Időmondó
Télelő
Időkép
Aranyfényű hajnalok. Ködtengerbe merülő alkonyok. S minden színpompás világ kibontakozik lassan, ahogy búcsúzik a tikkasztó meleg. Az élet egyszerre gyorsul fel és lassul le a szigeten, alkalmazkodva az év utolsó terméseihez. A tenger. A tenger dúl és fúl, akárcsak egy sértődött szerető. Szokatlan ez időtájt, hogy ezerarcú szörnyeteggé váljék.
hírek
Hírmondó
Kisebb helyreigazítások, illetve néhány eltűnt kép pótlása történt.
Írta: Szerkesztők
Frissítve: 2017.10.31.
***
NE,
... írj más nevével!
... káromkodj!
Reklámhoz pedig, használd az URL-t!hírek
Üzenet
Latest topics
» Remetelak
Szer. Jún. 06, 2018 4:13 pm by Yue

» Vigyázz! Kész! Mondd!
Vas. Dec. 24, 2017 2:01 pm by Shagu

» Kikötő - Halpiac
Hétf. Szept. 11, 2017 2:02 pm by Amarillisz

» Képajánló
Vas. Nov. 27, 2016 5:53 pm by Shagu

» Északi járás - Ördög kanyon
Kedd Aug. 23, 2016 6:18 am by Perhasan

» Hajnaldal Terem
Hétf. Aug. 22, 2016 5:29 pm by Asfalot

» Utcarész
Kedd Ápr. 26, 2016 11:02 pm by Yeon

» Vad vízű vidék
Csüt. Feb. 18, 2016 10:23 pm by Lumera

» A Szürke-folyó forrása
Vas. Feb. 14, 2016 10:12 pm by Rangor

» Keresett karakterek
Szomb. Feb. 13, 2016 4:12 pm by Hét Hold

Információk
Télelő
Gondolat
Gyönyörű és megszégyenítő dolog az ember életét mint egészet szemlélni: a műalkotás kész, a forma kerek. Egy ember elindul a Nagy Utazásra, de történetét itt hagyja mások tudatában.
Brian W. Aldiss


j
Itt vannak
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (28 fő) Vas. Júl. 22, 2012 3:13 pm-kor volt itt.

Erdei út

Go down

Erdei út

Témanyitás by Tiana on Csüt. Május 02, 2013 1:05 pm

avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Csüt. Május 02, 2013 1:24 pm

Minden napja oly egyformának tűnt.Önkénytelen ment előre, vigyázva az erdő derekas fáinak gyér avar szintjén leskelődő buktatókkal. felszínre hajló gyökerek,lassan korhadó levelek szőnyege alatt megbújó kövek és váratlan üregek. Ez mind- mind figyelmet kíván attól, aki ezen a területen szeretne kóborolni. Hűst adó árnyékba lépve felsóhajtott. Kellemetlen meleg telepedett meg a lobkorona között, s ez kezdett nap derekára lefelé poroszkálni a még hűsebb szintekre. valahol szerencsés, ha össze kapaszkodó ágak alatt mehet az elf, de mi van ha ez már nem véd meg Nap kegyetlen hevétől? Ha talán kellemes hűs szellő zizegettné a leveleket, cirógatná hevült arcát, semmi rosszat nem mondani. Ám az igazság kiábrándító..egy levél se susog, csak ágak reccsennek ha egy- egy madár helyet változtatás mellett dönt.
Csillanó verejték cseppek siklottak le arcán.Ezeket a sós, meleg szülte folyadék szösszeneteket tenyerével törölte el.
Szerencsére még volt vize, amit nemrégiben forralt fel, egy elérhetőbb forrásnál.
~Ideje lenne megpihenni, túl élni ezt a fránya meleget! majd utána tovább megyek.~ Gondolatait tett követte és derék vastagságú , égbe törő fa puha aljába rakta le magát. Lábait megszabadította csizmája melegétől, s kesztyűit lábbelijének orraira terítve, megvetette hátát a kérges fának.
Rakoncátlan , izzadtságtól elnehezült vörös tincseit fülei mögé simította.
- Ó ég! Adj kis hűst szegény vándornak!- lehelte fáradtan szavait.
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Csüt. Május 02, 2013 3:14 pm

Beléptem a térörvénybe. Természetesen azonnal megszűnt minden mágia körülöttem, és elemi alakban kezdtem meg utamat. Nagyon kellemetlen érzés. Minden egyes porcikám zajlott. És csak zuhantam, zuhantam világokon át... Vagy éppen betekintést nyertem a világok közti térbe... Kavargó anyag és energia mindenfelé... Nagysokára megérkeztem. Érkezésem nagy port és szelet keltett, az átjáró lassan zárult be, más világok hangját és szelet engedte be még egy-két percig, amíg én feküdtem a földön. Aztán nagy nehezen sikerült felkelnem.
- Tarphell... Nem mondtad, hogy ennyire fog fájni... Hogy dugnának renwapáncél alá... - mondtam saját nyelvében, mely fordítás nélkül így hangzik:
- Tarphell... Ewa tuphell kenea boham... Karha tomonem renwapanaem...
Ezek után vettem csak észre a különös lényt, aki annyira, de annyira hasonló volt egy vadtündéhez... Azonnal emberi alakot öltöttem, és odamentem hozzá, alaposan megvizsgáltam a külső vonásait és a mágikus esszenciákat körülötte, hátha képes mágiat használni
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Csüt. Május 02, 2013 3:55 pm

~ Mikor is volt ilyen meleg?~ igyekeztem összekaparni elmúlt éveim azon emlékeit, amik leginkább nyárról szóltak.Jó pár kellemes élmény már be is ugrott. Főleg mikor megpróbáltam horgászni.Első bedobáskor ugyanis az éles horog bele akadt ruhámba. Csodálkoztam is rajta! Ugyan hogy a fészkes fenébe keveredett oda?
~ Akkor enyhe nyár volt. Több csapadék hullt, mint mostanában.De ennek mi lehet az oka? Igaz..semmi sem állandó, tehát az időjárás is képlékeny. Biztos, most szárazabb év lesz.Kár..~ biggyesztettem le ajkaim. Nagyot nyújtózkodok ültömben. Elfojtva egy ásítást megropogtatom nyakamat.
Mióta Merel nincs velem,magány szegődött útitársként mellém.Sajnos egy hiúz sem él addig, mint egy elf.
~Hiába...Múlt elmúlt, csak vissza derengő képek,megfakult érzések maradnak vissza.Nem lenne bölcs dolog visszakanyarodni ahhoz, ami egyszer megtörtént. Úgysem lesz ugyan olyan érzés, pillanat. azok mind mások.~
Jó pár év alatt elfelejtettem milyen egyedül és csöndesen. Furcsa megszokni ezt az állapotot. Meleg volt...fülledt meleg, amibe rideg szél vágott bele éles pengéjével.Meglepetten nyíltak ki szemeim.
~Ez meg micsoda, Eső készülne? De az égen egy fikarcnyi felső sincsen! Talán rám szakad az egész mennybolt?~ váratlan jó pár méter távolságban valami megmagyarázhatatlan dolog történt. Kinyílt egy kapu.
~Mia ..~ nyíltak résre ajkaim.Elfelejtettem kiélvezni azt a kellemes hideget, amit a jelenség okozott. Nem tudtam mit várjak, abban sem voltam biztos, hogy ez jót, vagy rosszat jelent.
~Egy kapu arra való, hogy valaki használja.. de az ki lehet? Egyáltalán személy? vagy tárgyat küldenek? ha küldenek..akkor honnan? Minek?!~ tanakodásom közepette halk puffanás hallatszott, ahogy egy kissé képlékeny test esett ki belőle. Szó szoros értelmében kizuhant a messzi valahonnan.
- Ő....- produkáltam hozzászólásomat. Percek teltek el, amiket fokozódó adrenalin termelésem végett másodpercekként érzékeltem.
Végül a kapu bezárult elrejtve túloldalán rejtőző világot, érzéseket és illatokat. Az idegen meg meg moccant.
Idegen nyelven mondott szavakat.
- Hm?- pillantásunk ha nem is találkozott össze, de észleltük a másikat. Frászt akkor kaptam, mikor a vad igen.Akit nem merek idevalósinak titulálni, közeledni kezdett.
- Ne merjen közelebb jönni!- szóltam rá erélyesen.- Ez mágis mi volt?
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Vas. Május 05, 2013 9:52 pm

A hölgy eléggé megijedt, emikor közeledtem felé, és meg is szólalt. Ez abból a szempontból jó volt, hogy tudtam, milyen nyelvet használjak, de eléggé zabos volt, ez látszott szavain. De remélem így emberi alakban már nem vagyok annyira rémisztő számára. Megszólaltam, immáron úgy, hogy ő is megértse:
- Bocsánat a zavarásért. Jómagam Tenh sen Horwan vagyok, de hívhat nyugodtan Tennek. Egy térörvényen át jöttem, ami nem épp az utazás legjobb módszere, de most épp erre futotta. Megtudhatnám kegyed nevét, és ha nem sértem meg ezzel, elárulná, milyen fajhoz tartozik? - értem mondókám végére. Reméltem, hogy kedvezően fog reagálni, és hogy nem sértettem meg semmivel. Oldalra döntött fejjel vártam a válaszát.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Szomb. Május 11, 2013 7:06 pm

Micsoda meg könnyebbülés, mikor az idegen érthető nyelven szólalt meg.Ám, nem felejtettem el, hogy Tenh nemrégiben, jó pár méternyire egy térkapuból esett ki. Ezt elfeledni nem lenne jó ötlet.
~Mi van ha eltereli a figyelmemet s utána egyből letámad, és kiszívja az agyamat?~ Jobbra billen fejem ahogy végigmérem újra és újra.
- Tenh? - érdekes neve van.
~Lehet, hogy ez nem is a valóság, csak álom? Fel kellene ébrednem! ~Megcsípem karomat.Fájdalmat érzek, tehát nem aludtam el.
~Egek! ténylegesen egy idegen esett elém! Micsoda nap!~
-Tia vagyok. - mutatkozok be gyorsan.- Nem tudom maguknál mennyire fontos a faji kérdés, de ha megnyugtatja, én vér-elf vagyok.- felkelek eddigi helyemről. -Maga meg kicsoda, micsoda? Honnan jött? Minek jött?- tettem fel kérdéseimet egymás után. Kíváncsiságom újra és újra fel lobban.Ösztöneim óvatosságra intenek, így egy méternél közelebb nem merek hozzá közelebb menni.
~Vajon mire képes? Mennyi időt élt ott ahonnan jött? Békés szándékot mutat végig, vagy kirobban mint egy vulkán?~ Tanakodtam magamban.Ámbár nem látok semmi támadásra utaló nyomot, jelet mégis nem tartom kizártnak, hogy készül valamire.
-Mégis... mit akar? Hogy utazott abban a kapuban?
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Vas. Május 19, 2013 10:13 pm

//Hmm... Agyszívás? Hogy jutott az eszedbe? Very Happy Hmm... Mindenesetre, fincsiiiii XD//

A lány kíváncsisága és félelme teljesen érthető volt, így igyekeztem kielégítően válaszolni, és nálunk honos módon keresztbe tett kézzel meghajoltam, jelezvén tiszteletemet az újdonsült ismerősömnek bemutatkozása után. Kérdéseire pedig a következő választ adtam:
- Én egy léleküzér vagyok, a manták fajából, melyek úgy tudom nem honosak errefelé. Leginkább a ti természetlelkeitekhez tudom hasonlítani magam, azonban elemem egy számotokra ismeretlen fajta. Nem tudunk sokat rólatok, csupán Kart romes Athar könyve, a Mythos partjai szolgál információval, legalábbis úgy érzékelem, Mythosra érkeztem. A könyv a fajaitokat írja le, növény-, állat-, és intelligens fajaitokról tudósít elég részletesen - mutattam az oldalamon lévő könyvek egyikére. - Érkezésem szülőföldem romba dőlése miatt történt, azonban úgy látom, én nem ugyanoda érkeztem, mint testvérem és jóbarátunk, aki a kaput képes volt megnyitni. Másodlagos célom a kutatás, mivel ezen könyv több mint ezer éve íródott, és amikor szereztem, ez az utolsó példányok egyike volt, így igencsak ráfér egy újabb kiadás, valamint történelmetekről, szokásaitokról és egyéb érdekességeitekről is szeretnék könyvet írni - mutattam a másik oldalamon láncon függő öt, elég vaskos kötetre. Reméltem, hogy megmutatja majd, milyen az ő világa, így rengeteget tanulhatok, és ha egyszer isteneink újraalkotják a világot, mint ahogy azt üzenték nekem egy imám során, rengeteget tudhatunk majd meg ezen világról. Ki tudja, talán a majd szorosabb kapcsolatot fogunk ápolni Mythossal, mint azt hinném...
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Hétf. Május 27, 2013 8:29 pm

Érdekes egy lény, az szent biztos. Mellkasa előtt keresztbe tett kezekkel hajlott meg köszöntés képen.
Gyanakvásom egyre csak nőtt, hiszen eddig még sohasem ismert neveket ejtett ki. Úgy tűnik tényleg egy másik világból pottyant ide.
~De miért ide és most?~ tettem fel magamnak kérdésemet.
- Szóval...- megbontottam eddigi pozitúrámat s két talpra állva leporoltam fenekemet.Előfordul, hogy pár levél, vagy föld darabka ragad rám.Nem volt rajtam semmi nemű csúnya , ide nem illő rovar, levelecske, nyugvást szenteltem teljes figyelmemet a férfira.
- Tehát, ha eddig jól értettem szavait, egy könyvet említett, amiben jegyzésre került az itt élő lények.Ez..kicsit hihetetlen.- jelentettem ki megtartva kellő távolságomat, s gyanakvásom szemernyire se szándékozott laposodni.
- Nooosss....az írás szép dolog, de én aligha tudnék magának bármit is mutatni.Tudja egy fajt nem lehet néhány szövevényes mondattal jellemezni.Ha közöttük él, akkor sem tudj a teljes mértékig megismerni őket. Főbb rituális szokásaikat fel róhatja, de gondolkodásukat,temperamentumukat aligha tudja megfogalmazni. Minden lény egy teljesen új személyiség...gondolom érti mire próbálok célozni. Az általánosítás veszélyes dolog. - magyarázom, miközben a derék két oldalán csüngő elég súlyos köteteket veszem szemügyre.
- Csupán egy utolsó kérdés..önnek mit jelent az érdekes szó.
/Hát csak eszembe jutott. A Warhammer 40K-ban az űrgárdisták nagyon ritkán(szinte ahogy lehet elkerülik) megeszik egy ember agyát amiben elraktározott tudást egy mirigyük segítségével megszerezhetik./
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Szomb. Jún. 01, 2013 1:51 pm

Látszott rajta, hogy mondandóm nem éppen az általam megfelelőnek tartott irányba kezdte mozdítani a hölgy rólam alkotott képét, gesztusom felé pedig nagyon is meglepte, tehát úgy döntöttem, ezt az illemszokást itt kerülöm. Látszott, hogy noha hasonlítanak is, teljesen eltérnek az itteni elfek hazánk hegyesfülűitől. Mindenesetre egy általam olvasott könyv világhasonlóság-elméletét bizonyítja, melyet eddig jómagam rengetegszer különböző érvekkel támadtam. Állításaim a Mythos Partjairól meglepték, felállt, megtartva a számára kényelmes távolságot, vagy netán gyanakvóan határozta meg a köztünk felállított térközt. Hihetetlennek titulálta könyvemet, mire válaszra nyitottam ajkaim:
- Ha kegyed esetleg szándékozná elolvasni ezen kötetemet, szívesen átnyújtom önnek, viszont remélem megérti, hogy ritkasága miatt ezen esetben önnel tartanék, amíg be nem fejezi a könyvet. - hangzott mondandóm. Azonban a lány mást is mondott számomra, melyre illendő volt felelnem:
- Szándékomban áll felróni rituális szokásaikat, ahogy ön említette, és nagyrészt egyetértenék azzal, hogy minden lény egy külön egyéniség, azonban kutatásaim során kiderült, hogy a vér, mint egyéneket összekötő kapocs, avagy személyeket szétválasztó határ, noha teljesen nem is felelős egy adott személy lényéért, de nagyban meghatározza annak főbb külső és belső tulajdonságait. Megjegyzendő, hogy akadnak kivételek, azonban ezek száma relatívan nézve kevés. Ami pedig az érdekes szót illeti, számomra minden az lehet, ami nem teljesen olyan, amilyennek ismerem, vagy esetleg még okozhat meglepetéseket, avagy érdeklődési körömbe tartozik. Engem mondhatni minden érdekel, tehát minden érdekes is számomra. Önnek mit jelent ezen szó? - kérdeztem vissza az elfnek.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Szer. Júl. 10, 2013 4:35 pm

Meglepő, mégis érthető szavak. Elhiszem ritka kötete tart kezeiben, de érdek feszítőnek érzem a lapok tartalmát. Jó lenne bele olvasni.
~Mit tudhatnék meg belőle? Egyáltalán igaz az, ami benne foglaltatik? Esetlegesen egy cselszövés, hogy bajba kerüljön valaki, aki hisz neki? De láttam, hogy valami kapun keresztül érkezett...Noha a démonok is tudnak efféle dolgot produkálni. De nem tűnik démonnak.~ Miből gondolni, hogy nem démon? Talán szóhasználata, viselkedési módja.
Hümmögve fontam össze karjaimat, fejemet enyhén balra biccentve igyekeztem nyomon követni kifejtését azon szóról, hogy érdekes.
~Úr isten! Miféle alakkal sodrott össze az ég? ~ Ahogy láttam, minden újra nyitott volt, s nem sok dolog elől akart elzárkózni.
- Nos...- megbontva karjaim adta védvonalat , bal lábamra helyeztem testsúlyomat s derekamnál össze fogtam karjaimat.
- Őszintén megmondva... nem tudom. Érdekes, furcsa az ami eltér a megszokottól, ami megragad valamilyen szinten. nehéz megfogalmazni a szó valódi jelentését. Miért, Mert nekem is más az érdeklődési köröm. Szerintem önnek is más érdekességet mutat egy váza, és nekem is. Azt mondanám óvatosan, hogy az eltérő tulajdonságok, változatosság az ami megfog valamiben..vagy még a titokzatossága. . igyekeztem kifejezni olyan szinten magamat, hogy művelt beszélgetőtársam értse.
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Kedd Aug. 06, 2013 12:46 pm

Tekintete alapján hihettem, hogy szívesen beleolvasna a könyvbe. Megértem, hisz sosem árthat, ha a világot egy kívülálló szemével tekinti meg. Jómagam is ebben a szerepben érkeztem, azzal a vággyal, hogy teljesen megismerjem azt. Mindenesetre a fajokról is szándékozom könyvet írni, és most jutott eszembe, hogy előkapjak egy kis jegyzetfüzetet, és felrójam a hölgy nevét, faját, alapvető külső fizikai tulajdonságait, melyet ábrával mellékeltem, és öltözködéséről is ejtettem pár szót. Jegyzetelésem csupán az adott egy hölgyről szóltak, általánosítani nem akartam, mivel ahhoz sokkal több egyedet kell megtekintenem ugyanabból a fajból, minél több, annál jobb. Miután befejeztem az írást, karjait leengedte, és testsúlyát áthelyezte az egyik lábára, egész pontosan a balra helyezte a testsúlyát. Ezek szerint eddig egyfajta védekező mechanizmus volt érvényben? El akart zárkózni az új jövevénytől? Pár szót írtam erről a gesztusról, nehogy elfeledkezzem róla. Talán más, hasonló felépítésű fajoknál is megfigyelhető ezen reakció. Beszámolóját meghallgattam, és levontam belőle a magam következtetéseit.
- Nos, ha jól értem, jómagam is érdekesnek számíthatok szemében, nem igaz? - kérdeztem újdonsült ismerősömet.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Pént. Nov. 01, 2013 7:36 pm

Jegyzetelt. Mindent alaposan végig pásztázott rajtam. Ahogy elnézem tanulmányának alapjait kezdi össze firkálgatni.Úgy tetszelgett nekem ez az egész helyzet, hogy én egy ki szúrt egyede lettem fajomnak s most megfigyelés alatt állva minden apró-cseprő mozzanatom meg lesz örökítve pár szóban.
- Igen.- vágtam rá egy az egyben. - Nekem maga furcsa, magának, meg én.Szerintem kettő ismeretlen személynél ez elvárható valamennyire. - kiadva szemléletemet kíváncsian figyeltem mit csinál. - most maga rólam ír? Pontosabban mit jegyez le? Minek teszi? - egyre több kérdés fordult meg fejemben s ennek nem akartam gátat szabni jó darabig. - Megnézhetem? - párkönnyed lépés után már előtte teremtem. Hirtelen szerte foszlott óvatosságom. Ám távolból aggasztó hangok szűrődtek felénk. Farkasok... ahogy hallani véltem kifinomult hallásomnak hála, falkával lehet dolgunk. Néha egy-egy falka meglátogatja a völgyet, és újabb vadász területeket keresnek, vagy pár vadat követve vágnak át ezen a területen.
Íriszeim a még távolban csaholó kompánia érkezési területére függeszkednek.
- Jobb ha távozunk... mert itt bizony éhes farkas falka fog érkezni behatárolható időn belül. Egy farkas falka jócskán megnehezítené dolgunkat. Nem csak azért, mert sokan vannak, de vadászi stratégiával őssze zavarnak és könnyeden hátunk mögé keverednek.
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Szomb. Nov. 02, 2013 1:05 am

A hölgyet érdekelte mindaz, amit lejegyeztem róla. Remélem nem veszi zokon, vagy nem sértődik meg amiatt, hogy én ilyen dolgot teszek, de sokan vannak, akik kíváncsiak a másik világokra, közöttük erre is. Kijelentette, hogy számára érdekes vagyok, ahogy eddig sejtettem.
- A tanulmányomhoz gyűjtöm az anyagot. Remélem nem veszi zokon, hogy leírtam önről ezt a pár szót - mondtam. Odalépett mellém, hogy elolvassa, amit írtam róla. Habár nem tudom, hogy itt hogy állnak a dolgok, de valószínűleg nem ismerik az anyanyelvemet ezen világban, így minden bizonnyal a hölgy számára kihívás lesz jegyzeteim elolvasása. Aztán furcsa hangra lettem figyelmes, és újdonsült társhölgyem, és egyben vizsgált személyem egy bizonyos farkast említett. Egészen pontosan egy farkas falkát.
- Mégis milyen az a farkas? S milyen a falka? - néztem föl a jegyzeteimből, miután felróttam a lény nevét, és a hölgy viszonyulását hozzá. Felróttam a falkát is, melyről leginkább azt hittem, hogy egy alfaja lehet. Talán valami ragadozó. Mindenesetre várom, hogy mit cselekszik a Vérelf, ahogy önmagát nevezte, és milyen feleletet ad kérdésemre.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Szomb. Nov. 02, 2013 3:58 pm

Másodpercre megrekedtem gondolataimban.Titokzatos parterem ugyanis pár furcsa kérdést szegezett felém.
~Mi a falka? Mi a farkas?~ hangzott vissza fejemben kettő mondat. Hirtelenjében megragadtam felém eső kezét, amivel tollát tartotta.
- farkas, ami megeszik,. a falka, meg a csapatba verődése a farkasnak.De ha nem baj nem szeretnék egyből eledele lenni egy bundás négylábúnak sem. Nincs messzire egy magas les. Ott meg tudunk húzódni.- megindultam. Talpam fűbe simult, és rá kellett valamire jönnöm. bizony nehéz lesz így megmaradni a fák között. Biztos, hogy a falka érezni fog valami furcsa, ide nem illő illatot. Követni fogják nyomainkat végig majd, de elérni aligha fognak minket.
Egymást követően szedtem lábaimat s nem terveztem lassítani, se megtorpanni.
- Ugye tudod mi az a magas les? - tettem fel kérdésemet. Hát jó lenne ha evvel a fogalommal tisztában lenne.
Újabb s újabb csaholó hang jutott felénk, s néha csaholás szakította meg őket.
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Vendég on Vas. Nov. 03, 2013 9:09 pm

Kérdésem egy másodpercre megrekesztette gondolatmenetében. Egy számára természetes dolgot nem ismerek, így hát ez természetes. Válaszát meg is kaptam, ellenben mielőtt leírhattam volna, megragadta kezem, s megindult velem, így hát eszembe véstem amit mondott ezen lényekről. Ténylegesen ezt tettem, amely egy kissé fájdalmas, ám remek módja a megjegyzésnek. Felém szegezte kérdését egy bizonyos magas lesről.
- Óh, azt hiszem vannak elképzeléseim a magas lesről, igen. De ez majd bebizonyosodik, ha láttam. És mielőtt elfeledem, látni fogjuk onnan a farkasokat? - kérdeztem vissza számára, miközben rohantunk. Ezek szerint ez a bizonyos falkányi farkas valamilyen erős ragadozóféle lehet, amelytől érdemes félni, azonban én ennek ellenére szívesen megvizsgálnék egynéhányat közülük. Hallottam egy érdekes hangot, mely igencsak elnyerte tetszésemet. Minden bizonnyal a farkasok adnak ki ilyen hangot. Tetszett.
avatar
Vendég
Vendég


Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Tiana on Kedd Nov. 12, 2013 1:17 pm

Fölénk magasodott három ember szélességű fa. Látszott rajta, hogy vénségére vették birtokba. Görnyesztet alsó ágain egy- egy frissnek titulálható levél zöldellett, míg a többi lassan öltötte fel sárgás pompáját. Kötélből, vaskos ágakból készített kötél létra csüngött lefelé, amit elrejtett a törzsön zöldellő futó növény. A három ágú., méreg szín közé nyúlva elhúztam a létrát és előre küldtem ismeretlen társamat. Minden pillanat fontos volt.
Ideg őrlő pillanatok teltek el, mire én is be akaszthattam jobb lábamat az első fokba. Sietősen kapaszkodtam fel a fa dúsabb lombozatának takarásába épült, félig fedett ,fa padlózattal készített lesre. Odafenn minden nyugodalmasabban hatott. Felkapaszkodva megragadtam létránkat és felhúztam teljes hosszában. Addigra fekete, szürke, és eme szín keveredéséből megszületett bundájú állatok bukkantak elő. voltak nyolcan... szimatoltak, körbe járták menedékünket. nem tetszett nekik, hogy ugrott a potya vacsora.
- A farkasok falkában vadásznak. A falka szó a csoportosulásuk neve. Vezetőjük a legerősebb és legtapasztaltabb hím. Őt alfának nevezik. Az Ő felelőssége élelemmel és vízzel ellátni falkáját. - meséltem. - Egyéb kérdés?
avatar
Tiana
Vér Elf

Hol? : Ahol a fák skarlát lombot öltenek.

Kaszt : Felderítő

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Erdei út

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.