Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Kerekerdő és útjai

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: Kerekerdő és útjai

Témanyitás by Admos on Kedd Ápr. 28, 2015 10:45 pm

Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet volt tűzgyújtás nélkül leülni beszélgetni. Az egy dolog, hogy én nem vagyok oda érte, de a többieken lehet látni, hogy melegre vágynak. Yue már szinte vacog, és engem is kezd kissé zavarni, hogy nem látok jól.
Miközben Yue a kérdését fogalmazgatja, addig én felállok a kőről, és mielőtt elindulnék tüzifát keresni, időlegesen felmentem magamat a közvetlen válaszadás alól.
- Az kissé hosszú lesz, és nem akarom, hogy amíg halgattok, megfagyjatok. Keresek tüzifának valót, és nemsokára megadom a választ a kérdésedre.
Az út szélén találok száraz gallyakat, a lehullot levelek pedig tökéletesek taplónak. Visszatértem után rögvest nekilátok az ágakat körberendezni, majd a leveleket betuszkolom alúlra. Miközben a zsebemben matatok a ház kulcsa után, hogy annak kimunkálatlan végét használjam a szikrapattintáshoz, megejtem a várt történet elejét.
- Gyermekként maga mellé fogadott egy zsoldoskapitány, mivel az őt megelőző nevelőim korán meghaltak.
A kulcs előkerültével nekilátok a bal kezem és a kulcs segítségével szikrákat pattintani. Szerencsére a kulcs nem törik ketté, és a szikrák hatására a levelek is lángra kapnak. Észreveheti, hogy a kovakő teljes mellőzésével, puszta bal kezemmel szikráztatom meg a kulcsot. Miközben ezzel foglalkozok, természetesen folytatom a történetet.
-A szüleimről mindössze annyit tudok, hogy hobbitok voltak. Még az arcukra sem emlékszem. Szóval neveltetésem okán különbözök ennyire a fajtámbeliektől. Tizennyolc évig maradtam nevelőapám mellett. Aztán idejöttem erre a szigetre. Ennek már negyvenöt éve.
Közben a tűz szép fokozatosan elkezd meleget és fényt adni, ezért visszahuppanok a kőre. Yue-ra nézek, mintegy kérdezve tőle, meg van-e elégedve a válaszommal, majd Dartian felé fordulok, hogy lássam hogyan válaszol ő a feltett fogas kerdésre.


Nem vagyok olyan, mint bárki azok közül, akikkel találkoztam: merem hinni, hogy másként vagyok alkotva, mint a létezők közül akárki. Lehet, hogy nem érek többet náluk, de mindenesetre más vagyok.
avatar
Admos
Gyaplábú - Hobbit

Mottó : Ha valamit el akarsz intézni, csináld meg magad; vagy bízd rám.

Hol? : Nem tudom. Tudsz segíteni?

Ismertető jegy : természetellenesen kék haja, arctetoválasa és ijesztő bal keze teszi jellegzetessé.
Kaszt : gazdálkodó

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kerekerdő és útjai

Témanyitás by Dartian on Vas. Május 17, 2015 3:05 pm

A vacsora a végefelé közeledett, már jóformán mindenki végzett a neki kiosztott étellel. Admos nyugtalanak tűnt Yueval ellentétben. A válaszomat talánfélre érthette avagy valami teljesen máson jár az esze, sebaj amit kérdeztek válaszoltam.
A Nap már teljesen eltűnt az égről, a Hold pedíg már feltűnt a horizonton. Már befejeztem a táplálkozást, így csak csendesen elüdögéltem a helyemen és figyeltem a másik kettőt.
Admos meglehetősen kíváncsi, társalgásra kért bennünket. Yuet indítványozta az elő kérdések feltételére.
Ő azonban kettőt is feltett, az egyiket Admos-nak, a másikat nekem. A Hobbit válaszára én is kíváncsi vagyok, hogy lehet, hogy ilyenerős a termetéhez képest?
Válaszomra az elkövetkezendő percekben megkaptam a választ. "Szóval egy harcos aki elég régóta részese a csatáknak." Eközben száraz növényeket gyűjtött és azokat összehordta egy kupacba. A sötétben alig láttam tisztán de valamiféle fédarabot vett elő és annak segítségével tüzet pattíntott.
A tűz már lobogott amikor rajtam állt a válaszadás.
-Amikor elkezdtünk küzdeni már tudtam, hogy veszíteni fogok két fegyveressel szemben, de mégis mit tehettem volna? Elfutok? Üldözőbe vesztek és valószínüleg elkaptok. Harcolok? Meghalok. Ebben az esetben... -Csukott szemmel a tűzfelé fordultam és a múlt képei szivárogtak a tudatomba - Bocsánat, ezt inkább befejezetlenül hagyom. Ha küzdök, akkor a legvégsőkig. -Vettem egy elvegőt majd feléjük néztem- Ami történt végül csak annyi, hogy megbíztam a szavatokban.

/Bocsánat, tényleg eléggé megkéstem a válasszal Embarassed /
avatar
Dartian
Állatbestia - Ragadozó

Mottó : Fuss, mássz, ugord át, majd nézz szembe vele.

Hol? : pont ott

Ismertető jegy : gyíkszerü kinézet. Sötétbarna utazóköpeny
Kaszt : utazó és harcos

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kerekerdő és útjai

Témanyitás by Yue on Pént. Május 29, 2015 6:08 pm

- Ez esetben fellebbezést nem érdemlő szándék, mármint .. a tűzgyújtás. – valahogy értelme nincs mondatnak éreztem ezért, ha döcögősen is, de valahogy egésszé tettem. E pillanatban nem tudott bántani a tudat, hogy elhanyagolható didergésem már is feltűnt a kis társaságunk egy tagjának. Nem éreztem sem szégyellnivalónak, sem pedig takargatnivalónak sem, de, ildomos lett volna tennem valamit azért, hogy a sötétség hűvösebb órái kellemesebben teljenek. Ám, a kellően elrendezett köpönyeg és a fa kis öble már olyan kényelmesen felmelegedett, hogy nem vett rá a lélek, hogy otthagyva hagyjam kihűlni és aztán visszatelepedve újra felmelegíteni. Admosra hagyva a tűzgyújtás nemes feladatát még egy kicsit összébb húztam magam és lelkesen figyeltem, először azt hogyan rakja meg a tábortűz máglyáját és aztán azt, ahogyan tüzet gyújt. Nem, egyszerűen túl furcsa volt ahhoz, hogy megdöbbenjek a látványon. Egy kulcs és a keze, abból is a balik kellett csak ahhoz, hogy szikrákat csiholjon. E kettő felszerelésből csak egyik volt természetellenes és az nem a kulcs volt.
- Értem és ez elég sok minden meg is magyaráz. – figyelmesen hallgattam, hallottam is tisztán, amiről a harcos hobbit beszélt. Most viszont nem tudom eldönteni, hogy könnyű, vagy pont ellenkezőleg, nehéz élete lehetett e. Pillantásom elidőzött a kezén, de valamiért nem akartam szót ejteni róla, nyilván nem titkolja, tűzgyújtásra használta. Pedig kíváncsi lennék a történetére, de mivel egy másik kérdést is feltettem, arra kapom meg a választ. Kíváncsian és kissé hitetlenkedve figyelem Dartiant, akinek értem a mondanivalójának a lényegét, de mégsem érzem úgy, hogy megválaszolta volna a kérdésemet. A menekül, lehet, nemhogy nem kapjuk el, de még ő csalhatott volna csapdába, bár, ha nem ismeri olyan jól a környéket, akkor érthető, hogy a harc mellett döntött, de valahogy nem győzött meg. Nem harcolt volna a végsőkig.
- Igazad van, ami megtörtént az megtörtént és örülök, hogy megbíztál bennünk. Azt hiszem… - a pajkosan lobogó lángokra pillantottam, hogy szórakozottan elkísérjem a felfelé szálló, pillanatlétű, aranyszín szikrákat. - … másokban megbízni a legnehezebb küzdelem. – kinyújtottam a kezem a lángok felé, bár megborzongtam, növényszerű lény lévén nem csoda, ha nem teljes szívemből kedvelem ezeket az éhes lángnyelveket.
- Egyszerűen pazar ötlet volt tüzet gyújtani. – azaz fogad hálám Admos, de egyelőre ilyesmit a világért sem mondanék. – Ki lesz a következő? – nem, nem kifejezettebben vagyok lelkes a kérdésfeltevés után már én is a válaszadók közé fogok tartozni, de az ujjaimat átjáró melegség képes feledtetni. Jól esik! Egy kicsit közelebb is merészkedem, de nem túl közel, nem érzek magamban hajlandóságot, hogy megpörkölődjek.

// Ne haragudjatok, meg voltam győződve, hogy írtam nektek. ^^ //


avatar
Yue
Földvérű-Démon

Mottó : egy lépés és ott a világ, vagy a vége?

Hol? : sosem ott, ahol keresnek

Ismertető jegy : virágos mezőt idéző illat és esetleg a lángvörös haj, ékes szóló zöld szemek ketőse
Kaszt : illúzionista, vagy valami hasonló
: Alcarisi Kardok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kerekerdő és útjai

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.