, aminek elsői sem az istenek akaratából születtek meg és így nem is ismerték meg igazán az Élet Bölcsőjének misztikus hatalmát. A démonok kezdetben nem voltak többek elpazarolt, semmiből születő energiadaraboknál, amik egy idő után összetapadtak és egy-egy tulajdonságból új életet alkottak. Saját világot teremtettek maguknak, rejtve a halandók elől új létsíkon nevelték fel első gyermekeiket. Szabadon átjárhattak a számos létsík között, ami kezdetben olyan volt, mint egy játék, aztán ez a játék elmérgesedett. Az ősi démonok és az ősi sárkányok érdekei nem fértek meg egymás mellett és mindkét fél okkal tartott jogot a világra, az istenek azonban úgy döntöttek, hogy osztozniuk kell. A démonok elveszítették otthonaikat és nagyjaikból, miután fellázadtak a döntés ellen, már csak ketten maradtak. Ők Daime és Yäfel.

A ma élő démonok szinte alig különböznek az őseiktől. Egyszerre többek és kevesebbek náluk. De, hogy megérthessünk egy démont, meg kell értenünk a lélek fogalmát. Egy teljes lélek, magába foglalja a leélt élet érzéseit, emlékeit, a megszerzett és elhalasztott tudást, de meg van benne az eljövendők lehetősége is. Ez határozza meg kik is vagyunk, egészet alkot (gömb formájú). A léleknek azonban szüksége van egy tárolóra, a halandók és néhány természetfeletti lénye setében ez a teste, a démonoknak viszont ilyen értelemben nincs testük. Egykoron úgy fogalmazták meg, hogy lélekcsírával rendelkeznek, ami egyszerűen képtelen kiteljesedni, azonban a lelkük teljes, de más. Egyedi formát öltött –minden démoné más és más- és ezt az alakot képesek különböző anyagi formában megmutatni a többi lénynek. E hatalomért áldozatot kellett hozniuk, ösztöneik a legerősebb az élők közül, de cserébe az érzéseik halványak. Meg kell érezni a különbséget a szavak és ezzel az érzelmek között. Egy démon képes törődni, ragaszkodni, de ez nem szeretet. Úgy tűnhet, gyűlölnek, amikor csupán csak rosszallják a történteket. Bánkódnak, még könnyeket is hullajthatnak, de sosem érzik át a bánat és a szomorúság mélységeit.

Egy démon élete során (ami örökké is tarthat) közel három-négy alakot is képes felvenni, amik akárcsak egy embernél sajátos testi jegyekkel járnak (a felvett alakjai pont ugyan úgy fognak kinézni, mint amikor először felvette; egyedül az idő múlását képesek érzékeltetni, ha akarják.). A legerősebb alakjuk, az eredeti, annak ellenére, hogy abban nem fedi semmiféle fizikai anyag őket. Régen úgy jegyezték fel, hogy: Nincs gyönyörűbb ezeknél a szellemszerű lényeknél, ám halálosabb sem. Egy démon bőrét csak egy másik démon foga képes feltépni. Hihetetlenül erősek és ellenállóak a fizikai és a mágikus támadásokkal szemben is, mind e mellett a gyógyulásuk is ebben a formában a leggyorsabb és képességeik is kiéleződnek. A démonok többségének azonban hosszú-hosszú éveket kell tapasztalással leélnie, hogy képes legyen felvenni eme alakját. Ennek oka az, hogy démonok képtelenek ebben az alakban életed adni utódaiknak, akik így fizikai alakban születnek meg.
Ez az alak pedig kétféle lehet, halandó (ember, elf, félszerzet) és démoni, később pedig e kettő közötti váltást tudja majd elsőként elsajátítani. Ezek közül a démoni alak az erősebb, értelemszerűen. Ez a forma nagyon hasonlít az eredetihez, de sérülékeny, fogják az emberi fegyverek, de nagy kárt csak mágusok és azok fegyverei tehetnek bennük. Míg halandó alakjukban ugyan olyan sérülékenyek, mint például egy ember, bár még mindig sokkal gyorsabban gyógyulnak azoknál. Azonban érzékeik és képességeik egyik viselt alakban sem szenvednek csorbát, noha minél távolabb állnak eredetüktől, annál lomhább lehet érzékelésük.

A démonok szeme köztudottan éles, de néha a látni náluk, pusztán lényükből fakadóan mást is jelenthet. Mivel testük egyben a lelkük is, kifejezetten érzékenyek a környezetük rezdüléseire is, főként, ami a velük született képességükhöz közel áll. A démonok tehetsége pont olyan színes palettán mozog, ahogy eredeti valójuk is. Általában születésük pillanatától kezdve tudatosan irányítják, ám erejük velük együtt növekszik, így az nagyon kevés kivétellel nő csak a fejükre. A félvéreiknek akadhatnak ezzel gondjaik, illetve annak a kevés démonnak, akik korukhoz képest sokkal nagyobb erőt birtokolnak.
A mágia nem közkedvelt a démonok körében, igazából nagyon is megvetik, de még is sokan adják a fejüket az elsajátításra. Egyesek pusztán heccből, mások megviccelése végett teszik, de többen azért, hogy saját módszereikkel csalják csapdába a mágusokat, akik közül a leggyűlöltebbnek az idézők számítanak. Aminek az oka nem más, mint a Sötét Éjszaka történései és e miatt nem tűrik meg maguk között a félvéreket sem.

Amiről mindenki tud, akinek nem kéne és amiről senki sem tud.

Zafír kő, csak közelről tűnik másnak ez a kék színű kő, mint a társai. Ékszernek szép, ám egy démonnak, még egy félvérnek is egy olyan kincse a földnek, amit sosem kívánna magának. Eme kő közelsége nem pusztán zavarja a démonokat, hanem fájdalmat is okoz számukra, olyat, amit még képesek elviselni és olyan mértékűt is, amitől moccanni sem tudnak. Egy-egy kivételes darab ebből a kőből, nem csak démonokat képes sakkban tartani, hanem más természetfelettieket is megérint.
Manapság már nem találni ilyen köveket, a mágustársadalom azonban kettőről tud. Egy a király kardjának markolatát díszíti, egyet pedig Samir sziget helytartójának ajándékoztak.

Akiktől minden démon retteg! démonok ősei közül mára csak ketten maradtak az Ősi Istenek kegyéből, de őket félve tiszteli a legtöbb halhatatlan és egyben gyűlölik is őket, főként, mert a korcsok városa mellett védőként álltak ki.
Daime és Yäfel, a két Démonúr, akik óvatosan, de hatékonyan törekednek az egyensúlyra. Ha démon vagy, vagy azzá válsz, de olyan tettek sorát hajtod végre, amik sértik az ő létüket, vagy az istenekét, akkor szembetalálhatod magad velük és biztos, hogy a találkozást nem úszod meg olcsón. Övék az a tisztség is,hogy Zuhatagváros élére kijelöljék a Démonkirályt.


Szerkesztői kérés!
Démon, az démon. De, nagyon szeretném, szeretnénk, ha megértenétek azt, amit leírtunk. Kevés, nagyon minimális előtörténetben köszön vissza a mi leírásunk és túlnyomó részben az általános felfogással találkozunk.
Ezért leszögezném, az itteni démonok nem a Pokol és a Sátán teremtményei, nem eredendően gonoszak! Ezt nálunk végre tessék elfelejteni. Viszont, egy halandó (ember, elf, bestia, félszerzet) beszél róla, megemlíti, vagy elmesél egy esetet, bármilyennek be lehet állítani egy démont, mert az egy történet. De ha ténylegesen tényeket közöl valaki, akkor próbáljon meg a leírásba is kapaszkodni.
Ha valami nem érthető, vagy, ha kíváncsi vagy még valamire, amit úgy érzel hiányzik a leírásból, akkor kérdez! Itt a legfontosabbakat olvashatod, ugyan is vannak dolgok, amik szándékosan nincsenek a leendő és már aktív játékosok orra elé tolva.

avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.