Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Hét-Árbócosok

Go down

Hét-Árbócosok

Témanyitás by Hét Hold on Szer. Május 01, 2013 9:50 am

Hét-Árbócosok
Rendszállás: Samir, Hét Torony – Kaszárnya.
Szolgálati szállás: Hadi dokk.
Kiképző telep: valahol a Szürkebarát-hegység mélyén, a Táborban.

Vezetők:
Edogár D’Rossel (66 éves, ember) Tengernagy. A Rend legfőbb vezetője, aki Samir mindenkori Helytartójának tartozik engedelmességgel és kötelezettséggel. Ő felügyeli a rend megfelelő működését, ellenőrzi, koordinálja az intézkedéseket. Harcedzett, kissé bogaras, tiszta erkölcsű, de maga nemében veszélyes férfi.
Sír Gerand Dévan (49 éves, ember) Altengernagy. A tengertől megfosztott, komor és kíméletlen férfi, aki pedánsan betartja és betartatja a szabályokat. Övé a felelősség az újoncok kiképzését, kellő felkészítését illetően, illetve felügyeli a városőrök tevékenységét és a Városkapitány keze alá dolgozik. A Falánk Muréna elnevezés nem véletlen.
Kamill Cessyl (35 éves, félvér:elf-ember) Altengernagy. Karót nyelt, még is kellően heves vérmérsékletű férfi. Annak él, amit csinál: katona és a hazáját szolgálja, teljes szívből, teljes odaadással. A Tenger Asszonya, e néven gúnyolják és a sor fintora, hogy pont az erre a névre keresztelt zászlóshajó kapitánya. Samír hű, ahogy a rend legtöbb valamire való tagja.

Hajóik:
7 sorhajó, a Hajadon Galamb a zászlóshajó.
2 fregatt, a Tenger Asszonya a zászlóshajó.
3 korvett, a Tragikus Sólyom a zászlóshajó.

1950-re tehető a rend megalakulása, ami nagyjából egybe esik a sziget kereskedelmének fellendülésével, ami szorgalmazta egy olyan rend felállítását, ami képes megvédeni a sziget saját és az ide tartó kereskedő hajókat a környező vizeken. Ezt a lépést a D’Morte család is szorgalmazta. A város rendjéért felelős városvédőket újjászervezték és beolvasztották a frissen alakuló rendbe, így annak a kezdetektől fogva meg volt az összetartó, kemény magja. A város lakói is elfogadták ezt a védelmükre és megélhetésükre tett óvintézkedést.
Követett jó hatása is volt a szigetre nézve, a hajók megépítésére itt került sor, de a lehető legkiválóbb import anyagokból. Ezzel rengeteg, még ma is szilárd kapcsolatot sikerült kiépíteniük.

A rend, két nagy részből tevődik össze, a városőrökből és a tengerészekből. Céljaikat és kötelességüket tekintve igen hasonló, míg egyik a szárazon, addig a másik a vízen óvja meg az emberek és a tulajdonok épségét. A rend tagjai felesküsznek a város feltétel nélküli védelmére, elfogadják, hogy életüket másokért kell szükség esetén feláldozniuk, hogy nem tűrik a törvényszegést és mindig a szerint cselekednek.
Szabályzatuk kimondja, hogy
- szolgálat alatt csak a kötelességének élhet;
- sem saját, sem családja életét nem tekintheti fontosabbnak másokénál;
- sosem lehet gyáva;
- ha ölni kényszerül, azt tegye a legkíméletesebb módon;
- sose alacsonyodjon le a megvehető pribékek szintjére;
- ha árulásról értesül és az bizonyosságot nyer, legyen bírája és hóhéra is a latornak;
- a halottaknak lehetőség szerint adja meg a végtisztességet.

Aki ezeket a szabályokat képtelen betartani, azoknak két út kínálkozik. Az egyik, ami elől általában menekülne, ez a halál és a másik, ami hasonlóan végződhet, a megvetés szégyen menete. Ez röviden annyit tesz, hogy a város leghosszabb útján egy lóval végigvonszolják a rongyokba öltöztetett szabályszegőt, majd hajóra rakják és bajtársai korbácsütései után áthúzzák a hajó alatt. Ha túlélte szabad, ha nem… akkor is, de már élvezni nem fogja.

Komoly elhivatott, leginkább férfiakat várnak soraikba, de a szebbik nem képviselői között is akadt már bátor és sikeres jelentkező.
Azonban nem elég jelentkezni. A kezdetektől fogva szigorú és kemény, igazán emberpróbáló volt a kiképzés és ez évek múlásával, nem hogy lazult volna, inkább még szigorúbbá vált. Ezzel azonban megakadályozzák azt, hogy csökkenjen a színvonal.
A kiképzés a hegyek között, egy jól elrejtett helyen folyik. A rend tagjai egymás között egyszerűen Tábornak nevezik, ez hely pedig hat hónapig lesz a szerencsés szerencsétlenek otthona. Ahol testileg és lelkileg is megtörik őket, aki nem bírja, az mehet haza, de soha többé nem tehet próbát. Akik átvészelik az első két hetet, azokra további kemény mentális és fizikai fejlesztés vár és amikor felavatják őket, birtokában lesznek az utcán és egy hajón szükséges harci tudásnak. Nem jelent számukra embert ölni, sem bajtársat, vagy saját életüket eldobni, ám mindezt csak ésszel, taktikai megfontolásból.
Van egy választó vonal, a negyedik hónap tájékán, aki kihullik, vagy önként akar távozni, lehetőséget kap, hogy városőrként, vagy egy sorhajó fedélzetén teljesítsen szolgálatra, illetve jelentkezni is lehet, mert kérdezik.

Elérhető rangok (lentről felfelé haladva)
Legénység mindazok, akik szolgálatot teljesítenek, de nem vettek rész a kiképzésen, mint pl.: rabszolgák.
Matróz a hajó működéséért felelnek.
Zászlós a kiképzést nem, vagy még nem teljesítő személy, aki később tiszté léphet elő. Ilyen poszt csak sorhajón van!
Altisztek
Hajósinas leginkább mégy gyermek, fiatal éveikben járó ifjak, akik a kapitány és a tisztek mindennapi feladatában segédkezik, közben elsajátítja felettesei tudását. Fregatton nem szolgálhatnak!
Hajómester végzettségét tekintve ács, ismeri a hajó felépítését, hibát, keletkezett károkat az ő kötelessége kijavítani, illetve a hajótestet „gondozni”.
Kormányos a hajó irányítását végzi, a tisztek mellett kötelessége az iránymeghatározás és a pontos kormányzás, segéd által sebesség és mélységmérés.
Fedélzetmester a legénység réme, a hajó tisztjeinek végrehajtója; olyan személy, aki nem riad vissza korbácsot emelni a munka sürgetése végett. Kisujjában vannak a vitorla és kötélkezelési ismeretek, ezeket a munkálatokat ő felügyeli.
Tisztek
Sorhajó-, Korvett-, Fregatthadnagya kapitány alatt szolgáló első ember, szorgalmazza a kiosztott parancsokat, vezeti a hadműveleteket. Több tiszt is szolgálhat egy hajón, feladatik, erősségeik szerint lehetnek közöttük különbségek.
Főtisztek
Sorhajó-, Korvett-, Fregattkapitánykereskedelmi-, kisebb hadi-, hadihajók irányítói, parancsosztói, az adott hajón a legnagyobb hatalom az ő kezében van.
Al és tengernagy az egész irányításáért felel.

A rend hivatalos szimbóluma a hét különböző kialakítású kard, amik a csúcsaiknál összeérnek. A hajók zászlain más jelölések is kialakultak, amiket előszeretettel a zászlós hajók „viselnek”.
A kereskedelmi hajó zászlaja patyolat fehér, közepén megtalálható a hét kard egy babérkoszorú körívében elhelyezve.
A korvettek gyorsaságukat öntötték formába, így a kardok felett egy kitárt szárnyú sólyom motívuma tűnik fel, általában fehér, ritkán szürke alapon.
A fregattok is kihangsúlyozták erősségüket, a kardokat egy cápa alakja öleli körbe, gyakran fekete alapszínen.

Hajók
Szigorúan árbocos, vitorlával felszerelt és gépi meghajtás nélküli hajókról van szó! A gőzgépeket és az ágyukat még nem alkalmazzák, de már ismerik egyes helyeken, de még messze nem jöttek rá az előnyére. Szeretnénk, ha figyelembe vennéd, hogy ágyúk helyet, egyfajta hajító eszközök találhatók a hajókon és mágust is tervezhetsz helyettük.
A hajók valóságos formáját megtartjuk, de némi változtatást eszközöltünk rajtuk.
Sorhajók, gyengén felfegyverzett, hatalmas hajók, amik a teherhordásra kiválóan alkalmasa. Ugyan lomhák, mert nehezek és páncélozottak, de a célnak pontosan megfelelnek.
A fregattok és korvettek esetében megtartjuk őket olyannak, amilyenek. Tehát a fregatt egy teljes vitorlázatú, kis, de fürge hadihajó, míg a korvett valamivel nagyobb, de hasonlóan gyors.
Zászlós hajó, ez a kiemelt hajó különös gondoskodást és erősebb fegyvereket, jobb legénységet kapott. Ezek a hajók jelentik a felvezető támadó erőt, bár előfordul, hogy taktikai okokból ütőkártyának tartogatják.
avatar
Hét Hold
Főszerkesztő

Mottó : ne feledd, a Hold kerek

Hol? : Nappal a fényben megbújva. Éjjel a lopott fényben tündökölve.

Ismertető jegy : Éjsötétben reppenő szárnyak. Vérmezőt idéző időtlen pillantás. Sápadt orca, ében hajzuhatag és a tekintet melyben évmilliók csillagpora kavarog.
Kaszt : Világteremtő: Álomkeltő-Holtkísérő
: Mítikusok


Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.