Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Vadföld - Olvasmány

Go down

Vadföld - Olvasmány

Témanyitás by Mythos on Szomb. Szept. 08, 2012 5:44 pm

  Ha tetszik fogalmazhatunk úgy, ez Thalas északi területe. Ami mellesleg már olyan méretekben ölti magéra a természet ősi vadságát, hogy csak azon fajok képesek itt megmaradni, akik maguk is ilyenek. Démonok és sárkányok osztoznak ezeken a tájakon. A monumentális méreteknek köszönhetően képesek egymást elkerülve, többé kevésbé békében élni.

  Megemlítésre méltó a Havasi-Hágó félelmetes hegységrendszere, Mythos más szegleteiben nem lehet ilyen magasságig törő hegyeket. Nem is csoda, hogy szinte egytől-egyig, mindnek hó és jégsapka fedi a tetejét. Hideg is, de kellemesen üdítő a levegő, ami körüllengi a hegységet, vagy innen érkezik. A hegyek lábánál pedig az ősi erdő fentebb fenyvese, lentebb pedig a tölgyes része terül el. Mindegyik erdeje csodaszép és csodálatra méltó, de egyet mindenképpen meg kell említeni.

  A Suttogó erdő, pontosan olyan hely, amiből e vidékeken, sem a testvérszigeteken nem található. Itt élnek ugyan is a legidősebb természetlelkek, akik soha nem tartották fontosnak, hogy más alakot öltsenek. Ezért az erdő nem nő, de nem is fogyatkozik. Ráadásul rejt egy forrást is, ahová nem juthatsz el másképpen, csak ha az erdő odavezet. Ez a forrás vize bármely betegségből képes meggyógyítani, ahogy a legsúlyosabb sebet is összeforrasztja, de az átkok hatását csak kissé tudja csillapítani.

  És meg ne feledkezzünk a hatalmas kősivatagról, ami pontosan olyan mesterien képes elvenni az idetévedő erejét és pont olyan vératlan, mint az a lány, akiről elnevezték. A Sárkánypuszta ezernyi délibábot dédelget a rekkenő hőségtől remegő levegőjében, de ez csak az egyik veszély. Nappal a hőség, éjjel a csontig hatoló hideg és egész nap leselkednek a mérges kígyók és furábbnál furább sivatagi lények.

  Ezzel a kis szösszenettel, amit mindjárt olvashatsz, a legtöbb olvasmánynál találkozni fogsz.
  Tehát! A legtöbb helyen nem fogsz előre megírt helyszíneket, úgy gondoltuk felesleges, döntsd el te az adott tájon hol jársz. De, azaz egy kérésünk lenne, hogy olyan címet adjatok a témának, hogy azt későbbiekben mások, ha alkalmasnak látják, használhassák. Nem magán játékokat szeretnénk szorgalmazni, de szeretnénk, ha mindenki kényelmesen érezné magát, nem kell keresnie a hozzászólást, ami neki szól és stb.
  Amikor megnyitjátok az új témát, kedvetek szerint írhattok hozzá kis ismertetőt, de akár egy képet is belinkelhettek, hogy nagyjából legyen valamilyen kép, még is milyen tájegységre, utcára, boltra gondoltatok.
  Szeretném jelezni, hogy idővel minden játékot átnézünk és a témákat is megnézzük!


  E vidéken nincsenek települések! Itt teljesen a természet az úr.

avatar
Mythos
Főszerkesztő

Mottó : megfakult, sárga lapon, ősi szó ... mi lehet?

Hol? : csatos bőrfedél mögött

Ismertető jegy : sárga, töredezett papírszélek a kopott bőrfedél alól kilógva
Kaszt : krónikás

Felhasználó profiljának megtekintése http://mythos.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.