Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

félvérek és fél lények

Go down

félvérek és fél lények

Témanyitás by Mythos on Pént. Aug. 24, 2012 8:50 am

Félvérek

  A félvérek indítása engedélyezett! Mindössze annyit kérünk, hogy ésszerűen válasszátok ki a fajokat és törekedjetek arra, hogy ne legyen valami tömegszerencsétlenség a dologból. Értem ez alatt azt, hogy ne négy meg hat, hét faj vére csörgedezzen a karakteredben.
  Néhány dologra azonban nem árt, ha odafigyelsz, amikor megtervezed a félvér karakteredet. Ehhez nyújtanánk egy kis segítséget, de ha ezeken túl bármiféle kérdésed felmerülne, azzal nyugodtan fordulj valamelyik szerkesztőhöz.

  Sárkányok
  Sem természetes úton, sem pedig valami befolyás (mágia, vagy más hatalom) következtében, nem fogan utód. Nincs és nem is lesz!
  Tények: akadt és akadhat néhány mágus, aki megpróbálkozik ilyesmivel, de életképes egyed nem születik. Nincs kivétel!
  A sárkányfajok keveredése függetlenül attól, hogy az adott sárkány tojásrakó, vagy elevenszülő, egyáltalán nem ritka. Azonban fenyegeti őket egy káros hatás, gyakorta megesik, hogy a kevert vérű fióka nem képes természetfeletti hatalmat használni. Fekete sárkányok esetében a káosz feletti hatalom még kis mértékben sem öröklődik és ez igaz az Ezüst sárkányok képességeire is, míg az Aranysárkányok félvér utódainál a gyógyítás képessége az, ami nagyon ritkán tűnik fel.

  Túlvilágiak
  Maradjunk annyiban, hogy egy halott dolog nem képes élőt létrehozni. Ez az állítás akkor is igaz marad, ha a szellem történetesen megszáll egy élőt és úgy nemz utódot, az a gyermek maximum érzékeny lesz a túlvilágiak jelenlétére, de minden tekintetben élő lesz.
  Fél túlvilágiak nincsenek.

  Emberek, Mágusok, Félszerzetek és Elfek
  Megkötés a kivételeket leszámítva nincs, keveredhetnek "fűvel fával".
  Mágusok esetén gyakori a mágia használatának az öröklődése. Általában kilenc generációig marad fen a képesség, ha úgymond vérfrissítésre nem kerül sor és az utódok a mágusokra jellemző külső tulajdonságot, azaz a kék vagy zöld szemet mindaddig öröklik, míg képesek mágiát használni.
  Elfek tekintetében, többnyire élettani hatásai vannak a keveredésnek, mint a jobb egészségi állapot és a hosszabb élet és persze a jobb érzékek. Megemlítendő, hogy egyik elf népcsoportban sem fogadják el teljesen a félvéreket. Viszony: a sötét és éjelfek leginkább szolgaként tekintenek rájuk és csak a kivételes tehetségeket emelik rangosabb pozícióba, míg az erdei és vérelfek családjaiban a félvérnek bizonyítania és kiérdemelnie kell a pozícióját.

  Bestiák
  A kivételt leszámítva, bármelyik fajjal képesek utódot "létrehozni". Azonban, ez az egyetlen olyan faj, amelynél a legszembetűnőbb a keveredés. Az utód ugyan is kivétel nélkül állati és humanoid jegyeket egyaránt visel magán. Ezeknek nincs megszabott százalékos arányuk. Akadnak olyanok, akik akár embernek is képesek kiadni magukat, mások meg inkább hasonlítanak egy állatra.
  Ez a helyzet természetlelkek és démonok esetében sem változik. Valami oknál fogva még a nagyobb hatalom sem mindig képes az uralma alá vonni ezt a testet. Démoni félvéreknél előfordul, hogy hosszas tanulás után képesek eltüntetni árulkodó jegyeiket.
  Viszony: a bestiák természetüknél fogva összetartanak, gyermekeiket oltalmazzák. Az emberek és bizonyos elfek (sötét elfek leginkább) nem szívlelik és ha netalántán születik ilyen gyermek, annak sorsa igen sanyarú lesz.

  Természetlelkek
  A kivételeken túl nincs számukra akadály, képesek más fajokkal keveredni. Ezek a félvérek a legérdekesebbek. Általában gond nélkül öröklik természetfeletti szülőjük képességét, a mértékek között van különbség. Valaki kevésbé, valaki pedig teljes értékűen képes vele bánni. Ennek természetesen mindig meg van a negatív hatása is.
  Az igazi fordulatot a haláluk jelenti, mivel azt követően órákkal, nagyon ritkán napokkal később a félvér feltámad, de ekkor már teljes értékű természetszelem lesz. Elveszíti minden tulajdonságát, amit a másik szülőjétől örökölt. Ez kivétel nélkül csak a halandókkal való keveredésre igaz, a démonokkal már más a helyzet.
  A természetlelkek más elemet képviselő alfajai közötti keveredés, a természet szabályai szerint meg végbe. Esetükben a tűz és a víz elemének nagyon ritkán fogan utódja, de ha megtörténik, a gyermek energia elementár lesz, kivétel nélkül.
  Viszony: a természetlelkek szeretik és óvják gyermekeiket, viszont alfajonként eltérhetnek a megóvás módszereiben. Lásd a sziréneket.

  Démonok
  A kivételeket leszámítva bármely fajjal keveredhetnek. Többnyire a démoni deformitás, azaz a formát öltő lélekcsíra jellemzi őket. Ebből adódik, hogy kevés kivétellel a legtöbb félvér, inkább démonnak számít.
  Halandókkal való keveredés esetén a démonok teljesen hús és vér fizikai testtel rendelkeznek, ezért sokkal sérülékenyebbek mind testileg, mind pedig érzelmileg. Általában öröklik démoni szülőjük képességét, vagy olyan képességet, ami ahhoz hasonló, eltérő képesség ritkán mutatkozik meg.
  Természetlelkekkel való keveredés esetén, az utód egyértelműen démonnak minősül, de ez gyakran nem érzékelhető rajta. Ők a két lét között léteznek. Érdekes képességkombinációk alakulhatnak ki és esetükben egyáltalán nem ritka, ha szüleiktől teljesen eltérő képességük van. Illetve, esetükben nincs második esély, ha meghaltak, akkor meghaltak.
  Viszony: valami oknál fogva, ha a tiszta vérűek felfedezik, hogy a félvér az, akkor nemes egyszerűséggel megpróbálják elpusztítani. A démonok többsége viszont, a természetlelkű félvéreket hajlandó elfogadni, de ettől még nem tisztelik és nem is tartják sokra őket.

  Fontos!
  A félvérek többsége a Fátyol előtt Thalason, azon belül pedig Alcarisban találtak biztonságos otthonra. Akik ma ott élnek, Zuhatagváros falain belül és környékén ugyan azt a védelmet élvezik ma is, mint régen.
  Azonban akik a Fátyol emberlakta területein ragadtak, vagy eleve oda születtek, azoknak szembe kell néznie a bujdosással. Az emberek többsége ugyan is rettegi a hatalommal rendelkező lényeket, igaz alapokon, vagy valótlan legendáknak köszönhetően.
  Ennek a rettegésnek a bestiák az igazi szenvedő alanyai, mivel számukra egyszerűen nincs lehetőség, hogy akár csak megpróbálhassák másságukat elrejteni.

avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: félvérek és fél lények

Témanyitás by Hét Hold on Csüt. Jún. 19, 2014 8:18 am

Fél lények

  Ezeknek a lényeknek a kijátszása és indítása az adott faj leírásában meg lesz határozva, erre megkérek mindenkit, hogy figyeljen.
  Maga az elnevezés a következőt takarja egy halandó (ember, elf, bestia, félszerzet) és egy halhatatlan (természetlélek, démon és kivételes esetben sárkány) „utódairól” van szó. Fontos azonban, hogy a fél lények esetében a fogantatás és a tényleges születés nem feltétele az utód létrejöttének. Illetve hozzájuk lehet sorolna a kialakulóban lévő új, de másik két fajból származtatható fajokat is.
  A fentebb említettet félvérek kereszteződési szabályai itt is érvényesek, de mint láttátok a sárkányok itt elérhető opcióként szerepelnek. A kivételes esett viszont nem a véletlen folytán került oda!

  Elcseréltek
  A sötétség teremtményei eljönnek, hogy felfalják az emberek lelkeit, a haldoklókét, hogy még zamatosabb falathoz jussanak és utána az ő bőrüket felhúzva mételyeznek meg másokat.
  tovább>>:

  Egy ősidőkből ismert mítosz szavai ezek, amik az emberek még sarjadó népe fogalmazott meg először. Talán nem is tudták, hogy valamire rátapintottak. Noha, a rémtörténetté vált mítosz, amivel gyermekeiket riogatták, csak részben tartalmaz igazságokat. Ami biztos, hogy nem ős fajról és még csak fajról sem lehet esetükben beszélni, mert egymástól elkülönülő egyedekről van szó.
  A természetlelkekre leselkedik egy veszedelem, a Fekete átok, aminek következményeként démonná válnak. E folyamatban van egy pont, amikor a természetlélek már kevéssé hasonlít eredeti önmagára, de még nem vált démonná. Ebben az állapotban a természetlelkek érzelmei tetőpontra hágnak, mindegyiket más és más motiválja. Valaki úgy írta le, hogy olyan, mintha az éhhalál szélén állva vergődnének. Ez találó, ugyan is a természetlélek lassan elszakad eddigi forrásától, de nem jut még azokhoz az energiaforrásokhoz, amihez démonként majd hozzáfér. Ezért vadászni indul, ilyenkor egy halandó lelke, egyben életereje olyan számukra, mint a legínycsiklandóbb falat. Akit találnak, még sem ölik meg, hanem alkut ajánlanak.
  Az alku tárgya minden esetben a halandó energiája, azaz a lelke és vele az életereje. Cserébe a következőt kaphatja, míg a halandó ideje le nem jár, addig élheti tovább az életé. De, ezt követően nem öregszik és beteg sem lesz. A gyógyítható kategóriába tartózó sebek órák, de leghosszabb esetben is napokon belül begyógyulnak. Ha ez nem lenne elég, akkor ott van még a páratlan érzékelő képesség, látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás és a hatodik érzék, amivel a nem halandókat érzékelheti, bár nem olyan pontosan, mintha ő is természetfelettinek születik. És aki nem fél kockáztatni, az használhatja az alkukötője igazi erejét is, ám ez óráktól kezdve éveket vehet el a hátralevő életéből.
  Amire számítani lehet, hogy az alku nem csak jót jelent a halandóra nézve, életereje ugyan is nem frissül meg. Aminek következtében a fáradság érzete állandó társásává válik és sokkal hosszabb, akár napokat is átölelő pihenésre van szüksége, hogy kimerültségén segítsen. A tetejében a lelkéhez kapaszkodó se nem lélek, se nem démon suttogásai megkeseríthetik az éjszakáit.
  Kettejük kapcsolatában az ember az irányító –kivéve, ha megbolondul-, és az alkukötő a követő. Élhetnek egy testbe zárt barátként, de ellenségek is lehetnek, ez egy nehezebb helyzet a halandóra nézve. De akár az is megtörténhet, hogy tudomást sem vesznek egymásról.
  Az idő is változtathat az egymáshoz fűződ viszonyukon, aminek már két ismert hatása is van. A fél állapotban lévő lélek megőrzi azt, aminek valaha született és természetlélek marad, illetve hogy a Fekete átok kiteljesedik rajta és démonná válik. Ez persze már csak akkor derül ki, amikor a halandó meghal.

  Az alku megkötése minden cicomától mentes, de alkalom szüli a parolát, az egyetlen fontos momentuma, hogy a halandónak engedélyt kell adnia a léleknek, hogy megérintse a szívét, azaz a lelkét.
  A felbontása azonban már nem megy ilyen egyszerűen. Természetesen véget ér az alku, ha a halandó meghal, de véget érhet úgy is, hogy maga a két lét között ingadozó lélek bontja fel. Ez általában kötelezően egyikük halálával jár, általában mivel a természetfeletti hatalom a változó lélekhez tartozik, ő a túlélő és nagyon ritkán áldozza fel magát a halandóért.

  Szerkesztői kérés:
  Ezt a fajt leginkább arra terveztük, hogy egy füst alatt kettőt is ki lehessen próbálni. Illetve, ez egy kiaknázható lehetőség arra, hogy valaki fajt váltson és ne veszítse el a hozzászólásait, illetve pontjait.
  Szeretnénk, elsősorban, ha ezt a fajt minden esetben kijátszással érnétek el. Erről pedig tájékoztassatok is, mert azért utána nézünk, hogy helyén vannak e' a dolgok.

  Pokolmadarak
  Szállj! Szállj! Pokolmadár.
  Suttogd az éjnek a Halál titkait és hald meg sóhajom. Vigyél magaddal!
  Megfizetem az árát.
  Szemem, vagy langymeleg húsom. Szakíts bátran, neked adom mindent!
  Szállj! Szállj, Pokolmadár! Vidd magaddal a lelkeket!

  tovább>>:
  Magad előtt egy hollót látsz. Sosem láttál még nagyobbat, sem fényesebb fekete tollút, szinte megbabonáz azzal a lángoló vérvörös pillantásával. Tényleg olyan, mint egy érintetlen, még csiszolatlan rubint. Nem leled meg miből fakad a földöntúli csillogása. A hangját hallva biztos lehetsz benne, hogy sosem fogod elfelejteni és álmaid rémképei között eztán bármikor felismered. Kettős érzés lesz úrrá rajtad, megérintenéd, vágyod tapintani azokat a selymes tollakat és ugyan akkor menekülnél, minél messzebb, valami biztonságos helyre. Sorsodat döntheti el, hogy melyik belső hangra hallgatsz.

  A pokol madarak nem élők és nem is holtak, démonok és még sem azok. E két lét között léteznek. A véráztatta csatatereken, minden elesett ezer lélek visszamaradt lélekdarabjából születik egy ilyen lény. Igen, a halálból élednek. Egyetlen igaz étkük a haldoklók lelke, megérzik és vadászkopóként követik azt, akit eledelül választottak maguknak. Évekig elélnek étlen, de ha nem találnak megfelelő étket, a kóbor szellemek közül is szívesen falnak fel egyet-kettőt. Sőt, szinte űzik az olyan túlvilágiakat, akik halotthoz méltatlanul túl hangosak. Csak az istenek tudják, hogy a lelkek elenyésznek begyükben, puszta energiává alakulva mozgatják ezt a lényt, vagy eljutnak a Holtak istenének színe elé, hogy továbbra is a körforgás részesei legyenek.
  Baljós dolgok hírnökei. A halál ezernél is több arcát hozzák hírül, de sosem egyértelműen, talán ő maguk sem tudják pontosan, csak érzik, hogy közeleg a páratlan lakoma. Furán okos lények, elhisznek mindent, de semmit sem hisznek el az élők szavaiból. Hűségük csak türelmes várakozás a lakomáig. Sosem hazudnak, sosem ármánykodnak, hogy éhüket gyorsabban csillapíthassák. Megbízhatóságuk megkérdőjelezhetetlen!
  Nem tudod eltiporni! Megölheted százszor, ezerszer, még el is égetheted, de visszatér melléd sértetlen és még csak dühös sem lesz. Nem főnix, még is a halhatatlan lét birtokosa. Megmondja ki démon, ki a természet szülötte, kit űz szellem és a halandónak mennyi idő jutott még az életre. Átjut az akadályokon, a mágusok képtelenek ellene bármi módon védekezni, még az idézők is tehetetlenek, ezeknek a lényeknek nincs igazi nevük, ahogy létük sem egészen igazi. A természetfeletti hatalom elkergetheti őket, szándékukat mássá formálhatja.

  Magad előtt egy embert látsz. Sosem láttál még ennél feketébben csillogó hajat, sem fehérebb bőrt, amin az erek, még az egészen hajszálvékonyak is fekete pókhálóként ütköznek ki rajta. A szép arc, a metszetlen halott rubint tekintet. Olyan akár egy gondosan készített porcelánbaba, nem, annál markánsabb, vadabb. De jaj neked, ha engeded megszólalni! Hangja a túlvilágról hallik, édes, kecsegtető és szelíden kérő .. a lelked kéri, hogy ad neki, mikor időd utolsó homokszeme is lepereg. Ha igent mondasz, az övé leszel, éjed és nappalod osztod meg vele. Gyilkosod lesz és még is barátként gondolsz rá. Ha nemet mondasz, eltűnik, sosem látod újra, de a tudat ott fog elméd zugában motoszkálni: Figyel! Lesi mikor ér utol a végzet, hogy felfalhasson!
  írta Yue

  Szerkesztői kérés:
  Leginkább Nem játékos karakternek szánt faj ez, de nincs kifogásunk az ellen, hogy játékos karakter legyen. Viszont kérj rá engedélyt! Ezekből a lényekből kevés van, nem szaladgálhat belőlük túl sok. Ezért a következők is érvénybe lépnek, az inaktív karakterek NJK minősítést kapnak és az első érdeklődőnek átadjuk a karaktert.
  Fontos! A mágia hatalmát nem eltörlik, csak feltörik a pajzsokat, védőburkokat, a varázslatok hatással vannak rájuk, míg azok a külsejüket éri. Mágiát, vagy bármilyen más hatalmat nem használhatnak.

  Óceániaiak
  tovább>>:
  Az óceán rejtelmes mélységeiben élő, emberszerű és még is a vízi élethez alkalmazkodott lények ők. A faj, mert esetükben már egy különálló és önálló fajról beszélhetünk, nem túl idős. Mindössze néhány szár éve érte el létszámuk a háromszázat.
  Szirének és emberek kapcsolatából fogantak meg az elsők, azok a legendás kivételek, akik túlélték a szigorú szabályt, miszerint a fiúgyermekeknek halniuk kell. Ezek között a gyermekek között nem csak fiúk, idővel a leányok is úgy döntöttek boldog és békés életre vágynak. Ki a vízből, ki a szárazról választott magának párt. A halál azonban mindig közéjük állt, a halandó megszűnt létezni és a félvér igaz lélekké lett, még is, ők, az elsők harcoltak azért, hogy utódaiknak más sors jusson. Mágusok, sárkányok és még démonok segítségét is kikérték, de csak féligazságokhoz jutottak. Végül szívből szóló imára emelkedtek mindahányan csak voltak, kérték a víz istenét, kérték a föld istenét és kérték az élet és a halál urainak figyelmét. Az istenek pedig útjukba vezérelték azt a néhány hatalmasságot, akik segíthettek rajtuk.

  Külsőre embernek tűnnek, szárazon és vízben egyaránt, ám az utóbbi esetben ujjaik között vékony hártya jelenik meg és a nyakukon húzódó kopoltyú is láthatóvá válik. Hajlékonyabbak, mint bármelyik másik ember és a mérhetetlen nyomás sem roppantja össze csontjaikat. A levegő élteti őket vízben (édes vagy sós mindegy) és szárazon is, ám bőrük –amelyet a szirén ősiktől örököltek- csak a víz kiszipolyozó hatása ellen védi meg őket, a szárazföldön kiszáradnak. Bőrük ilyenkor felreped, fájdalmas és lassan gyógyuló sebeket szerezhetnek így. Ez az első tünet, amit rosszabb követ, ugyan is tüdejük is ugyan ilyen módon kiszárad. Ezeken csak a sós víz segít. Nem többet tölthetnek szárazon, mint közel huszonnégy óra, ez attól függően változhat, hogy milyen az időjárás. A napos meleg időben hamarabb kitikkadnak, mint a hűvös és párás levegőn.
  Egyetlen egy szembetűnő jellegzetességük van és ez nem más, mint a lelkük tükre. Szemük a kék és a zöld minden árnyalatában egyszerre pompázik, pupillájuk sem fekete, hanem sötétkék.
  Vannak közöttük olyanok, akikben elődeik hatalma még lángol. Őket a legkönnyebb felismerni, hajuk színe minden esetben hófehér és szemük kékjében pupillájuk fehér ív csupán. Kivétel nélkül a két legősibb család sarjai közé tartoznak, de közöttük is kivételnek számítanak, habár a családok tagjaira a fehér haj általánosságban jellemző.

  Mit adhattak az elődök azért, hogy új fajuk fennmaradhasson? Mi mást, mint az időt és hatalmat. Ezek a lények háromszáz esztendőt élnek, élhetnek, ha vigyáznak magukra, mert életüket szinte bármi elveheti. Testük ugyan ruganyos és ellenálló, de inkább a vízi környezettel szemben, a szárazföld a biztos halált jelentheti számukra. A szirének víz feletti hatalma csak nyomokban maradt fenn. Ilyen az érzékelés, amivel pontosan meg tudják mondani, hogy vihar, vagy szélcsendes időszak köszönt a nagy kékségre. Megtartották a kapcsolatot a többi vízben élővel, irányítani ugyan nem tudják őket, de annyira képesek, hogy egy kiéhezett cápa se falja fel őket, vagy szoros, családi barátságot kössenek egy delfincsapattal.
  Az okos vérfrissítés közepette is akadt két nagy család, akik ügyeltek arra, hogy elődeik tiszta, még természetfeletti hatalmat birtokló vére csörgedezzen utódaikban.
  Az Aras-shi család tagjainak az óceán vize felett van minimális manipuláló hatalma. Meg tudják mozdítani a vizet, akár fegyvert is tudnak belőle kovácsolni, de ez nem elég arra, hogy mondjuk, felborítsanak egy hajót. Az Arashi, a család azon tagja, akiben az ősi hatalom fellángol, akárcsak egy szirén képes a viharokat irányítani.
  A Maboro-shi család tagjainak a hangok felett van uralma, aminek segítségével kisebb illúziókat képesek megteremteni, amivel megcsalhatják az „emberi” és állati elméket is. Az Oshi, e család azon tagja, akiben a természetfeletti erő erősebb, éneke pont ugyan olyan csábító, mint a sziréneké és illúzióit képes valóssággá is tenni, természetesen csak rövid időre.

  Víz alatt épült városuk igen távol van a Szent Vizektől és még egyetlen víz alá merülő sem fedezte fel, pedig nem a meghódíthatatlan mélységben található. A kaland vágy, a világ megismerésének vágya az ő sarjaikban is él, ezért természetesen, ahová a víz alatt képesek eljutni, ott elő is fordulhatnak. Bár van néhány szigorú szabályuk, ezek közül a legkézenfekvőbb, hogy nem fedhetik fel kilétüket, nem árulhatják el Atlantisz hollétét és ami valamivel nehezebben betartható, nem lehetsz szerelmes földibe, sem más vízibe. A házasságokról a két nagy család vezetői döntenek, ahogy a legtöbb jelentős és fontos ügyben is ők ítélkeznek.

  Viszonyok. Az óceániaiak és szirének már kerültek szembe egymással, a találkozás nem volt szívélyes, mivel a szirének rádöbbentek, hogy olyan lényekkel van dolguk, akikre hatalmuk csábító vonala egyszerűen nem hat. Ha tehetik, kerülik egymást. Az emberek és más fajok még nem igazán jöttek rá a létezésükre, ha találkoznak is, általában embernek nézik őket, a természetfelettiek pedig valamiféle mágusfélvérnek.

  Atlantisz szeme. Az óceán mélységes árkaiban termő kristály ez, a víz alatti nép ékszerként hordja, megmunkálása mutatja az adott személy hovatartozását. Természetesen minél kifinomultabb a megmunkálása, annál nagyobb tisztelet övezi az illetőt. Ennél nagyobb értéket nem képvisel és különleges képességgel sem rendelkezik, bár említésre méltó, hogy a magába szívott fénytől függetlenül a sötétben foszforeszkál.

  Szerkesztői kérés:
  Átlag óceániait kérés nélkül bátran indíthatsz, amennyiben a két nagy család valamelyikébe szeretnél tartozni azt azért szeretnénk, ha jeleznéd és amennyiben egy Arashit vagy Oshit szeretnél megformálni kérd ki az engedélyünket. Ez utóbbira azért van szükség, mert ennek a népnek jelentős személyiségei, tehát készülj fel, hogy kötelességeid is lesznek, illetve belőlük nem terem minden fán két tucat. Ezért azt is jelezném, hogy aki nem aktív egy ilyen karakterrel és nem szól, hogy miért van ez, az elveszítheti.avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.