Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Természetfeletti

Go down

Természetfeletti

Témanyitás by Mythos on Vas. Nov. 10, 2013 12:20 pm


  Természetfeletti
  Egy hatalom, ami másként érvényesül, mint a mágia. Ennek alapjai nem a Hat Anyagi valóság istenének forrásán alapszik, mivel az ezzel a hatalommal rendelkezők az adott istenség forrásában, vagy több isten teremtette szférában fogantak meg. Példával a legegyszerűbb, egy vízlelkű a Háromágú Szigony istenség forrásában született és halálakor oda is tér vissza, ahogy egy föld sárkány az Öt Delejes domb istenségével áll pont ugyan ilyen kapcsolatban, de ha már egy káoszsárkányról, vagy démonról van szó, akkor más a helyzet. Az ő esetükben több istenség forrásából fakad az erejük és mikor elhunynak, akkor részeikre szakadva térnek vissza a forrásokhoz.
  Ez a kapcsolat közvetlen és feltétel nélküli, egy veleszületett hatalom. Nagy részben megegyezik az elemi mágiával, hiszen főbb elemei a víz, föld, szél, tűz és energia adja, viszont a sokszínűség miatt, már a sárkányoknál is feltűnik olyan elem, ami ellent mond az élet törvényeinek. De ők is részei a rendnek, az istenek kaotikus kapcsolataiból születtek források. Ilyenek a Káosz- és Csillagsárkányok képviselte hatalom, legbővebb palettát viszont a démonok nyújtják.
  De csak szépen sorjában.
  A sárkányok hatalma hasonlít leginkább az elemi mágusokéhoz, megteremtik, irányítják, alakba öntik a fajuknak megfelelő elemet. De ők is belecsippentenek a Hat Anyagi Valóság nyújtotta erőbe, így képesek ezt mágiával megfűszerezni. Meg kell említeni, hogy az Ősi sárkányok egy nyelvvel is megajándékozták utódaikat, leleményesen sárkánynyelvnek hívják. Borzasztóan sok szót foglal magában, már ez is nehézsége az elsajátításának, de az igazi gondot a hangképzés jelenti, legalább is más fajok számára, egy sárkány természetes módon mestere ennek. Így alakultak ki varázsszavaik és mágusköreik, amikről érdemes tudni, hogy rendkívül erősek, ránézésre egyszerűnek tűnnek, de ha valaki fel akarja oldani, hát rá kell jönnie, hogy a legbonyolultabb mágus alkotta körnél is kacifántosabb.
  A természetszellemek képességeivel is hasonló a helyzet, mintha csak elemi mágiáról lenne szó. Azonban míg a mágusok elferdítik a hatalmuk alatt nyugvó elemet, addig ezek a lényeg együtt léteznek vele. Olyan mélységeiben is ki tudják használni, amire már egy mágus nem képes. PL.: egy levegősodró mágus légneművé tud válni, de rövid időre, egy széllelkű viszont évezredekig is elél abban a formában. De hogy szemléletesebb legyen, egy tűzsárkány megsérül, ha hosszas ideig időzik a lávában, egy tűzlelkű viszont ott érzi igazán jól magát. Azonban, ami előnyük, az a hátrányuk is. Nem képesek ellent mondani a természet törvényeinek, egy vízlelkű nem képes víz nélkül meglenni a szárazföldön, egy tűzlelkű az esős napokon legyengül, egy széllelkű a bezárt helyeken megbolondul és ha nem szabadul ki, bizony megszűnhet létezni.
  A démonok ereje, nos, ők használják ki ennek a hatalomnak a létezését a legtágabban. Noha úgy tűnik, hogy ők is inkább egy elemre specializálódtak, valójából az összesből igyekeznek energiát nyerni. Többek között számukra ezért nem létszükség a szilárd táplálék, mert mindenből képesek táplálkozni, ami csak körülveszi őket. Sokszor hivatkoznak rájuk úgy, mint a természet rendje mögött megbújó szükséges káosz. Míg azonban a természetlelkek nem, addig a démonok riogatás szintjén előszeretettel művelnek hókuszpókuszokat, de igazából nincs rá szükségük.

  Pecsétmágia, a mágia szintén téves elnevezés, de sebaj. Ez kizárólag a természetfeletti hatalommal rendelkezők számára elérhető, mivel ők csak kis részben materiális lények. Költőien fogalmazva ez a hűség és egyben az árulás szimbólumai is lehetnek. Ennek a hatalomnak köszönhetően ugyan is a fentebb említett lények képesek saját erejüket, életüket, lelküket valaki mással megosztani, vagy éppen valamivel. Ennek köszönhetően vagy megoltalmazhatnak valakit, vagy valamit a saját létük feláldozásával, vagy éppen pont saját életüket menthetik meg. Pusztán a megalkotó szándékán múlik minden.
  Egyébre ez a hatalom nem képes, meg lehet általa védeni egy személyt, egy tárgyat, vagy várost. De ennyi és minden pecsétnek ára van.
  Kivételt a parazitadémonok képeznek, ők ennek a hatalomnak köszönhetően maradnak fent, ám csak önfenntartásra képesek használni.

  Lélekolvasás, azaz a köznyelv által használt neve, Lélekmágia. Misztikus egy dolog és sosem lehet tudni valóban a képesség birtokában van e az illető, vagy pusztán piszok jók a megérzései. Ezzel a hatalommal nem csak természetfeletti lények rendelkezhetnek, de tény, hogy sokkal fogékonyabbak rá, mint mások. A lélek halálakor nyeri el ezt a képességet és elkövetkező életében élhet vele, majd halálakor elveszti azt, de ha bölcsen élt vele a Hét Hold meghagyja azt számára a következő életére is és így tovább.
  A léleklátók érzékeny lelkek, könnyen átérzik mások érzéseit, néha fizikailag is. Ez persze csak az alap. Ki jár a sötétségben, vagy a fényben, ez számukra nem nehéz rejtély és hogy hazudnak nekik, az sem kérdéses. Olyan ez, mint egy szilárd alapokon álló megérzés.
  Ami félelmetessé teszi őket az, az, hogy ha elég erősek és szilárdak elhatározásukban, akkor képesek megérinteni mások lelkét. Kezdetben kisebb eltéréseket okozhatnak (emlékek, érzések manipulálása, azaz alkotása, átformálása vagy elvétele). Fejlődve teljesen átformálhatják az illető személyiségét. Ám ezzel óvatosnak kell lenni, a lélek törékeny dolog és számolni kell azzal, hogy hiába alakítják át a lelket az alaptermészetét nem tudják megváltoztatni. Aki eredendően gonosz, az csak ideig lehet eredendően jó, utána szinte biztos, hogy a vívódás széttépi és megörül. Legfélelmetesebb eszközük viszont, hogy kiemelhetik a lelkeket a porhüvelyből és bármilyen alakba önthetik, nem egy legendás fegyver így keletkezett.
  Ezzel a hatalommal rendelkezőknek viszont súlyos következményekkel kell számolniuk. Más lelkének bolygatása, mint mondva lett, nem játék és hiába vezérli őket jó szándék, ha megteszik, akkor az életük megrövidül és egészségük is meginoghat. Minden alkalommal, amikor bemerészkednek valaki lelkébe, éveket veszítnek el. A kockázat is mindig fenn áll, hogy saját lelkük összekeveredik azéval, akiét manipulálni próbálják. Ebben az esetben gyakorta végzi mindkét fél holtan.

  Zafírkő
  Zafírkő, azaz minden természetfeletti ellensége és nem csak az övék, hanem a mágusoké is.
  Kerios’Hon szigetén találták az első kristályokat, különös kék kövek voltak ezek, amiknek belsejében egy sötétkék folt húzódott, amit közelebbről megvizsgálva egy nyolcágú csillag alakját mutatta közepén fehér spirállal. Ezt persze nagyobb darabokon fedezték fel, minta viszont ismétlődött, hiba törték kisebb darabokra az mindig ugyan úgy ugyan ott helyezkedett el. Később, egy démon felbukkanásának köszönhetően rájöttek különös képességére. A démon ugyan is a kő közelébe kerülve szörnyű fájdalmaktól szenvedve, elgyengülten rogyott a földre.
  Ma is ismert a létezése, de világszerte csupán egy tucatnyi kő található, ékszerek, vagy fegyverdíszek formájában. Egyes feltételezések szerint, az Írisz és/vagy a Vihar-szigeten (mivel a tudósok állítása szerint, azok a hajdani Kerios’Hon maradványai) kell lennie ebből az ásványból. Ez eddig azonban még nem találtak kézzelfogható bizonyítékot.
  A zafírkő, vagy kristály, természetes módon gátolja természetfeletti kapcsolatát a forrásával, ahogy ez igaz a mágiára is. De, mindegyikre másként hat. Mivel a démonok használják a legtöbb forrást, ezért ők érzékenyek rá a leginkább, ha hosszú ideig tartózkodnak a kő közelében, vagy az a testükbe kerül, belehalhatnak. A természetlelkeket némely képességükben akadályozza, de az ő létük csak kis részben függ a forrásuktól, de, ha túl sokáig tartózkodnak a kő közelében, elsorvadhatnak. A sárkányok és mágusok képességeit korlátozhatja, illetve minden esetben gyengíti kimondott varázslataikat, élettani hatást viszont nem igen gyakorol rájuk. Egyes sárkányok fejfájást tapasztalhatnak.


Szavak, csodálatos szavak, Békítenek, lázítanak.
Eldöntenek egy életet. Följárnak, mint a kísértetek.
Szárnyalnak, mint a gondolat. Görnyedve hordnak gondokat.
Világokat jelentenek.
Meghaltál, ha már nincsenek.
Dalolnak és dadognak ők. Gügyögnek, mint a szeretők.
Ölnek és feltámasztanak. Szavak, csodálatos szavak.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.