Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Asfalot / NJK /

Go down

Asfalot / NJK /

Témanyitás by Asfalot on Kedd Okt. 23, 2012 10:00 am

…Fekete Sárkány…
Született: Asfalot.
egyéb megszólítás: addig éltél, míg megpróbáltad más néven nevezni.
Nem: hím
Születési hely: Vihar-sziget.
Életkor: az egymillión is túl van.
Családfa: Alamierene (aranysárkány), Morphes (bronzsárkány), Kellos (arany-bronzsárkány).
rang: matuzsálem.
Klán/Rend: Alcarisi Kardok.
poszt: Bástya.
Kaszt: harcos és még vezéregyéniség is.
...Ez vagyok én...
Belső: a démonok szinte már-már közéjük valónak tekintik. Hideg fejjel gondolkozik és döntéseit kegyetlenséggel hozza meg, amiben változtatást csak nagyon ritkán eszközöl. Jelleme még is, fajához képes letisztult, mindig és minden helyzetben képes az életét megóvó, vagy céljai elérésében segítő döntést meghozni. Mindig mérlegel, ritkán cselekszik hirtelen felindulásból. Ezeket azonban nehéz megállapítani egy hozzá hasonló ezerarcú szörnyetegről. Mert rideg vonásaitól nem hajlandó szabadulni, mindig komor és komoly férfi benyomását kelti, akiben a szadizmus is élenjáró tulajdonságként szerepel. Áldozataival kimondottan szeret játszani, ritkán öl, de akkor habozás nélkül. Utálja az embereket és ha alkalma nyílik rá, akkor habozás nélkül ritkít közöttük. Ellenszenvét kivívták még az elfek és néhány sárkány, meg persze démon is. Mintha ezt a felét ellensúlyozná az ősi sárkányokhoz fűződő lojalitása, bármit megtesz értük, kedvükért és gondolkodás nélkül igaznak fogadja el, amit hall tőlük.
mindig: borongós őszi hangulat, szikrázó napsütésben fürdő hegyek, szeder, még frissiben' elejtett vadhús.
soha: nyálas frázisok, hosszúra nyúló vitaestek, az, ha nem az történik, amit ő elképzelt.
titok: egyszer meglelte a harmóniát és Csillagsárkánnyá vált, de végül megcsömörlött és ezzel a mai napig az egyetlen olyan, aki ismét káoszsárkánnyá vált. De erről bölcsen hallgat.
félelem: hogy az emberek olyan istent teremtenek maguknak, akivel még az ősi sárkányok sem lesznek képesek ébredésük után felvenni a harcot és az Ősi istenek végül elpusztítják ezt a világot, hogy mindent újra kezdjenek. De ebben az új világban, talán nem engedik meg az ő fajának létezését.

Külső: méreteit tekintve, mint a legöregebb sárkány, a leghatalmasabb is. Ezért gyakorta zsugorítja harcedzett és méltán mindenkiben rettegést keltő robosztus testét. Pikkelyei születése óta fekete színben pompáznak, az átváltozását követően viszont egyetlen egy pikkelye ezüstös színű maradt, ez pedig a szügyénél, szíve alatt található. Észre enni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Méretes bőrhártyás szárnyai viszonylag gyors röptöt biztosítanak neki, már a méretéhez képest. Egy szélsárkánnyal aligha veheti fel a versenyt. Nem kevesen végezték a szarvain felakadva, fején ugyan is hat pár szarv díszeleg, mind más és más alakú. Gerincén nem túl magas, de annál élesebb tüskesor halad végig, amik farkán recés fogakká zsugorodnak. Farkának a végén kemény íjhegy alakú, több élből álló „dárda” foglal helyet. Harcban igen praktikus és profin használja. De ezek mellet a szájában sorakozó két, egymás felett elhelyezkedő fogsor és karmai is veszedelmet rejtenek, főképpen annak, aki az ajánlottnál közelebb megy hozzá.
Kétlábú alakjában leginkább egy elfre hasonlít, magas, tiszteletet parancsoló alkata van. Nem roskadozik izmoktól, de még is látszik rajta, hogy a harcban nem elhanyagolható ellenfél. . Arca kimondottan markáns, hosszú ébenfeketehaj keretezi, hat szarva közül viszont csak egyetlen egy párt látszik teljes pompájában, a másik öt alakjának és nagyságának köszönhetően elvész a fekete szálak tengerében.
Szemei mindkét alakjában ugyan olyan seszínűek, elsőre ugyan fehérnek tűnik, de rövid szemlélődés után felfedezni benne a lila, a kék és barna árnyalatait is. Pupillája azonban ténylegesen is fehér.
ismertető jegy: monumentális alkata, egyéb iránt tejfehér szeme, ami vakságot sejtet, pedig élesek, talán túlságosan is jól lát velük.
viselet: ruháinak többsége díszes talárok hadából áll, ritkán látni más viseletben, de egy-egy kényelmesebb vadászathoz való öltözet is található közöttük. Temérdek egyszerű és természetfeletti könyv és egyéb tárgy birtokában van, a fegyverek szinte minden válfajából található gyűjteményében egy-két darab. Pajzsok és páncélok, ritkaságok. Elvégre van egy gyűjtő szenvedélye. Ezeknek a tárgyaknak a zöme még hadra fogható.
...Természetfeletti és Mágia...
Vele született: kicsiny korától kezdve megmutatkozott benne a pusztítás képessége. Ha megérintett valamit, valakit, vagy túl erős érzelmek lettek úrrá rajta, gyakran kiirtotta a környezetét. E hatalmat mára mesterszinten uralja, ha szabadjára engedné több mérföld sugarú körben pusztítana el mindent.
Káoszsárkány lévé vérében van a természet törvényeinek a felbontása. Ez az egészen apró „az ég zöld és a fű kék” manipulációtól kezdve, a testrészek funkcióinak, vagy éppen a belső szervekének a felcserélésén át, mások természetfeletti hatalmának megpiszkálásáig terjedhet. Utóbbihoz azonban hozzátartozik, hogy pillanatnyi ideig képes azt manipulálni, ez viszont elég ahhoz, hogy a megidézett hatalomnak, más célja legyen.
A tér és az idő piszkálása sem okoz túl nagy fejfájást a számára, de mint szükséges és meg nem változtatható matériák, az ezekkel való munka emészti fel leginkább az erejét. Az idő múlását néhány órányi intervallumban képes lelassítani, illetve eddig öt nap elmúlását tudta két percbe sűríteni. A tér megbontásával egy újat képes teremteni, vannak funkcionálisak és alkalmiak. Az utóbbi változatokat harchoz, tervek készítéséhez, megbeszélésekhez alkalmazza. Az előbbit viszont hosszas ideig tartja fenn, a legrégebben készített világ most hatezer esztendős, ezeket viszont egy máguskörrel erősítette, rögzítette.
érzék: 13.
Sárkánymágia:
Tehetség: bűbájos - káoszmágia.
varázslatok:
- Máguskörök készítéséhez használja leggyakrabban. Ezek készítésében kedvét leli és még kihívást érez ezek megalkotásában.
- Bájitalkeverés. Mérgek, gyógy főzetek és egyéb érdekes kotyvalékok kerülnek ki keze alól. A többséggel óvatosan kell bánni és számításba kell venni, hogy nem feltétlenül arra jó, mint amire való (lenne).
- Famillárisok készítése. Ezek olyan lények, többségében pillangók (pedig utálja a pillangókat, de van amin még ő sem tud változtatni), amik erejének egy töredék részét hordozzák, amit szabadon felhasználhat. Azaz, vagy valamit megátkoz álltaluk, vagy valakinek odaadja és egy előre meghatározott módon lehet majd felhasználni, vagy pusztán kémked, orv gyilkol.
manna: 10
...Tudás...
Alapismeret:
- írás (10)
- olvasás (10)
- nyelv(ek): a beszélt nyelvek és azok tudásszintje ( 9 )
- műveltség: irodalom, politika, építészet, művészet stb. ( 8 )
Tájékozódás:
- helyismeret ( 8 )
- tájékozódás (10)
Harc:
- pusztakezes ( 6 )
- reflex (10)
- fegyverforgatás: ládzsa(9), ikerkard (7)
Egyéb:
- vadászat ( 9 )
- stratégia ( 7 )
- manipulálás ( 7 )
- színjátszás (megtévesztés) ( 6 )
- diplomácia érzék (kompromisszumkötés) ( 3 )
- kovácsmesterség ( 4 )
- faragás ( 2 )
- tolerancia/együttérzés ( - 5 )
...Életút...
avatar
Asfalot
Fekete - Káoszsárkány

Mottó : nincs rend, mert, akkor állna minden

Hol? : Zuhatagváros és azon kívül

Kaszt : Matuzsálem
: Alcarisi Kardok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.