Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Mythos: Kaleriani Királyság és Samír

Go down

Mythos: Kaleriani Királyság és Samír

Témanyitás by Mythos on Pént. Nov. 01, 2013 9:47 am

Mythos

Tekints rá úgy, mint saját bolygónkra, a Földre. Felszínét kontinensek –szám szerint négy-, szigetek tucatjai és óceánok uralják, pontosabban egyetlen egy hatalmas óceán, az Atlasz mossa mindegyik partját.
A kontinensek Keletről nyugati irányba haladva:
Nihoin(talán Japán és körötte egy igen terjedelmes szigetvilág), az elsők, akik vállalkoztak a hosszabb hajóutakra, kereskedelmi szövetségben állnak Kareliannal és Kerasszal is. De, bizonyos tartományai csak Írisz szigetén hajlandóak az árucserére.
Írhasin(mondhatjuk úgy, hogy ez a világ Afrikája), nomád és törzsi rendszerben élő népek lakják. Nincs tudomása egyetlen krónikásnak sem arról, hogy bármiféle uradalom létezne rajta. Egy elenyésző részét a Kareliani királyság birtokba vette.
Glerd’Que (leginkább Europára emlékeztet), zárkózott egy hely, még csak most kezdik felfedezni a saját "világukat". A tengerparton élők azonban már tettek felfedező utakat, egyes hajóik már jártak Írisz szigetén, köszönhetően más hajókkal való találkozásnak.
Freit(Eurázsia változatos földrajza jellemzi), azaz Nibelon, az elfek őshazája, ahová sok-sok évig senki sem tehette a lábát és még most sem szívesen fogad látogatókat. Tengerre kifutott hajóik, először Sírvet'Amirun lakóival találkoztak és az ott élőkkel szövetségben élnek.
Sírvet’Amirun(a jó öreg Észak- és Dél-Amerikai kontinens együttesét utánozza), Északi(Sírvet) felének, több mint a felét, a Kalerian királyság birtokolja, erős hatalmú és szervezett birodalom. Területeit időről-időre növeli, hódításokkal, szövetségek kötésével. A fennmaradt területeken a Tuarok nomád népei vándorolnak és a velük szövetségben lévő még szabad bestia törzsek. A Déli(Amirun) féltekének nagyjából az egynegyedét a Keras fejedelemség uralja, egy magába zárkózó hatalom ez, jelenleg teli belviszályokkal. A fennmaradó szabad területeken pedig, az Amirunok (őslakosok) törzsi népe lakja.
Arthas (Észak, a mindig hideg észak jeges világa), a másik nagy hajós nép. Kereskedelmi szövetséget Írisz szigetével kötött.

A kontinensek lakói még nem állnak egymással szilárd kapcsolatban. Itt-ott feltűnik néhány kereskedelmi kapcsolat, de vannak olyan részek, ahol azt sem tudják, hogy léteznek más földrészek és ez fordítva is igaz. A mi szemszögünkből Sírvet’Amirun a fontosabb és a rajta berendezkedett Kareliani királyság. Ez a kontinens helyezkedik a legközelebb ahhoz a helyhez, amit az ősrégi –leginkább elf-, írások Szent Vizekként emlegetnek.

Szent Vizek
KF

És, hogy lássátok is, ami a szöveg alatt elterül. Katt ide!

Itt állt valaha a Hármas sziget. Létezésük történelme majdhogynem a Teremtésig nyúlik vissza, ám akkor egy egészet alkottak. A rajta élő fajok és az Új Istenek megjelenése után, a kialakuló viszályok következtében szakadt három részre. Így egy hosszú békeidőszak köszöntött be, ami alatt Nibelon -az örökkön zöld-, az elfek hazájává vált. Kerios’Hon -a gazdagon életető-, az emberek otthona és Thalas -a mindig vad-, a természetfelettiek menedéke lett.
Ma, mindhárom sziget csupán, egy mítosz a sok közül.
"Hárman álltak Ők, a vizek hatalmas tükrében, eltörpült mellettük észak és dél, nem lehetett hatalmasabb náluk sem kellet, sem nyugat. Együtt életek. Békéjük töretlen. Démon szított viszályt és elf, elf ellen támadt. Lettek sokan és éltek szívükben lakozó hatalom szerint. A béke ismét trónusára kapaszkodott. Ember, az ember szívében félelem ébredt. Sárkány, védj meg! A sárkányok nemes szívvel verték vissza a démonokat, de az ember szívében nem hunyt ki a félelem. Aztán akart, hatalmat, temérdeket. Szerzett! Kék köveket kapart ki a hegyek gyomrából és letaszította a békét egyszerű trónjáról. Hódított, mindig kicsit lopva a bölcs béke honából és az óvatosan kémlelő vadak otthonából. Öltek és haltak. Az ember visszautasította a békét és vérrel kövezték a hadak útját. Isteneik segedelmével övék volt a győzelem. Fordult a kocka. Fény és Sötétség született újjá, meghallgatva a világ sirámát, Anyáik és Apáik segedelmét kérték. A Hét Szentség dühe elárasztotta a Hármakat és a világ beleremegett parancsoló szavukba: Ember, sokszor vágytál arra, ami nem lehet sajátod. Légy hát földönfutó, s küzdj, míg ki nem érdemled bizalmunk. Elf, bölcs szemed vak maradt a szükség óráján, hát aludj, suhanjanak el az évszázadok szomjas elmétek felett. Tanuljátok újra az életet. S ti, kik magából az életből fakadtok, csituljatok, otthonotok, sajátotok marad. Éljetek vele bölcsen."

A tudósok számításai és a felfedezők beszámolói alapján a Szent Vizek még ma is létezik. Ugyan is Sírvet'Amiruntól, dél felé hajózva, ahol a víz színe egyaránt mutat észveszejtő mélységeket és "magasságokat", még ma is érezni az Ősi Istenek hatalmát. Senki sem tudja megmagyarázni, vagy megfogalmazni, de legbelül érezni, hogy bármit is tesz, annak valami felsőbb hatalom is a részesévé válik.
Területén három sziget is található. Az egyik, az önmagában véve is különös Ywn-sziget, aminek partjára még egy hajósnak sem sikerült lépni. Mert hiába haladtak felé, a sziget mintha elúszott volna előlük, de ha valaki már éppen elérte volna, váratlanul sűrű köd keletkezett és így veszett nyoma.
A másik sziget, ami jóval nagyobb az előbb említettnél, a Vihar-sziget. Ami nem véletlenül kapta ezt a nevet. A víz itt folyton háborog és a legtisztább időben is, szinte a semmiből csap le a vihar, méghozzá a legváratlanabb formákban. Nem egy hajó süllyedt már itt hullámsírba.
A harmadik sziget és a sorban a legnagyobb, az Írisz néven vált ismerté. Ennek oka, hogy legtöbb táján megtalálható ez a fajta virág. Szinte minden nép képviselteti magát rajta, azóta, hogy felfedezték, de az emberek mondják sajátjuknak és ők is építettek rajta várost.
Jelenleg ez a terület a Kaleriani Királysághoz tartozik.


A hozzászólást Mythos összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Nov. 01, 2013 11:34 am-kor.


Szavak, csodálatos szavak, Békítenek, lázítanak.
Eldöntenek egy életet. Följárnak, mint a kísértetek.
Szárnyalnak, mint a gondolat. Görnyedve hordnak gondokat.
Világokat jelentenek.
Meghaltál, ha már nincsenek.
Dalolnak és dadognak ők. Gügyögnek, mint a szeretők.
Ölnek és feltámasztanak. Szavak, csodálatos szavak.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Re: Mythos: Kaleriani Királyság és Samír

Témanyitás by Hét Hold on Szomb. Feb. 13, 2016 2:30 pm

Samir
Térkép

Az öböl legvédettebb pontján épült a város, a lankás, néhol viszont igen meredek sziklafalra. Gyönyörű látványt nyújt a beszűrődő napvényben, csak ideális helyről kell nézni. Mivel a város nagy része nappal szinte láthatatlan a vízről, vagy a szemben lévő alacsony szirtről kémlelve. Neve selymet jelent és ha belegondol az ember, pont olyan.
Maga az öböl nem kapott nevet. A hajósok egymás között gúnyosan Sárkánytoroknak nevezik, mert aki nem ismeri, vagy csak egyszer is elbízza magát, az keresztet vethet a hajójára és ha a botorságot a "szájnál" követi el, akkor az életét is elvesztheti. Nem egy hajót zúztak össze a láthatatlan zátonyok.
Több százan lakják a várost. Mint már említve lett igen színes és ezt leginkább a piacokon lehet érezni, ahol egyedüli úr a Bábeli zsivaj.

Az Alvárosban a kikötőkön kívül a tolvajok tanyája, az gyönyörök vörös lámpás házai és a nincstelenek viskói rejtőznek. Míg a fentebb épült részeken, párkányokon, külön álló sziklákon a Ligetváros foglal helyet, ahol a köznép éli mindennapjait. A Felleg város pedig maga a paradicsom, csodás kertjeivel és épületeivel, nem meglepő, hogy itt a tehetősebbek húzták fel otthonaikat. De itt okítják a fiatalokat és ide tódul mindenki, mikor felcsendül a Nagytemplom haragjának markáns hangja. Az pedig csak természetes, hogy az igazság pallosa is itt súlyt le a bűnösre.

A város irányítása a Helytartó kezében van, ám Kaleriani nyomása miatt, döntéseit nem hozhatja meg egyedül. Ebben partnere az Inkvizítor, aki egyben vallási főméltóság is. Míg a helytartó helyi, megtörhetetlen, hagyomány szerint a D'Morte családból származik, addig az Inkvizítort mindig Kalerian királyságából(mivel királyhűnek kell lennie) küldik.
Helytartó: Barbel D'Morte - határozott, éles elméjű, de nem túlzottan erős akaratú ember. Sokan gyengekezűnek tartják, főként a sziget "őslakói", akik tudják, hogy a királyság hatalma nélkül is boldogulnának.
Városőr kapitány: Tengelbard D'Morte - idealista fiatalember, sok ember szemét szúrja buzgósága, ám Samír lakosainak többsége már most szívesen látná helytartóként.
Inkvizítor: Fergras Gildroj - erős akaratú, másokon uralkodó jellemű és számító férfi. Célja, hogy Írisz a kezébe kerüljön és ezt titkolni sem igazán titkolja. Viszont viszonylag kevés támogatást élvez, pluszban retteg az ismeretlen kísértethajótól.
*a vezetők megalkothatóak.

A szigeten többféle fizetőeszköz is elfogadott, a kereskedelem könnyebb lebonyolítása érdekében.
Samiri érmék neve: sarló , alakja ovális és középen lyukas, így könnyebb a kezelésük. Háromféle ércből készítik, arany, ezüst és vas. A legértéktelenebb a vas, ebből 20 darab felel meg 1 ezüstnek, 15 ezüstérme pedig 1 aranyérmének.
Kaleriani érmék: téglalap alakúak, aranyból, ezüstből és agyagból készülnek. 40 agyagérme felel meg 1 ezüstnek, 15 ezüstérme pedig 1 aranyérmének.
Nihoin érmék: nincsenek, náluk cserekereskedelem folyik, ezért az érzet hozzák és ha szükséges itt veretnek belőle sarlót.
Elfek, nem használnak pénzt, ők különleges ásványokkal fizetnek, ha nem tudnak egyéb juttatásban megállapodni.

A városban működő rendvédelmi szervek két részre oszthatóak. Vannak a királyságból származó Gárdisták, akiknek ugyan a Városőr kapitány nevezhető felettesnek, de még is az Inkvizítor szava "szent" számukra.Természetesen a másik szervezeten alapult rend, a Hét-Árbocosok, de szinte mindenki egyszerűen városőrnek nevezi őket.Nem egyszer fordul elő viszály a kér fél között, annak ellenére is, hogy kénytelenek közösen dolgozni, de csetepatékból kivétel nélkül az "árbocosok" kerülnek ki győztesen.

Említve lett, hogy a város büszkélkedik egy Nagytemplommal. Azt az első Inkvizítor emeltette és ott Phát, a mindenség urához szólnak a fohászok. Phá, egy az Új Istenek* közül, a Hatalom és a Háború istene, aki minden erejével, -hogy megőrizze az emberek hitét- azon van, hogy Karelian hatalmas és erős maradjon. Ő állt a bestiák rabszolgasorba kényszerítése mögött és természetesen ő segédkezett abban is, hogy a mágusok behódoljanak a Királynak.Írisz szigete fölött, mivel az a Szent Vizeken fekszik, szemernyi hatalma sincs és e mellet tisztában van vele, hogy nem bölcs dolog ujjat húzni az Ősi Istenekkel.De a szigeten főként az Ősi Isteneket tisztelik és a hozzájuk imádkoznak, bár ez a nyelvi sokszínűség miatt nem úgy tűnik (olykor).

*Új Istenek, az emberek hite teremti meg őket, ha elegen és elég erősen hisznek benne és persze nevet adnak neki, akkor megtestesül és öntudatra ébred. Ám, az Ősi Istenekkel ellentétben, ha az emberek (vagy más lények ) már nem imádkoznak hozzá, akkor a hatalma gyengül és ha már csak hébe-hóba emlegetik, egy idő után megszűnik létezni.


avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.