Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Történelmünk

Go down

Történelmünk

Témanyitás by Mythos on Vas. Júl. 08, 2012 1:21 pm

Idővonal

  2201. év, ez Jelenünk!

  2199. év Az egyre, növekvő hatalmi nyomás véget, Írisz szigetét kormányzó, Alazar D’Morte nyíltan kimutatta, hogy szeretne Kaleriántól elszakadni és ismét független tartományként folytatni a kereskedelmet. Alazar D’Morte még ebben az évben életét veszíti, tisztázatlan körülmények között. A kormányzói székben legidősebb fia veszi át a helyét. Egyben pedig a királyság kirendel a szigetre egy inkvizítort, aki szeretne minden egyes törvényt betével’ betartatni.
  Az évégén, a horizonton először tűnik fel a magával mindig vihart hozó fekete vitorlás hajó. Ami minden alkalommal sikeresen csapott le szárazon és vízen egyaránt, de kizárólag az Írisz-sziget környékén. Samir városának helytartója és inkvizítora közös megegyezéssel megerősíti a sziget védelmét és a királyságból kér három hadihajót.

  2198. év A mindig kacér Ywn-szigettől délre, feltűnik egy korallzátony. Az újdonság sokakat vonzz magához és sokak életét is követeli, az emberek és még inkább a marcona férfiak először szállnak félelemmel szívükben hajóra. A Szirén-zátony, törékeny és kimondhatatlanul gyönyörű asszonya megrémítik a hajósokat, hiszen szépségük és énekük egyet jelent a halállal.
  Mintha a közelgő bajok előjele lett volna feltűnésük … „A mítoszok világa, Alcaris talán eljön, hogy megfizessen az embereknek, az elkövetett bűneik miatt.” Kelt légbe a szóbeszéd a bestiák között.

  2180. -2197. év Kalerian sikert könyvelhet el, Samír beteges helytartója, Alister D’Morte, egyik lázrohamos delíriumában aláírta paktumot, miszerint Írisz-sziget feladja függetlenségét és Kalerian egyik tartományává válik és minden jövedelméből adózik a királyságnak. A sziget lakossága ekkor hidegül el a királyságtól és a D’Morte családba vetett bizalom is meginog, de nem annyira, hogy megfosszák őket a hatalomtól. Alister öccse, Alazar váltja le, aki beváltja szülőföldje reményeit és nem hajlandó tejhatalmat adni a „kaleriani keselyűknek”.

  2001.- 2179 év, a felvirágzás korszaka.
  Írisz szigete szinte vonzza az ismert és az ismeretlen világok hajósait, valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag mind épségben el is jut a szigetig. A szabályok itt kőkemények, a Hét-Árbocosok híre messzire eljut és nem csak a kalózok kezdik félni a hidegvérű tengerészeket.
  Kalerian erős baráti viszonyt mutat a sziget felé és ácsingózik még ki nem aknázott kincseire, de nincs alkalma hatalmat szerezni felette. A törekvések megmaradnak generációkon át és a hetvenes évek végére felcsillan a remény.

  1977. -2000 évek Kalerian királya a mágusok növekvő túlkapásai miatt kénytelen volt őket elmarasztalni. Megfosztotta őket a nemesi címeiktől, birtokuktól és kötelezte a máguscsaládokat, hogy egyedül őt szolgálják. A mágusok többsége fellázadt, de a akadtak, akik a király mellé álltak és így „közös erővel” leverték a lázadókat. Az üldözést követően, tíz máguscsalád címere maradt meg a köztudatban, ők azonban mágikus esküvel fogadtak hűséget a királynak.
  Maradéktalanul lerombolták az összes Mágustornyot és felszámoltak mindent, ami mágiával kapcsolatos és be is tiltották. Egyedüli kivételt az orvoslás tudománya képezett.

  1902. -1976 év Írisz szigetén felépül Samir városa. De nem csak oda az egész szigetre telepesek érkeznek, a rend fenntartása érdekében a D’Morte család tagjai vállalják a sziget védelmét és 1922-ben kihirdetik, hogy a sziget független. Az öböl zátonyára kitűzik a Bíbor Hollós zászlót, ami a D’Morték családi címere. Ezt a döntést a királyság nehezményezi, de a család hatalmi pozíciója miatt nem tesz lépéseket.
  Béke és látszólagos béke uralkodik a világban.

  1901. év Severius D’Morte, az ifjú kalandor, akit családja kitagadott, hajótörést szenvedett egy fúriaként viselkedő sziget partjánál. Vihar-sziget névre keresztelte, ami egyébként évezredek óta ezt a nevet viseli. Különös megmentőjének hála, életben maradt embereivel egy sokkal békésebb szigetre került. Ahol töménytelen mennyiségben nyíltak a kék íriszek, ezért milyen más nevet adhatott volna ennek az ismeretlen földdarabnak, mint az Írisz. Az év végére, a sziget egy békés öblében felépültek az első házak.

  1800. évek Kalerián békéjét különös történések borítják fel. „Elfeledett szörnyek élednek újjá.”Ddémonok és természetszellemek bukkannak fel. Megjelenésük rémálomszerű volt, minden értelemben. Váratlanul jelentek meg és úgy is tűntek el, csak egy sziget árnyéka maradt fenn, amit az emberek hiába akartak elérni, az mindig beleveszett a sűrű ködbe. A különös jelenségek sok kalandor figyelmét felkeltették és ahogy hajóra szálltak új szövetségekkel és új ellenlábasokkal is gazdagodott a „világ”. Ha nem is sokkal, de tágult az ismert világ határa.

  1600. és 1700. évek Az emberek és bestiák kezdeti harmonikus együttélése egyre feszültebbé válik az évek múlásával. A bestiák a szabad nomád népek életét kezdik élni és az 1600-as évek végére szinte mindegyikük elhagyja az emberek lakta városokat. Ezután alighogy beléptünk a következő évszázadba, Kalerian igen csak hírhedten félős király*a megtiltotta a bestiákkal való keveredést. De mivel parancsa ellenére is szövődtek szerelmek, alig néhány év múlva a szabad nép az emberek rabigáját húzta. A bestiák rabszolgasorba kényszerültek, aki nem hódolt be, azt megölték.
  *Megrun Király, hírhedté vált képzelt és valós félelmeiről. Nyíltan undorodott a félig állat és félig ember lényektől. Arról azonban csak kevés bennfentes tudott, hogy volt egy leopárd bestia szeretője, aki szült is neki nem is egy, hanem három fiúgyermeket, akiken megjelent a királyi tetoválást (mágikus pecsét, amit a vér örökít, de kizárólag fiú gyermekek esetén). Az ágyast kivégezték, ám gyermekei sorsa ismeretlen. Ami a királyságra nézve nem túl jó hír, hiszen van három törvényes utódja a trónnak, akik ráadásul bestiák.

  1500. évek
  Első felében, Nibelon hajói elérik Sírvet’Amirun partjait. Ezt követően lezárulnak egy időre a hatalmi harcok a Keras fejedelemség és a Kalerián királysága között. A két nép az évek alatt barátságot köt, de végül az elfek többsége hazatér szülőföldjére.
  1555. év Erős felépítésű szellemhajót csáklyáznak meg Kareliani hajósok, a fedélzetén pedig félig állat és egészen annak tűnő lényekre bukkantak Az eset ez évben még kétszer megismétlődött, ugyan úgy egy pusztító vihar következtében. A bestiák népe ekkor vált ismerté a királyságban és azon túl.
  Ez után kezdet el terjedni a mítosz a rejtélyes szigetről, Alcarisról(régi nevén Thalas), ahol természetfelettiek, démonok és sárkányok élnek békességben.

  1407. 1499. év Az élet a Szent Vizeken csendesen telik.
  Ellenben Sírvet’Amirun területén a végjátékhoz közeledik a Kareliani Királyság és a Keras fejedelemség között dúló sok évtizedes acsarkodás.
  Az évszázad vége előtt az Ősi Istenek indulata alábbhagy és felébresztik az alvó kontinenst, Nibelont, ám az elfek emlékezetét nem hagyják érintetlenül. Temérdek tudást vesznek el tőlük és éppen csak morzsákat hagynak a múltból számukra és az évszázad vége előtt el is indulnak hajóikkal ezeket a „morzsákat” követve.

  1406. év. Ywn-sziget nyugalmát, a vízből egy új sziget alakja bontakozik ki és nem sokkal az eset után, egy régi ismerős is társul a mitikus szigethez, ez pedig a Vihar-sziget.
  Az istenek ezzel új kezdetet teremtettek a Szent Vizeken.

  1208. - 1399. évek Mythos élete egy viszonylag állandó és fejlődő képet mutat. Talán csak Sírvet’Amirun kettészakadó kontinensén forróbbak az események, mivel ott két hatalom kezdi bontogatni a szárnyait.

  1207. év Alcaris királyai megtalálták az ereklyék hordozóit és felszabadították az ősi hatalmat. A visszatérő ősi sárkányok fohászának eleget tesznek az istenek: Thalast elrejtik a halandó lények szemei elől, egyetlen halandó nép felett téve kivételt és ők a bestiák.
  Az emberek pedig elveszítik a Szent Vizeken nyugvó otthonuk. Kerios’Hon a tenger martalékává válik. Ywn-sziget magányában marad.
  Sírvet’Amirun kontinensére megérkeznek az első megmenekült Kerios’Honi emberek és le is telepednek.

  1202. – 1205. évek
  Az emberek közt élő és bosszúra vágyó mágus felfedezi a puskaport. Felfedezése nem marad titokban és minden óvintézkedése ellenére, találmánya rossz kezekbe kerül. A modern világból származó kancellár használja terveihez.
  A Démonkirály végre elfoglalja helyét Zuhatagvárosban és ezzel megkezdődnek a változások Alcarisban.
  Kerios'Hon, Nibelon és Thalas hadban állnak. Különleges fegyvereiknek köszönhetően az emberek állnak győzelemre. Azok a természetszellemek, akiknek vasgolyók ragadtak a testükben, nem csak elleneikre, hanem társaikra is rátámadtak, miközben még a környezetüket is tönkre tették, elszívva annak életerejét.
  Az elfek nemzetei hátat fordítanak Thalasnak, mikor annak a legnagyobb szüksége lenne a segítségükre, de ugyan akkor az embereket is magukra hagyják.


  Spoiler:


   1202. év [.
   ...Nibelon éli világát, de már nem sokáig teheti, az elf népek szabadon hagyott területeire, főként a partok mentén egyre több ember érkezik.
   ...Thalason a démonok egymás után fordítanak hátat a Sárkánykirálynak, ám az új Démonkirály kiléte még nem ismert. Pedig az idő egyre sürgetőbb, hiszen a végvárba befutott az első hajó, aminek rakománya nem más, mint zafírkő.
   ...Kerios'Hon, a kancellár mohósága csak nőtt az eltelő évek alatt. Sarccal, növekvő adókkal sanyargatja a népet, míg a nemesek ott kedvez, ahol csak tud. Közben pedig erős hadsereget épít, emberekből és titkon mágusokból is.
   Azonban az Anchelik család sem maradt tétlen, maguk is szervezkedni kezdtek a jelenlegi hatalom megdöntése érdekében.

   1201. év
   Rögtön az újév köszöntő ünnepség után a tiszta vérű démonok, egy a Démonkirálynak és a Sárkánykirálynak nem engedelmeskedő csoportja kis híján lerombolja az emberek, tengerparton álló várát.
   Még ugyan azon nap estélyén Zuhatagvárost is támadás éri. A város újfent sértetlen maradt, de megint csak veszteséggel. Elvesztette Démonkirályát és a Sárkánykirály is súlyos sérüléseket szerzett.

   1200. év Kerios'Hon trónjára fiatal király kerül és ezzel szinte teljesen a kancellár kezébe kerül a hatalom.
   Thalason élő emberek is új vezetőt kapnak és újra a hódítás szándéka kezdi elnyomni a békére törekvést. A démonok pedig nem restek ezt szó nélkül hagyni, így Ardenbe egyre nyomasztóbb hírek érkeznek az emberekhez Thalas földjén álló végváról.

   1196. év
   Befejeződik az emberek álltal épített végvár Thalas partján. Az építkezés és környezet rengeteg áldozatot követelt, de e föld többi lakója békét hagyott nekik, legalább is míg szabályaik szerint tesznek.

   1192. év
   A Fehér Asszon által kiszemelt új Sárkánykirály a vártnál előbb kerül pozíciójába. Zuhatagvárosban lenyugszanak a kedélyek. A parton építkező emberek pedig bizonyítási lehetőséget kapnak, mennyire gondolják komolyan a békés együttélést.

   1179. év
   Emberek érkeznek Thalas földjére, hódító szándékkal.
   Ez egyben az első véres ütközet közöttük és a közben néppé érő bestiák között. Az emberek viszont nem térnek vissza földjeikre, a tengerpart egy magasba emelkedő szikláján kezdenek építkezésbe.

   1152. év
   A Sárkánykirály helyét egy, az Agg sárkányok által kijelölt aranysárkány tölti be. Jelenlétével és bölcsességével támogatva a Démonkirályt.

   1149. év
   Zuhatagvárost támadás éri. Az elkövetők démonokkal szövetkezett sötételfek, de a város épségben marad, de nagy veszteséget szenved. A sárkánykirály életét veszti.
   A Fehér Asszony még ebben az évben kijelöli az új Sárkánykirályt, aki visszautasítja a felkérést és hogy a rá gyakorolt nyomás alól is megszabaduljon, elhagyja Mythos partjait.

   843. év
   Az Anchelik család kegyelmet kap és közkedveltségük véget, megkapják Samir városának kormányzói felügyeletét. Irányításuk alatt a város évek alatt felvirágzik.

   802. év
   Arden kőbe vésett vára maradéktalanul elkészül. AZ emberek elkezdik belakni a zord helyre épült várat, ami egyben a kikáltott királyság fővárosa lesz. Címerük: az Ezüst oroszlán.

   725. év
   Keris'Hon hatalmi egyensúlya megbomlik. A hatalmat a D'Morte család ragadta magához és elfogott félvéreket, bűnözőket használva elkezdték felépíteni Ardent.

   693. év
   A Gyalázat Napjai.
   Felbérelt mágusok saját fajtájukat mészárolták le és ezzel szinte teljesen ki is is pusztították a mágusok népét. Egyes családok elrejtőztek, mások Nibelon földjén kerestek menedéket és akadt olyan is, aki Zuhatagvárosban próbált új életet kezdeni.

   200. év
   A legtöbb félvér az Alcarisra keresztelt területeken és Zuhatagvárosban telepedett le. Elérkezett az idő hogy megfelelő vezetőket állítsanak élükre.
   Ezért az ősi istenek útmutatása alapján a Fehér Asszony,a Démonurak és az Agg sárkányok megválasztják ez első Démon és Sárkánykirályt.

   100. év
   Démonok és Sárkányok szövetsége révén megalapítják Zuhatagvárost. A város híre hamar eljut Nibelon és Kerios'Hon területeire, ami a félvérek tömeges elvándorlását idézi elő az adott helyekről.

   90. év
   A Thalason köttetett szövetséghez csatlakoznak a bestiák.

   79. év
   A Démonurak és a legidősebb sárkányok egyezséget kötnek: Thalas földjén megtűrnek mindenkit, mindaddig, míg nem óhajt mások felett, a természet rendjét leszámítva, uralkodni.


  0. év Ezer Éves Háború vége és az Új Időszámítás kezdete.


Folyamatosan bővül!


A hozzászólást Mythos összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Aug. 25, 2012 4:42 pm-kor.
avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.